Vinterferie på Krigsmuseet: I krig for Christian 4.
Kom med i den kongelige hær, få soldatertræning og hjælp kongen med at vinde over den svenske arvefjende. I vinterferien kan store og små rejse med tilbage til Christian 4.’s tid og deltage i et sjovt rollespil i kongens gamle tøjhus.
Den svenske konge Karl 9. har længe provokeret Christian 4. Begge vil de gerne være Nordens hersker, og nu har Christian 4. fået nok!
Han erklærer Sverige krig og vil en gang for alle afgøre, hvem der for alvor er den mægtigste mand i Norden.
Christian 4. har derfor behov for dygtige soldater til at slå den svenske hær.
I vinterferien kan børn og voksne komme i træning som soldat i Christian den 4.s hær på Krigsmuseet i København.
Lær om hærene og soldaterne på Christian 4.’s tid - prøv deres udrustning, tyd et latinsk rytterflag og tegn selv et! Forbered flåden til kanonkamp ved at veje og lade kanonerne og stig til hest som en vaskeægte ringrider.
Alle kan deltage i træningen og gå ind i Christian 4.’s hær og måske blive ridder af hans egen personlige ridderorden ”Den væbnede arm”.
Træningen byder på alt fra våbenkendskab og kanonladning, men også evnen til at klæde sig som en adelsperson.
Undervejs bliver der rig mulighed for at lære meget mere om Christian 4.’s bygninger, hans egen historie og nogle af de vigtige krige i Danmarkshistorien.
Praktisk:
Målgruppe: Anbefalet for familier med børn i alderen 5-9 år.
Pris: Gratis når entréen til museet er betalt | Entre voksne DKK 95, børn under 18 år er gratis
Hvornår: 12-16. februar (begge dage inklusive) fra kl. 10.00-15.00 - sidste start kl. 14.00
Hvor: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Nøgleord
Kontakter
Julie LorenzenKommunikationsansvarligNationalmuseet, Krigsmuseet
Tlf:41206042Julie.Lorenzen@natmus.dkLinks
Om Krigsmuseet
På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Ny spotudstilling: Har droner ændret måden, vi fører krig på?28.10.2024 14:43:40 CET | Pressemeddelelse
Hvad betyder droner for nutidens krige? Og hvordan vil dronerne påvirke fremtidens slagmark? Det og meget mere giver Krigsmuseets nye spotudstilling ’Gamechanger? Droner i krig’ svar på. Udstillingen åbner 19. november.
Efterårsferie på Krigsmuseet: Bliv rekrut for en dag25.9.2024 13:41:20 CEST | Pressemeddelelse
I efterårsferien bliver Krigsmuseet forvandlet til træningsbane for nye rekrutter – her er aktiviteter for hele familien, der har lyst til en aktiv oplevelse sammen.
Krigsmuseet inviterer til nye, krigshistoriske foredrag i efteråret12.8.2024 13:22:24 CEST | Pressemeddelelse
Efterårets program for foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet byder på alt fra indblik i snigskyttens verden til historien om, dengang danske sørøvere forsvarede Christiansø mod briterne.
Krigsmuseet: Nyt lysværk fra Ukraine om kærlighed i krigens tid22.1.2024 13:50:19 CET | Pressemeddelelse
Som en del af Copenhagen Light Festival fra 2-25. februar udstiller Krigsmuseet et lysværk med seks, personlige historier fra Ukraine, der fortæller om at bevare kærligheden midt i krigens gru.
Hør krigshistorien live på Krigsmuseet: Seks nye foredrag i foråret 202414.12.2023 15:27:44 CET | Pressemeddelelse
I det nye år åbner Krigsmuseet endnu gang portene til den populære foredragsrække Fad & Foredrag. Hør om alt fra Hitlers vidundervåben ’V1-bomben’ til kongens mesterlige brevspion og en masse andre spændende krigshistorier – som altid serveret over en kold øl.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum