Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse reagerer på Klimarådsrapport: Regeringens kontinuerlige svigt må få konsekvenser!

Del

Regeringen viser ikke vejen til at opfylde 2030-målet, og den danske klimaindsats står ikke til at op til EU-forpligtelser på klimaområdet. Den Grønne Ungdomsbevægelse er dybt frustrerede men ikke overraskede over konklusionerne i Klimarådets nye statusrapport.

Regeringen viser ikke vejen til at opfylde 2030-målet, og den danske klimaindsats står ikke til at op til EU-forpligtelser på klimaområdet. Den Grønne Ungdomsbevægelse er dybt frustrerede men ikke overraskede over konklusionerne i Klimarådets nye statusrapport: 

“Der er en ny alvor i den her rapport fra Klimarådet. Klimarådet kvitterer ikke bare med en solid dumpekarakter til den nuværende regerings klimapolitik, men kalder også på en overopfyldelse af vores klimamål og hurtigere genbesøg af alle klimaaftaler for at opveje for de risici, som regeringen løber. Det er så surrealistisk at opleve, at for hvert år hvor Klimarådet skruer op for alvoren og kritikken, så skruer regeringen ned for ambitionerne og tempoet i den grønne omstilling,” siger Elise Sydendal aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Klimarådet gentager mange af sine anbefalinger igen, da de ikke er blevet efterlevet af regeringen. Dog er der også kommet nye anbefalinger til: Klimarådet peger blandt andet på, at man bør genbesøge aftalen om CO2-afgiften på industri med henblik på, om afgiften er høj nok. Desuden mener Klimarådet, at forhandlingerne om en CO2-afgift på landbrugssektoren skal i gang med det samme, og at man ikke skal vente på den grønne trepart.

“I en klimakrise er tid den vigtigste ressource, og vi har ikke råd til at blive ved med at holde kaffemøder. Man bør starte forhandlingerne om en CO2-afgift med det samme og genbesøge alle tidligere indgåede aftaler, for at vurdere, om de matcher klimakrisens alvor. Jo længere regeringen venter med klimahandling, jo mere presser man folk - alle fra den klimabekymrede unge til den kvægavlende landmand,” siger Caroline Bessermann, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse 

Ifølge Klimarådet er begrundelsen for, at Danmark ikke når sine klimamål, at den nuværende klimapolitik er behæftet med en for stor usikkerhed. Dette har været en tilbagevendende kritik i rådets sidste fire statusrapporter. 

“Klimarådet beskriver i detaljer, hvor store risici regeringen løbet med sin klimapolitik. Regeringens gambling med fremtidige generationers levevilkår skal stoppe med det samme. Vi er enige med Klimarådet i, at man skal sigte efter at overopfylde 70% målet og genbesøge alle vedtagne klimaaftaler for at vurdere om de er gode nok,” siger Elise Sydendal, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

I dette års statusrapport understreger Klimarådet, at Danmarks udledninger har store internationale konsekvenser, som ikke er indregnet i den danske klimapolitik. Klimakrisen er global, og det er også noget, Den Grønne Ungdomsbevægelse ser på med stor alvor.

“Danmark svigter ikke bare på sine egne mål. Klimarådet gør det klart, at vi stadig fuldstændigt ignorerer de udledninger, som Danmark skaber i udlandet. Det er et dybt uforsvarligt. Regeringen har bevidst taget skyklapper for at undlade at kigge på al den skade, vi skaber i resten af verden. Men klimakrisen kender ingen grænser, og Danmark skal tage ansvar for alle sine udledninger - også dem der foregår udenfor Danmarks grænser eller er skjult bag snedige regneregler,“ siger Caroline Bessermann, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Overordnet set mener Den Grønne Ungdomsbevægelse, at Klimarådets konklusioner er kritisable nok til, at regeringen burde udskrive valg: 

“Hvis man dumper fire gange til en eksamen på sin uddannelse, skal man søge om dispensation hos ministeriet for at få lov til at gå til eksamen igen. Det kan simpelthen ikke passe, at regeringen dumper fjerde gang, uden at der kommer nogen konsekvenser. Jeg synes, det er på høje tid at søge dispensation hos befolkningen ved at lade der være valg – og må vi se se, om regeringen ville blive valgt igen efter den katastrofale klimapræstation, vi har været vidne til det sidste år,” siger Elise Sydendal, aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Kontakter

Om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse udgiver håbefuldt landbrugsmanifest: “Midt i den polariserede debat vil vi snakke om alt det, vi har at vinde”21.3.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse lancerer i dag deres bud på, hvordan det danske landbrug skal fremtidssikres. Bogen “Levedygtigt Landbrug” kommer med bevægelsens visioner om og løsningsforslag til, hvordan vi kan lave en grøn omstilling af landbruget, som både er økonomisk og socialt retfærdig for landmænd, de fremtidige generationer samt naturen og alle dens arter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye