Kristendemokraterne

Respekt for selvbestemmelse: Nej til automatisk organdonorregistrering

Del

KristenDemokraterne står fast i vores respekt for individets selvbestemmelse og de pårørendes rolle i den yderst vanskelige tid, som organdonationsbeslutninger ofte indtræffer i. I lyset af regeringens nye forslag om automatisk organdonorregistrering for alle voksne, ønsker vi at udtrykke vores bekymring og modstand. Vores politik på området for organdonation er funderet i en dyb respekt for individets ret til selv at bestemme over egen krop og organer. Vi mener, at et system, der automatisk registrerer alle som organdonorer, medmindre de aktivt fravælger det, underminerer denne grundlæggende ret.

Medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, Britta Kristensen
Medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, Britta Kristensen KristenDemokraterne Kan anvendes uden restriktioner

Britta Kristensen, medlem af psykiatri- og sundhedsudvalget, udtaler: "Vi anerkender organdonations vigtige rolle i at redde liv, men det er essentielt, at individets autonomi respekteres. Statens opgave er ikke at eje vores kroppe eller beslutte over vores organer. Vi opfordrer til, at beslutninger om organdonation forbliver personlige og informerede, understøttet af dialog og respekt for de pårørendes ønsker."

For at styrke bevidstheden og fremme en åben dialog om organdonation, foreslår KristenDemokraterne initiativer, der opfordrer borgere til at tage stilling til organdonation i forbindelse med erhvervelse eller fornyelse af kørekort, og når de når myndighedsalderen. Vi lægger stor vægt på, at de pårørende er informeret og har mulighed for at udtrykke deres vilje i disse svære situationer, hvilket inkluderer retten til at nedlægge veto mod organdonation, selv hvis den afdøde er registreret som donor.

Vores tilgang til organdonation er præget af respekt for menneskelivets værdighed og en anerkendelse af, at afgørelser om organdonation falder på et tidspunkt, hvor familier står overfor tab og sorg. Det er vigtigt, at procedurer for organdonation ikke forstyrrer den naturlige sorgproces.

KristenDemokraterne står for en politik, der beskytter individets ret til selvbestemmelse og sikrer, at de pårørendes stemme høres og respekteres. Vi vil fortsat arbejde for et samfund, hvor ethvert individ behandles med værdighed og respekt, også i spørgsmål om livets afslutning.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Organdonation er et emne som skal behandles med omsorg.
Organdonation er et emne som skal behandles med omsorg.
Download

Links

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne til kamp mod unges brug af pengespil30.3.2024 09:49:31 CET | Pressemeddelelse

Statens skatteindtægt på danskernes spillelyst og liberaliseringen af det danske spilmarked i 2012 er ikke realiseret uden svære ofre! Antallet af danskere, der kom i vanskeligheder med pengespillene, blev mere end fordoblet i perioden fra 2016 til 2022. En rapport fra Rambøll og Spillemyndigheden viser således, at antallet af personer herhjemme, som har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2022. Og som om disse fakta ikke var grumme nok, så fremgår det af den seneste undersøgelse foretaget af Spillemyndigheden og Rambøll, at 24.500 børn mellem 12 og 17 år i forskellig grad har problemer med pengespil. Dette på trods af, at det ikke er lovligt for unge under 18 år at gamble i henhold til dansk lov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye