Europæiske ERV A/S

Sådan påvirkes danskernes rejseplaner af terrorisme, krig og konflikter

Del

Langt de fleste danskeres rejseplaner påvirkes ikke af terrorisme, krig og konflikter i 2024, men flere vil fravælge destinationer som Afghanistan og Aserbajdsjan. Det viser en undersøgelse, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er konflikter og krig rundt om i verden. De igangværende krige i Ukraine og Gaza er nogle eksempler på konflikter, der i øjeblikket finder sted. Men hvordan påvirker det egentlig danskerne, og hvordan de planlægger at rejse i år? Størstedelen af danskernes rejseplaner påvirkes ikke af terrorisme, krig og konflikter i verden. Det viser en undersøgelse, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV blandt danskerne. Her er der nemlig 67 % af danskerne, som har svaret nej til, at deres rejseplaner påvirkes af terrorisme, krig og konflikter.

Nogle bliver derhjemme, mens andre vælger destinationer uden konflikter

For nogle af danskerne bliver deres rejseplaner påvirket i en eller anden grad. Her er der 5 % af danskerne, som tager deres forhåndsregler og bliver derhjemme, og 4 % af danskerne rejser udelukkende indenfor landets grænser. Der er desuden 8 % af danskerne, som vælger europæiske destinationer, og 2 % som rejser til andre kontinenter, hvor der ikke er konflikter. Der er samtidig også nogle af danskerne, som måske ikke kender deres rejseplaner eller vil vente at se, hvad der kommer til at ske i 2024. Her er der 5 % af danskerne, der vil afvente udviklingen, før de beslutter sig for destinationer, og hele 5 % som ikke ved, om terrorisme, krig og konflikter vil påvirke deres kommende rejseplaner.

Flest danskere fravælger destinationer som Afghanistan og Aserbajdsjan

Nogle af danskerne vil dog undgå at rejse på ferie til bestemte lande på grund af terrorisme, krig og konflikter i 2024. Det viser undersøgelsen, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV.

Det fordeler sig dog lidt blandet, hvilke lande danskerne vil droppe at rejse til. Her er der dog flest af danskerne som fravælger Afghanistan og Aserbajdsjan, som de måske allerede havde planlagt at rejse til. Stærkt efterfulgt af lande som Rusland, Armenien, Algeriet, Ukraine, Egypten, Israel og Angola. 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Europæiske ERV

Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Vi er del af den tyske forsikringsgruppe ERGO, som har mere end 37.000 ansatte på verdensplan. Vi har stået for tryggere rejser i mere end 100 år til en stor del af alle danske turister, erhvervsrejsende og deres arbejdsgivere, som har betroet os at stå for deres rejseforsikringer. Takket være mange års erfaring og specialudviklede rejseforsikringer kan vores kunder roligt tage af sted – og være trygge før, under og efter deres rejse. Sammen med vores svenske afdeling har vi mere end 1,2 millioner kunder og 7 millioner kortkunder. Læs mere på erv.dk.

Følg pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye