Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skoleborgmester Jakob Næsager vil fejre 75-året for den første skolepatrulje med flere penge til færdselsundervisning

Del

De københavnske børn skal være landets bedste til at navigere i trafikken. Derfor vil børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, Konservative, sætte flere penge af til færdselsundervisning.

I 1949 gik København forrest, da landets første skolepatrulje blev oprettet på Sundpark Skole – det der i dag hedder Lergravsparkens Skole. Meget er sket på 75 år, men ambitionen om at de københavnske børn skal kunne komme sikkert i skole består.

- Det er vigtigt, at København fungerer i hverdagen - også for børn og deres færden i trafikken. Min ambition er, at København skal være danmarksmester i børneliv, og derfor er det også vigtigt, at de lærer at færdes trygt og sikkert i trafikken, siger Jakob Næsager.

Til tonerne af Københavns Politiorkester blev skolepatruljen på Lergravsparken fejret af Rådet for Sikker Trafik, Københavns Kommune og mange flere. Her var børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager, med til at overrække to store chokoladeguldbarre til alle eleverne i skolepatruljen, for som han sagde, deres arbejde er ”guld værd”.

En anden gave borgmesteren gerne vil give til børnene er bedre færdselsundervisning. Jakob Næsagers mål er, at Københavns Kommune inden for tre år ligger i top tre på Rådet for Sikker Trafiks liste over kommuner med den bedste færdselsundervisning.  

Derfor vil borgmester Jakob Næsager gå til budgetforhandlingerne med målet om at få flere penge til færdselsundervisning i folkeskolen. Pengene skal sikre at alle elever i løbet af deres skoletid kommer gennem gå-prøven, cykel-prøven, og at alle skoler får en færdselskontaktlærer.

- Det skal være en topprioritet, at vores børn kan navigere sikkert i trafikken. Derfor vil jeg afsætte penge til at få færdselsundervisningen op i gear. I København har vi en målsætning om nul trafikdræbte, og hvis den ambition skal indfries, er det afgørende at vores kommende generationer er dygtige til at gebærde sig sikkert i trafikken, fortæller børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager, Konservative.  

LINK: Læs mere om baggrunden for, at borgmesteren vil sætte flere penge af

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Billeder

Borgmester overrækker chokoladeguldbar
Borgmester overrækker chokoladeguldbar
Download

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye