STARK Group A/S

STARK Group opnår platinplacering for tredje gang i træk i EcoVadis' bæredygtighedsrating

Del

For tredje gang i træk sikrer STARK Group sig den højeste udmærkelse, en platinplacering, i EcoVadis' globale bæredygtighedsvurdering og fastholder dermed sin position blandt top 1 procent af de mere end 125.000 vurderede virksomheder. Siden modtagelsen af virksomhedens første platinplacering i 2021 har STARK Group arbejdet på kontinuerligt at forbedre sine bæredygtighedspraksisser og er klatret op ad rangstigen fra 78 til 88 point ud af 100.

STARK Group har opnået en platinvurdering fra EcoVadis, der er en af verdens førende udbydere af bæredygtighedsvurderinger. EcoVadis gennemfører hvert år 125.000 vurderinger baseret på en virksomheds politikker, handlinger og resultater, med fokus på 21 bæredygtighedskriterier inden for kategorierne Miljø, Arbejdstager- og Menneskerettigheder, Etik og Bæredygtige Indkøb.

Administrerende direktør for STARK Group, Søren P. Olesen, siger:

"Vi har fastholdt og udbygget vores topplacering. Det afspejler vores stærke ønske om at fremme og styrke vores arbejde med bæredygtighed og de processer, der ligger bag. Integrationen af bæredygtighed i vores strategi og nøgleprocesser gør os mere relevante for vores kunder, leverandører og andre interessenter."

"Vi har et ansvar over for vores kunder, leverandører, ejere, og partnere for at overholde vores bæredygtighedsløfter, og for at udføre konsekvente og gennemsigtige vurderinger af vores præstationer. Derfor har EcoVadis' vurdering stor betydning for os. Den giver et pålideligt, globalt benchmark for vores præstationer og en uafhængig vurdering af, at bæredygtighed er en indlejret og integreret del af vores forretningsfunktioner."

STARK Group udmærkede sig inden for kategorierne Miljø, Arbejdstager- og Menneskerettigheder, samt Bæredygtigt Indkøb, hvor virksomheden scorede 90/100. Dette understreger STARK Groups ambition om at være den foretrukne partner for bæredygtigt byggeri, hvor virksomheden ser sig som en vigtig partner til den grønne omstilling i byggeriet.

STARK Group gør klimavenligt byggeri lettere for kunderne

Med orden i eget hus tager virksomheden nu endnu et vigtigt skridt i at gå forrest når det gælder bæredygtighed i byggebranchen. Efter en strategigennemgang i 2023 arbejder koncernen på at ”kommercialisere bæredygtighed”, ikke mindst med flere klimavenlige løsninger.

"Vi har forpligtet os til at reducere vores CO2 emissioner til nul, men anerkender, at vores direkte emissioner i scope 1 og 2 kun udgør ca. 1 % af vores samlede emissioner. Vi ønsker at markedsføre bæredygtighed på måder, der gør det mere attraktivt for leverandører til at gøre deres produkter mere klima- og miljøvenlige, og som får håndværkere og deres kunder til at efterspørge disse. Vi samarbejder med leverandører og håndværkere for at støtte dem i deres daglige arbejde, og vi markedsfører tjenester, der gør klimapåvirkning fra vores produkter gennemsigtig og sammenlignelig. Byggebranchen er en kommerciel verden. Nu tilføjer vi et kommercielt svar for at fremskynde overgangen til en mere bæredygtighed sektor” siger Søren P. Olesen.

Senest har STARK Group introduceret CO2 data på deres produktsortimenter i Danmark og Sverige. CO2 data giver gennemsigtighed om klimapåvirkningen fra hvert enkelt produkt i beslutningsprocessen, samt nem dokumentation til beregninger for at gøre det lettere for håndværkere at overholde nye og kommende krav og reguleringen inden for bæredygtighed.

STARK Group har tilsluttet sig flere initiativer inden for mangfoldighed, ligestilling og inklusion, og virksomheden arbejder med validerede videnskabsbaseret mål for at understøtte Paris aftalen. Derudover har STARK Group siden 2021 været et aktivt medlem af UN Global Compact.

Kontakter

Om STARK Group

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer til byggebranchen i Europa, med et strategisk fokus på at servicere det professionelle kundesegment fra sine flere end 1.150 forretninger. STARK Group har en årlig omsætning på EUR 7 mia. (i DKK 52,5 mia.), betjener en portefølje af ca. 450.000 kunder og samarbejder med godt 15.000 leverandører. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 20.000 medarbejdere i Tyskland, Østrig, Storbritannien, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har flerdoblet sin størrelse inden for de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

STARK Group har forpligtet sig til at opnå net zero i 2050 på tværs af hele værdikæden, har underskrevet FN's Global Compact og arbejder inden for fuldt validerede 2030 videnskabsbaserede mål for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye