Estate

Hver fjerde har planer om at gøre noget ved deres bolig i år

Del

23 pct. af danskerne har planer om at investere eller opgradere deres bolig i 2024, viser ny undersøgelse. Det kan derfor være klogt at begynde at planlægge sit projekt allerede nu, lyder vurderingen.

Foto: Shutterstock

Er du håndværker eller lever du af at sælge byggematerialer, har du grund til at klappe i dine hænder. For knap hver fjerde dansker har nemlig planer om at investere eller opgradere deres nuværende bolig i år. Det viser en befolkningsundersøgelse, som analysebureaet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate i januar 2024.

Med et par millioner danske ejerboliger viser lysten til at bygge om og investere i boligen, at der er stor optimisme i dansk økonomi, vurderer Estate.

- Det er opløftende nyt efter en lang periode med inflation og rentestigninger, at optimismen hos landets boligejere er så stor, så 23 procent forventer at investere i deres bolig på en eller anden måde. Skal man tage svarene for pålydende, er der grund til at have pæne forventninger til 2024 både for dansk økonomi og for boligmarkedet generelt, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at det især er de store opsparinger og jobsikkerheden, der har udløst optimismen.

- Vi har historisk høje opsparinger og der er givet skattelettelser og lønstigninger, som ikke ligefrem er faktorer, der plejer at dæmpe aktiviteten i landets boliger. Samtidig er der udsigt til rentefald i løbet af året, som alt andet lige gør eventuelle projekter i hjemmet billigere at finansiere og dermed mere fristende, siger Thomas Hovgaard.

Selvom der har været en mindre nedgang i byggeriets omsætning siden midten af 2023, mener han, at den aktuelle konjunkturmåling blandt danskerne godt kan være et tegn på, at man som boligejer kan berede sig på lidt ventetid for at få realiseret sine byggedrømme.

- Hvis man gerne vil i gang i år, er det nok en god ide at trække på erfaringerne fra tidligere år, hvor det ikke alle steder var lige nemt at skaffe både hænder og byggematerialer. Så det er en rigtig god ide at være tidligt ude, især hvis man har planer om udvendige renoveringer, som er bedst at få lavet i de varme og tørre måneder, siger Thomas Hovgaard.

Har du planer om at investere i eller opgradere din nuværende bolig i de kommende år?

Ja

23%

Nej

64%

Ved ikke

13%

Kilde: Epinion for Estate (baseret på svar fra 1.090 respondenter)

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye