Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet inviterer til gratis konference om jordens sundhed

Del

Kom kvit og frit med til konference om jordens sundhed, hvor du over to dage får et tætpakket program med nogle af landets dygtigste forskere samt repræsentanter for myndigheder og erhvervsliv.

Canva.com

Har du snitflader til landbrug, skovbrug eller miljø og klima i dit daglige arbejde? Så læs videre her.

Onsdag d. 28. til torsdag d. 29. februar inviterer Aarhus Universitet alle interesserede til gratis konference om jordens sundhed. Det foregår på Nørre Vosborg Hotel vest for Holstebro.

Jordens sundhed er ikke alene afgørende for vores afgrøder og fødevareproduktion, men også for miljø, klima og for hele naturens kredsløb. Med den rette praksis kan landbruget fx binde flere drivhusgasser i jorden, reducere brugen af sprøjtemidler og i det hele taget skabe en mere bæredygtig produktion. I dag estimeres det, at 60-70 % af jorden i EU er usund, men målet er, allerede i 2030, at 75 % skal karakteriseres som sund.

Til konferencen kan du møde nogle af de forskere, som ved allermest om området – og som også har været med til at levere forskning til Svarer-udvalget, der netop har fremlagt sine anbefalinger til CO2-reduktion i dansk landbrug.

Her kan du komme med i marken og se en af de meget omtalte kulstofrige lavbundsjorde, der af Svarer-udvalget betragtes som en af nøglerne til at nedbringe Danmarks udslip af drivhusgasser. Du få en indføring i, hvordan Aarhus Universitet måler udledningerne og kan selvfølgelig stille spørgsmål.

Programmet byder blandt andet på indlæg om, hvordan man kan gøre kulstoflagring til en forretningsmodel, hvad status er på EU’s kommende direktiv ’The Soil Monitoring Law’ og hvordan den grønne omstilling af landbruget kan gøres økonomisk forsvarlig. Blandt oplægsholderne finder du ikke kun forskere, men også repræsentanter for Miljøministeriet, Landbrugsstyrelsen, en rådgivningsvirksomhed og et pengeinstitut.

Konferencen foregår på Nørre Vosborg Hotel. Der er fuld forplejning og gratis middag med masser af mulighed for netværk onsdag aften. Det eneste, du selv skal sørge for, er overnatningen.

Tilmeldingsfristen er 25. februar.

Du finder hele programmet og tilmeldingslink på https://dca.au.dk/.

Kontakter

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye