Social-, Bolig og Ældreministeriet

Nu bliver det muligt at etablere en ny type frisatte plejehjem

Del

De nye 'lokalplejehjem' vil have mere lokal frihed til at lede plejehjemmet, og der vil være en selvstændig bestyrelse med ansvar for drift og økonomi. 

Lokalplejehjem vil være underlagt kommunalt ejerskab, men får de samme frihedsgrader som private friplejehjem og mulighed for at tilbyde tilkøbsydelser.

De nye plejehjem skal drives med mere lokal frihed, ansvar og engagement. Det skal bidrage til, at plejehjemmene i højere grad tager farve af lokalområdet og gøre plejehjemmene til et mere hjemligt sted for de ældre, som bor der.

Muligheden for at oprette lokalplejehjem træder i kraft 1. januar 2025.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

”Som noget helt nyt får kommunerne nu mulighed for at etablere en helt ny type plejehjem, nemlig 'lokalplejehjem', med samme frihedsgrader som friplejehjem. De nye plejehjem skal tage farve af lokalområdet og alt det, der betyder noget for dem, der bor der. For ældre mennesker er forskellige individer med deres egne ønsker til, hvordan deres hjem og hverdag skal se ud. Det skal vi blive bedre til at imødekomme i fremtiden. Det enkelte lokalplejehjem vil derfor også få mulighed for at tilbyde tilkøbsydelser som for eksempel ekstra rengøring og generelt få langt mere frihed og ansvar for den daglige drift. Det er et vigtigt skridt i bevægelsen fra velfærdsstat til velfærdssamfund.”

Pressekontakt:

For yderligere kommentarer fra ældreminister Mette Kierkgaard kontakt Social,- Bolig- og Ældreministeriets pressetelefon på 4185 1360 (modtager ikke sms) eller mail: presse@sm.dk

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye