AUH er i år Danmarks bedste hospital til kræftbehandling og på hjerte-kar området
I dag kårer nyhedsavisen Dagens Medicin de bedste hospitaler inden for de otte hyppigste forekommende kræftformer i Danmark og palliativ behandling, og i år bliver AUH ligesom i 2022 kåret som Danmarks Bedste Hospital til kræftbehandling.

Af de ni kræftbehandlingsområder, som kåres i dag, vinder AUH tre førstepladser for henholdsvis lungekræft, blærekræft og palliativ behandling. Det sker på baggrund af landsdækkende kvalitetstal.
- Kåringen af AUH som Danmarks bedste til behandling af kræft i 2024 er en anerkendelse af det høje kvalitetsniveau hospitalets virkeligt dygtige og dedikerede medarbejdere hver dag er med til at sikre for vores kræftpatienter i forhold til udredning, diagnosticering, behandling og pleje. Vi vinder, fordi vi har nogle stærke faglige fællesskaber på tværs af afdelinger og mange faggrupper, der er eminente til at samarbejde ikke blot internt på hospitalet, men også med andre hospitaler både i Region Midtjylland og på landsplan, siger AUH's lægefaglig direktør, Michael Braüner Schmidt.
Kåret som Danmarks bedste på hjerte-kar området den 26. januar
Det er kun 14 dage siden, at AUH senest kippede med flaget og hyldede medarbejderne, da Dagens Medicin den 26. januar kårede hospitalet som Danmarks Bedste Hospital 2024 på hjerte-kar området – for andet år i træk på baggrund af kvalitetsdata.
Her vandt hospitalet tre ud af ni mulige førstepladser for henholdsvis isoleret bypass (delt førsteplads med Rigshospitalet), perifer bypass og carotis trombendarterektomi – og flotte placeringer på de resterende behandlingsområder, gjorde AUH til samlet vinder af hjerte-kar området.
- AUH vandt også for landets bedst til hjerte-kar sidste år, og at vi igen i år bliver Danmarks Bedste til hjerte-kar er en understregning af, hvor ihærdigt medarbejderne arbejder i det daglige for at højne kvaliteten inden for alle behandlingsområderne for hjerte-karsygdomme både medicinsk og kirurgisk. Det vidner om medarbejdernes tårnhøje faglige niveau og også deres tilgang til hele tiden at arbejde med både at forbedre eksisterende behandlinger og opfinde nye metoder til gavn for ikke blot AUH's, men hele Danmarks hjertepatienter, udtaler lægefaglig direktør, Michael Braüner Schmidt.
Kontakter
Louise Kastrup ScheibelKommunikationsrådgiverLedelse og Kommunikation
Tlf:2977 7658lousce@rm.dkBilleder
Links
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.
Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.
Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital overtager formandskabet i europæisk alliance af universitetshospitaler3.7.2025 14:30:51 CEST | Pressemeddelelse
Med formandsposten skal AUH lede samarbejdet mellem 11 af Europas – og nogle af verdens – mest anerkendte universitetshospitaler
Tuberkulose rammer mænd hårdere end kvinder2.7.2025 09:03:54 CEST | Pressemeddelelse
Nyt internationalt studie peger på sociale forskelle som forklaring.
AUH sommerekspertliste og kontakt til AUH Kommunikation sommeren 20251.7.2025 11:25:42 CEST | Pressemeddelelse
Har du som journalist brug for anden hjælp i løbet af sommeren end eksperterne i vedhæftede fil, er du velkommen til at kontakte AUH Kommunikation.
Fedt på afveje: 50 millioner kroner til forskning i fedtvæv og åreforkalkning27.6.2025 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitet får 50 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at forske i sammenhængen mellem problemer med fedtvævet og åreforkalkning. Forskningen skal bidrage til ny viden om, hvordan vi bedre forebygger og behandler hjerte-kar-sygdom.
Nyt studie fra Aarhus stiller spørgsmålstegn ved europæiske forholdsregler om fædres brug af epilepsilægemiddel22.5.2025 17:12:21 CEST | Pressemeddelelse
En ny analyse fra forskere ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital kunne ikke vise nogen øget risiko for psykiske udviklingsforstyrrelser hos børn, hvis fædre brugte lægemidlet valproat under sædcelledannelsen. Resultaterne er netop offentliggjort i JAMA Network Open og nuancerer tidligere forholdsregler udsendt fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum