Kattegatcentret

Historiske pingviner skal navngives

Del

De to første pingvinunger i Kattegatcentrets historie har begge vist sig at være hanner, og i vinterferien har centrets gæster en enestående chance for at navngive dem og samtidig vinde en eksklusiv pingvinfodring.

Kattegatcentrets to pingvinunger kom til verden i sommer, og den første klækkede lige midt i centrets åbningstid. En fjerprøve har afsløret pingvinungernes køn, og de to pingvinhanner har nu vokset sig til store og selvstændige pingviner – og nu skal de endelig navngives! 

”Det har været rigtig spændende at følge pingvinungerne fra de var inde i ægget, til de nu er fuldvoksne pingviner, der til fulde begår sig på lige fod med deres artsfæller i pingvinanlægget - omend de stadig er mere legesyge, som unge pingviner naturligt er. Så det er mere end på tide, at de får et navn, og jeg glæder mig meget til at se, hvad vores kreative gæster finder på,” fortæller marinbiolog og kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen. 

Efter vinterferien vil de tre bedste navneforslag til hver af pingvinungerne blive udvalgt til en endelig afstemning online, der vil afgøre, hvad de to unger kommer til at hedde. 

”Jeg håber, at de får nogle gode pingvinnavne, der passer til to aktive pingvinhanner. Og så glæder jeg mig da også til at give de to vindere af navnekonkurrencen en helt enestående oplevelse i pingvinanlægget, hvor de får mulighed for at håndfodre vores pingviner sammen med pingvinernes dyrepasser,” fortæller Rune Kristiansen. 

ISKOLD NYHED I VINTERFERIEN 
Udover navnekonkurrencen byder vinterferien i Kattegatcentret også på en anden, stor pingvinnyhed. For første gang siden pingvinerne ankom til det toetagers store pingvinanlæg i 2022, bliver det nemlig muligt at opleve pingvinernes lynhurtige jagtegenskaber på nært hold. 

”Æselpingviner er verdens hurtigste pingviner, og det er ret spektakulært at se dem suse gennem pingvinanlæggets 200.000 liter iskolde bassin på jagt efter brislinger – og det bliver der mulighed for hver dag i vinterferien,” fortæller Rune Kristiansen. 

Mens gæsterne i vinterferien betragter Kattegatcentrets 24 æselpingviner tage deres imponerende flyveture gennem vandet på jagt efter mad, vil de høre spændende fortællinger om de subantarktiske pingviner. Og vil man endnu tættere på, er det bare med at komme på to gode navneforslag og deltage i konkurrencen om en pingvinfodring! 

FOR MERE INFORMATION KONTAKT:  

  • Biolog og kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen, M: +45 2872 0259, E: rk@kattegatcentret.dk 


FAKTA:
 

  • I sommer fik Kattegatcentret de første pingvinunger i centrets historie  
  • De to unger har begge vist sig at være hanner, og nu skal de navngives. Det foregår ved en navnekonkurrence i vinterferien, hvor det er muligt at vinde en pingvinfodring  
  • Med de to unger er Kattegatcentret nu oppe på 24 æselpingvinger i det store, toetagers pingvinanlæg, der åbnede for publikum i 2022  
  • I vinterferien er det som noget helt nyt også muligt at opleve æselpingvinernes jagtegenskaber på nært hold. Læs vinterferiens aktivitetsprogram her 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Kattegatcentret

Kattegatcentret er et stort, dansk akvarium med mere end 200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr - heriblandt hajer, pingviner og sæler. Kattegatcentret ligger i Grenaa helt ud til Kattegat og har siden åbningen i 1993 haft mere end 7 millioner gæster.

Følg pressemeddelelser fra Kattegatcentret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kattegatcentret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye