Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023
Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider. I løbet af 2023 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 17 tons overskudsvarer, hvilket har medvirket til fremstillingen af 42.500 gode måltider.
![Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til Junkfoods lokaler på Vesterbro i København.](/data/images/public/13561302/13783047/bc863cc6-b3c8-4fc1-9e07-2a3736ccc1c0-w_720.jpeg)
Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København og omegn, som har brug for sund og nærende kost.
Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.
En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice i løbet af 2023 har leveret 17 tons fødevarer til organisationen.
Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:
- Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 17 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til 42.500 måltider i løbet af 2023, og det er noget, der utvivlsomt gør en stor forskel for gadens folk i København.
Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt.
Herudover er maden skånsom for sarte tænder og ødelagte maver, hvilket betyder, at maden er nem at tygge, og uden stærke krydderier.
Hun uddyber:
- Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de desværre sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte og donationer fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.
Et samarbejde der giver mening og gode madoplevelser
Dagrofa Foodservice leverer fødevarer til professionelle køkkener som bl.a. restauranter, hoteller og kantiner, og hos fødevaregrossisten er der ingen tvivl om, at det giver rigtig god mening også at hjælpe et frivilligt initiativ som JunkFood ved at donere overskudsmad.
Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice fortæller:
- I Dagrofa Foodservice er vi meget stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, der udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist ved vi hvor vigtig, at den gode madoplevelse er. Den gode madoplevelse kan binde mennesker sammen og gøre en positiv forskel for det enkelte individ. Vi er derfor glade for, at vi gennem vores donation til Junkfood har været med til at bidrage til fremstillingen af 42.500 varme måltider.
I løbet af 2023 medførte samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood også en ekstraordinær donation, da Junkfood i forbindelse med Copenhagen Cooking afholdt en stor festmiddag på Vesterbro til fordel for gadens folk. Råvarerne til festmiddagen blev fragtet fra Dagrofa Foodservices hovedkvarter i Ishøj, og der blev købt billetter til flere af virksomhedens medarbejdere for at støtte op om arrangementet.
Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, siger afslutningsvis om samarbejdet:
- Det er klart vigtigst for os at gøre en konkret forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi overvejer hele tiden, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde på nye måder.
Fakta om JunkFood:
- JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
- Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 13 herberger og væresteder.
- Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
- Læs mere på www.junkfood.dk.
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
- Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
- Dagrofa – og Dagrofa Foodservice – har en målsætning om at reducere eget madspild med 50% fra perioden 2020 til 2030.
- Læs mere på www.dgfs.dk.
Nøgleord
Kontakter
- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
- Jeanette Duus, leder af JunkFood: jkd@junkfood.dk / 30344353
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder
![Jeanette Duus – leder af JunkFood – fortæller: ”De 17 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til 42.500 måltider i løbet af 2023, og det er noget, der utvivlsomt gør en stor forskel for gadens folk i København.”](/data/images/public/13561302/13783047/a5857a61-924e-4941-a6bb-6e04f44b2a34-w_240.jpg)
![Ved en tidligere lejlighed har en delegation fra Dagrofa Foodservice hjulpet med i med i køkkenet hos JunkFood, da menuen stod på krebinetter med sovs og kartofler. Fra højre ses Karsten Bøttker (konceptchef i Dagrofa Foodservice), Marlene Lindegaard (konceptchef i Dagrofa Foodservice) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice).](/data/images/public/13561302/13783047/1785c48d-d8ef-44a9-b103-ca91eecb07dc-w_240.jpg)
Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Frivillige indsamler mere end 840.000 stykker affald: Især cigaretskodder, cigaretpakker, snus og plastic fylder5.7.2024 11:33:46 CEST | Pressemeddelelse
Det har været en blandet oplevelse, da mere end 3.300 frivillige fra lokale foreninger samlede affald ind via non-profit-projektet Ren Natur i foråret. Supermarkedskæden SPAR har været med seks år i træk, i hele projektets levetid, og butikkerne er samlingspunkt, når frivillige samler affald.
Min Købmand åbner sin første butik på Bornholm1.7.2024 10:30:09 CEST | Pressemeddelelse
I løbet af september får Østerlars en ny dagligvarebutik, og købmanden er lokal kending. Min Købmand har gennem en gruppe engagerede borgere fået mulighed for at flytte ind i lokaler, der tidligere har huset Dagli’ Brugsen. Byens borgere kan se frem til en købmand, der er en ægte, lokal ildsjæl, som er på fornavn med kunderne og har passion for den gode kundeoplevelse.
Dagrofa Foodservice inviterer til inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’ – tilmelding er åben27.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 11. september danner TAP1 i København rammen for inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’, som fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice står bag. Messen har fået nyt navn, og det er også første gang, at arrangementet skal afholdes i TAP1. Her bliver det muligt at opleve over 115 leverandører og masser af gastronomiske events.
70 år: Poul Larsen har taget turen fra nystartet mælkekusk til passioneret ostedirektør13.6.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 14. juni 2024 fylder Poul Larsen 70 år. Han er medejer og direktør i HKI Ost, der er blandt landets førende specialister, når det gælder om at levere højkvalitetsoste til bl.a. Michelin-restauranter, ostehandlere og gourmetbagerier.
MENY og michelinkok Jonathan Berntsen går sammen om at løfte dansk madkultur6.6.2024 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
MENY og michelinkokken Jonathan Berntsen er fælles om kærligheden til mad og det gode håndværk. Derfor har de indledt et samarbejde, hvor Jonathan Berntsen viser, hvordan man med et lille tvist kan løfte velkendte retter til nye højder under overskriften ’á lá Jonathan Berntsen’. I første omgang er der kommet en række opskrifter ud af samarbejdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum