Fuse Communication ApS

Eivind Kolding bliver formand: Nyt kapitel for Franklys vækstambition

Del

Frankly har på kort tid etableret internationalt fodfæste, og som næste skridt etablerer virksomheden nu en professionel bestyrelse, der markerer endnu et vigtigt skridt i den internationale vækststrategi. Det er den tidligere CEO for Danske Bank og Mærsk Line, Eivind Kolding, der bliver bestyrelsesformand, mens Tine Kaspersen, CEO for Dinesen og tidligere COO for Bjarke Ingels Group, tiltræder som bestyrelsesmedlem. De skal sammen med partnerkredsen styrke Frankly i at accelerere positionen på det globale B2B-marked.

Billede fra det stiftende møde i Franklys bestyrelse
Klavs Valskov, Tine Kaspersen, Eivind Kolding, Jesper Strøm, Nicolai Wichmann og Chris Pedersen. Pressefoto: Frankly

Mere end 60% af virksomhedens omsætning hentes allerede uden for Danmarks grænser, og i slutningen af 2023 etablerede Frankly endnu et kontor - dette for første gang uden for Europa. Med Client Director, Brianna Burg i spidsen, arbejder Frankly både med danske virksomheder, der ønsker et kommercielt gennembrud i USA, og amerikanske selskaber, herunder den finansielle sektor og medicinalindustrien med afsæt i Boston, Massachusetts.

På baggrund af de seneste fire års vækst har det danske, kreative digitale bureau fået mod på at indfri ambitionerne om at udvide sin rækkevidde internationalt, med særligt fokus på at udnytte virksomhedens kernekompetencer inden for digital innovation og kreativ markedsføring rettet mod B2B-virksomheder.

Internationalt fokus

Eivind Kolding bringer imponerende erfaring inden for ledelse og internationalisering til Frankly, hvilket vil være uvurderligt for os i de kommende år. Så klart formulerer Partner og CEO Nicolai Wichmann beslutningen om at oprette en bestyrelse med Eivind Kolding i spidsen.

"At opnå international skalering er først og fremmest et spørgsmål om at udvikle organisationen på en bæredygtig måde og bevare det, der gør Frankly så unik; vores mangfoldighed, digitale know-how, og tilgang til kreativitet som en gennemarbejdet metode. Vi ser etableringen af en bestyrelse som en utrolig sund måde at opnå vækstambitioner for Frankly."

Det giver samtidig Eivind Kolding lejlighed til at arbejde sammen med sin tidligere kommunikationsdirektør i Mærsk Line, Klavs Valskov. Partner og CCO i Frankly, Klavs Valskov har tidligere samarbejdet tæt med Kolding, og udtaler om rekrutteringen af den nye bestyrelsesformand:

"Eivinds enestående track-record, dybe indsigt i den internationale forretningsverden og hans evne til at omsætte vision til virkelighed gør ham til den ideelle bestyrelsesformand i denne fase af vores udvikling. Hans erfaring fra toppositioner i Mærsk Line og Danske Bank har ikke blot formet ham til en strategi i verdensklasse, men også til en leder, som jeg personligt har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med. Nu venter der os et grundigt forarbejde, hvor vi sammen med den nye bestyrelse kan etablere en stærk ramme."

Frankly går nu i gang med at forme den strategi, der skal indfri ambitionerne om en stærk position på det internationale B2B-marked. Den nyetablerede bestyrelse forventer, at virksomheden vil udnytte deres kombinerede ekspertise og indsigt for at opnå international succes.

Tine Kaspersen tilfører en dyb indsigt i kreativ procesledelse og strategisk innovation, som vil understøtte Franklys målsætning om at levere banebrydende digitale løsninger. Hun har i sit job som driftsdirektør i BIG allerede stor erfaring med at internationalisere en dansk virksomhed.

"Tine Kaspersen kommer med en værdifuld kombination af kreativitet, strategisk tænkning og international ledelseserfaring til Frankly. Tines baggrund, ikke mindst som CEO for Dinesen og hendes tidligere rolle hos Bjarke Ingels Group, giver os en unik fordel, og hendes internationale indsigter vil være afgørende for at sikre, at vi ikke blot følger med udviklingen, men er med til at definere den," udtaler Nicolai Wichmann, Partner og CEO hos Frankly.

Arbejdsår: Investeringer øges

I 2024 øger Frankly investeringerne i yderligere vækst. Virksomheden har i løbet af 2023 investeret i åbningen af kontoret i USA, nye salgsdrivende aktiviteter og ikke mindst har partnerkredsen investeret i at give medarbejderne vilkår, der ligger foran branchen generelt. Blandt andet introducerede Frankly fuld løn under barsel som en del af deres Frankly Care medarbejderpakke, som de lancerede i 2022, hvor pensionen blev øget med yderligere tre procent, og de 70 medarbejdere samtidig får betalt sundhedsforsikring.

"Vi betragter 2023 og 2024 som arbejdsår, hvor vi konsoliderer os, og der er ingen tvivl om, at vi hellere vil satse på international skalering på lang sigt end blot at høste frugterne på kort sigt. Dette ses i resultaterne for 2023, hvor vores investeringsniveau har påvirket årets resultat. Samtidig oplevede vi, at den geopolitiske uro skabte usikkerhed og en opbremsning af markedsføringsaktiviteterne i starten af 2023. Dette resulterede i et fald i bruttofortjenesten på lige under 15 procent, men vi udgår fra et højt udgangspunkt, og derfor har vi alligevel formået at etablere et nyt selskab i USA og fastholde vores investeringer i områder, som vil fremme fremtidig øget vækst," siger Klavs Valskov, Partner og CCO i Frankly.

Årets resultat før skat er 322.000 euro, hvilket er en nedgang fra 1,8 millioner euro året før. Trods en markedsmæssig afmatning i Q2 og Q3, har Frankly vedligeholdt stærke relationer med sine kunder og har modtaget en overraskende positiv respons fra rekordmange pitches internationalt, herunder i USA, Storbritannien, Italien og Tyskland, især i andet halvår.

Årets resultat for 2023 afspejler afmatningen og er ikke på samme niveau som de sidste tre års markante vækst. Til sammenligning lå resultatet for 2022 på 1,8 millioner euro og var en stigning i forhold til 1,6 millioner euro i 2021. Bundlinjen fulgte ikke kun med toplinjen, men virksomheden blev også mere profitabel i takt med en stigende omsætning. Franklys samlede omsætning steg med en million euro til 9,4 millioner euro i 2022, og profitmarginen har holdt sig over 20 procent siden 2020. Nu skifter virksomheden gear og går ind i sit andet arbejdsår:

"Det er utroligt vigtigt at understrege, at vi fortsætter med at investere i vores fremtidige vækstambitioner på trods af et udfordrende 2023. Jeg tror, at vi alle sidder med et billede af samfundet, der er præget af bekymringer, vi næppe havde forestillet os for få år siden. Vi har fokus på at forblive modstandsdygtige og i stand til at navigere gennem store forandringer, og med et mangfoldigt hold af utroligt dygtige medarbejdere og med etableringen af en professionel bestyrelse med international erfaring og ekspertise, arbejder vi videre på at styrke vores transformation fra et dansk bureau til at blive internationalt relevant," siger Nicolai Wichmann, Partner og CEO.

Eivind Kolding, nyligt udnævnt bestyrelsesformand for Frankly, udtaler:

"Klavs Valskov, min tidligere kommunikationsdirektør i Mærsk Line, kontaktede mig, og sammen med hele partnerkredsen har vi haft en positiv indledende dialog om Franklys potentiale og fremtid. Nu tager vi næste skridt, og jeg ser frem til at hjælpe hele holdet bag Frankly med at drive virksomheden fremad mod større international vækst i de kommende år. Posten som bestyrelsesformand indeholder de komponenter, som er særligt vigtige for mig og som også kendetegner de bestyrelsesposter, jeg allerede bestrider. For det første er det vigtigt, at jeg kan bidrage i sammenhæng med den erfaring, jeg kommer med, og dernæst er jeg som menneske også optaget af at lære nyt. De, der kender mig, ved, at jeg er interesseret i at tilegne mig ny viden. Jeg kommer selvsagt ikke med en baggrund inden for markedsføring eller konsulentbranchen, så jeg ser frem til at blive klogere på dette område, mens jeg på den anden side tænker, at jeg kan bidrage med min viden om skalering og international vækst."

Tine Kaspersen, administrerende direktør i Dinesen, udtaler:

"Jeg glæder mig over at indtræde i Franklys bestyrelse, hvor jeg uden tvivl vil trække på min erfaring med at føre en dansk virksomhed ud på den internationale arena. Fra min tid som COO i Bjarke Ingels Group ser jeg en række lighedspunkter både i forretningsmodellen og dens finansielle styring, men naturligvis også i internationaliseringen. Samtidig er der nogle helt åbenlyse paralleller til mit nuværende job i Dinesen Gulve, hvor vi også arbejder med designudvikling, innovation og unikke specialløsninger af høj kvalitet, som er den arbejdsmetode, Frankly arbejder efter. Helt grundlæggende er jeg meget optaget af den nysgerrighed, der ligger bag at kunne sit håndværk i dybden, hvilket faktisk er relevant for begge virksomheder. At kunne være åben og nysgerrig over for en problemstilling er en helt særlig evne, som jeg værdsætter meget."

Kontakter

Om Frankly

Frankly er et kreativt digitalt bureau, der specialiserer sig i at skabe stærke digitale markedsføringsstrategier og løsninger. Med mere end 70 medarbejdere fordelt på fire lokationer, er Frankly dedikeret til at hjælpe brands med at opnå ekstraordinær vækst gennem kreativitet, innovation og digital ekspertise. Virksomheden blev stiftet i 2006.

Følg pressemeddelelser fra Fuse Communication ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fuse Communication ApS

Waoo og TDC NET i stor aftale: Udvider dækningen på Sjælland i nyt partnerskab11.4.2024 13:04:15 CEST | Pressemeddelelse

Over en halv million husstande får nu mulighed for at vælge Waoo. En ny aftale med TDC NET, som bringer Waoo internet og TV fordelt i hele Danmark – med en overvægt i Hovedstadsregionen. Det betyder samtidig, at udfordreren Waoo runder 2,4 millioner husstande i hele landet. Det bringer branchens tredje største tv- og internetselskab tættere på dets mål om at blive landsdækkende.

WAOO: Nu er vi tilbage i Trekantområdet12.2.2024 08:05:07 CET | Pressemeddelelse

Knap er 2024 i gang, før Waoo kan annoncere, at TV- og internetleverandøren nu er tilbage i Trekantområdet via EWIIs fiberinfrastruktur. Jesper Antoni Nicolaisen, der er chef for Fibernet Wholesale i EWII Koncernen, glæder sig over, at aftalen er faldet på plads med Waoo. Det bringer EWII op på 11 udbydere, og administrerende direktør for Waoo, Brian Lønroth ser frem til igen at kunne udfordre konkurrenterne på kvalitet og Waoos prisvindende kundeoplevelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye