Aarhus Universitet inviterer til gratis konference om jordens sundhed
Kom kvit og frit med til konference om jordens sundhed, hvor du over to dage får et tætpakket program med nogle af landets dygtigste forskere samt repræsentanter for myndigheder og erhvervsliv.
Har du snitflader til landbrug, skovbrug eller miljø og klima i dit daglige arbejde? Så læs videre her.
Onsdag d. 28. til torsdag d. 29. februar inviterer Aarhus Universitet alle interesserede til gratis konference om jordens sundhed. Det foregår på Nørre Vosborg Hotel vest for Holstebro.
Jordens sundhed er ikke alene afgørende for vores afgrøder og fødevareproduktion, men også for miljø, klima og for hele naturens kredsløb. Med den rette praksis kan landbruget fx binde flere drivhusgasser i jorden, reducere brugen af sprøjtemidler og i det hele taget skabe en mere bæredygtig produktion. I dag estimeres det, at 60-70 % af jorden i EU er usund, men målet er, allerede i 2030, at 75 % skal karakteriseres som sund.
Til konferencen kan du møde nogle af de forskere, som ved allermest om området – og som også har været med til at levere forskning til Svarer-udvalget, der netop har fremlagt sine anbefalinger til CO2-reduktion i dansk landbrug.
Her kan du komme med i marken og se en af de meget omtalte kulstofrige lavbundsjorde, der af Svarer-udvalget betragtes som en af nøglerne til at nedbringe Danmarks udslip af drivhusgasser. Du få en indføring i, hvordan Aarhus Universitet måler udledningerne og kan selvfølgelig stille spørgsmål.
Programmet byder blandt andet på indlæg om, hvordan man kan gøre kulstoflagring til en forretningsmodel, hvad status er på EU’s kommende direktiv ’The Soil Monitoring Law’ og hvordan den grønne omstilling af landbruget kan gøres økonomisk forsvarlig. Blandt oplægsholderne finder du ikke kun forskere, men også repræsentanter for Miljøministeriet, Landbrugsstyrelsen, en rådgivningsvirksomhed og et pengeinstitut.
Konferencen foregår på Nørre Vosborg Hotel. Der er fuld forplejning og gratis middag med masser af mulighed for netværk onsdag aften. Det eneste, du selv skal sørge for, er overnatningen.
Tilmeldingsfristen er 25. februar.
Du finder hele programmet og tilmeldingslink på https://dca.au.dk/.
Kontakter
Ida Brems SørensenDCA
Tlf:93508230ib@dca.au.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Forsker: Aktivistiske enkeltindivider spænder ben for den forskning, der kan sikre dyrevelfærd26.4.2024 08:42:45 CEST | Pressemeddelelse
Når aktivistiske enkeltindivider tilskudsfodrer heste i naturpleje og chikanerer dyreholderne, spænder de ben for den forskning, der skal sikre netop den velfærd, de hævder at gå op i.
Studie baner vejen for ny viden om mavetarmsygdomme17.4.2024 10:13:17 CEST | Pressemeddelelse
Overgangen fra spiserøret til mavesækken er et ret sårbart område set ud fra et medicinsk synspunkt, som ofte er forbundet med patologiske sygdomme, der kan føre til kræft. Et internationalt forskerhold har nu opnået ny viden om dette område, som kan bane vejen for nye forebyggelses- og behandlingsmuligheder.
Fremtidens industrirobotter skal i langt højere grad tænke selv16.4.2024 08:25:13 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal ved hjælp af kunstig intelligens give robotter mulighed for at tilpasse sig uforudsete hændelser og nye scenarier i fremtidens automatiserede arbejdsopgaver.
Nu ved vi, hvornår Limfjorden naturligt har været åben ud til Nordsøen11.4.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis ikke vi konstant gravede sand væk, ville Limfjorden være lukket ud mod Nordsøen. Men sådan har det ikke altid været. Ny forskning viser, hvornår i løbet af de sidste 10.000 år Limfjorden fra naturens side har været åben.
Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum