Krigsmuseet

Vinterferie på Krigsmuseet: I krig for Christian 4.

Del

Kom med i den kongelige hær, få soldatertræning og hjælp kongen med at vinde over den svenske arvefjende. I vinterferien kan store og små rejse med tilbage til Christian 4.’s tid og deltage i et sjovt rollespil i kongens gamle tøjhus. 

Den svenske konge Karl 9. har længe provokeret Christian 4. Begge vil de gerne være Nordens hersker, og nu har Christian 4. fået nok!

Han erklærer Sverige krig og vil en gang for alle afgøre, hvem der for alvor er den mægtigste mand i Norden.

Christian 4. har derfor behov for dygtige soldater til at slå den svenske hær.

I vinterferien kan børn og voksne komme i træning som soldat i Christian den 4.s hær på Krigsmuseet i København.

Lær om hærene og soldaterne på Christian 4.’s tid - prøv deres udrustning, tyd et latinsk rytterflag og tegn selv et! Forbered flåden til kanonkamp ved at veje og lade kanonerne og stig til hest som en vaskeægte ringrider.

Alle kan deltage i træningen og gå ind i Christian 4.’s hær og måske blive ridder af hans egen personlige ridderorden ”Den væbnede arm”.

Træningen byder på alt fra våbenkendskab og kanonladning, men også evnen til at klæde sig som en adelsperson.

Undervejs bliver der rig mulighed for at lære meget mere om Christian 4.’s bygninger, hans egen historie og nogle af de vigtige krige i Danmarkshistorien.

Praktisk:

Målgruppe: Anbefalet for familier med børn i alderen 5-9 år.

Pris: Gratis når entréen til museet er betalt | Entre voksne DKK 95, børn under 18 år er gratis

Hvornår: 12-16. februar (begge dage inklusive) fra kl. 10.00-15.00 - sidste start kl. 14.00

Hvor: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye