Lyngby-Taarbæk Kommune

Samarbejde med pårørende styrkes

Del

Lokale plejecentre fortsætter fokus på samarbejdet med pårørende

Lyngby-Taarbæk Kommune

Hvordan skabes det bedst mulige samarbejde med pårørende til beboere på plejecentre?

Formand for Ældre- og Omsorgsudvalget, Karen Marie Pagh Nielsen siger: ”Pårørende er en enorm vigtig ressource for både beboere og medarbejdere på kommunens plejecentre. Man kalder dem pårørende, og det kan måske virke lidt upersonligt. Vi skal huske, at det er beboernes familie og nære venner - deres livsvidner og tryghedspersoner. Og for nogle af beboerne uden sprog en vigtig kanal til forståelse. De pårørende kan give et vigtigt indblik i og sammenhæng til beboerens liv og ønsker. Vores ambition i Ældre- og Omsorgsudvalget er helt klart at styrke pårørendesamarbejdet herunder kommunikationen med de pårørende yderligere på plejecentrene. De pårørende skal dog ikke pålægges opgaver som fx medicinhåndtering og personlig pleje, som der selvfølgelig skal være normeret professionelt personale til.”  

Samarbejdet med pårørende er et særligt fokus i Lyngby-Taarbæk Kommunes Værdighedspolitik og Ældrestrategi. Samarbejdet skal være med til styrke bl.a. værdigheden, selvbestemmelsen og trivslen i ældreplejen.  

Ældre- og Omsorgsudvalget har netop behandlet plejecentrenes oversigt over planer for indsatser i forhold til pårørendesamarbejdet i løbet af det næste år.

Nogle indsatser i forhold til pårørendesamarbejde er fælles for plejecentrene fx indflytningssamtaler, arbejdet med livshistorier, tæt dialog mellem medarbejdere og pårørende, åbent hus-arrangementer og aktiviteter, hvor også pårørende kan deltage.

Heruover supplerer hvert plejecenter pårørendesamarbejdet med lokale indsatser. Det kan være alt fra øget fokus på indflytningssamtalen til indsatser, der styrker samarbejdet mellem pårørende og den enkelte medarbejder eller styrket kommunikation om aktiviteter, de pårørende kan deltage i.

Næstformand i Ældre- og Omsorgsudvalget, Dorthe la Cour siger: ”Mange pårørende vil gerne gøre en forskel også når familiemedlemmet kommer på plejecenter, men det kan være svært at finde ud af, hvordan man hjælper. Samarbejdet mellem personalet og pårørende er et afgørende bidrag til vores ældrepleje, og vi skal have øje for, at også pårørende er i forskellige livssituationer, og har forskelligt overskud. Pårørende skal have gode muligheder for både at bidrage i det daglige liv på plejehjemmet, og på det mere langsigtede niveau.”

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye