Kattegatcentret

Kattegatcentret åbner stor, ny udstilling om hajer

Del

Kattegatcentret vender tilbage til sine rødder i en stor interaktiv udstilling om hajer, der denne uge åbnede for gæster.

I 1993 slog Kattegatcentret dørene op for en helt unik hajoplevelse i Grenaa, og siden er mere end 7 millioner gæster blevet fascineret af de imponerende toprovdyr. I forbindelse med sit 30 års jubilæum vender Kattegatcentret tilbage til sine rødder og åbner en topmoderne hajudstilling, der både i design og formidling gentænker fortællingen om hajer.

”I vores nye udstilling om hajer vil vi forbløffe og skubbe til vores gæsters oplevelse af hajer. Vi udfordrer stereotype myter om hajer, og giver hajerne et nyt narrativ - som de sejeste og mest toptunede jægere i havet. Gennem fakta, fortællinger og interaktive oplevelser kombinerer vi leg, læring og sjov, mens vi udforsker hajernes verden på en interaktiv og underholdende måde,” fortæller udstillingsansvarlig i Kattegatcentret, Frederik Toftgård.

Den nye hajudstilling, der åbnede for gæster mandag den 26. juni, indeholder blandt andet interaktive installationer, hvor man både kan jage som en hvidhaj, bruge hammerhajens elektriske sans til at opspore skjult bytte på havbunden, og så kan man også læse, røre og quizze sig til spændende viden om hajernes fascinerende verden.

BÆREDYGTIG HAJUDSTILLING BLANDT DE BEDSTE I VERDEN
I forbindelse med udvikling, design og produktion af Kattegatcentrets nye hajudstilling, har der været et stort fokus på bæredygtighed.

”Det kræver mange ressourcer at bygge en ny udstilling i form af materialer til vægge, møbler og teknisk udstyr som computere, lamper og skærme. Men planeten har brug for, at vi har meget mere fokus på genbrug og genanvendelse, og derfor har vi blandt andet genbrugt udstillingsvægge, lamper og interaktive elementer fra tidligere udstillinger, uden at gå det mindste på kompromis med oplevelsen,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Karsten Bjerrum Nielsen.

Med den bæredygtige tilgang til udstillingsarbejdet er Kattegatcentret frontløber i branchen.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi har lavet en ny udstilling om hajer, der kan måle sig med de bedste hajudstillinger i verden, samtidig med, at vi har brugt langt færre ressourcer, end man normalt ville gøre i en udstilling af den kaliber,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Kattegatcentret

Kattegatcentret er et stort, dansk akvarium med mere end 200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr - heriblandt hajer, pingviner og sæler. Kattegatcentret ligger i Grenaa helt ud til Kattegat og har siden åbningen i 1993 haft mere end 7 millioner gæster.

Følg pressemeddelelser fra Kattegatcentret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kattegatcentret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye