Social- og Boligministeriet

Flere grønne muligheder for danskere, der bor i almene boliger

Del

Det skal være lettere for den million danskere, der bor i alment byggeri, at bruge vedvarende energi. Nye regler vil samtidigt gøre det muligt for en almen boligafdeling at leje et tag eller en facade ud til drift af privat solcelleanlæg.

I dag kan en almen boligafdeling eje et solcelleanlæg og producere el til eget forbrug.

Nu giver regeringen almene boligafdelinger flere muligheder for at anvende solenergi. Fremover får en afdeling mulighed for f.eks. at leje solcelleanlæg med henblik på at producere strøm til eget forbrug. Herudover hæves den gældende grænse for anlæggets kapacitet fra 6 kW til 8 kW, ligesom de almene boligafdelinger fremadrettet får mulighed for at opsætte batterier sammen med solcelleanlæggene En almen boligafdeling vil fremover også kunne udleje tage eller facade på deres bygning med henblik på etablering og drift af et privat solcelleanlæg.

Det sker med en revision af den såkaldte sideaktivitetsbekendtgørelse, der fastlægger reglerne for, hvilke aktiviteter en almen boligafdeling må varetage ved siden af deres kerneaktivitet – at opføre og udleje almene boliger.

Samtidig gør man det lettere for de mennesker, der bor i almene boliger, at gå sammen om ladestandere til elbiler. Fremover vil en almen boligafdeling kunne indgå et fælles ejerskab med for eksempel en ejerforening eller andelsboligforening over de ladestandere, der etableres i lokalområdet. Desuden vil en privat virksomhed kunne etablere og administrere ladestandere i en almen boligafdeling.

Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen siger:

"Der bor omkring en million mennesker i landets almene boliger. Jeg er rigtig glad for, at vi ved at modernisere reglerne gør det lettere for de mennesker i fællesskab at træffe grønne valg. At bo i en almen bolig bør ikke være en forhindring for, at du kan bruge vedvarende energikilder i din daglige husholdning – tværtimod."

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard siger:

"Vi skal fjerne unødvendige benspænd for solceller på tagene. Derfor er det godt, vi kommer af med nogle af de bøvlede regler, som kan være i vejen for dem, der gerne vil bidrage til et grønnere Danmark. Grøn omstilling er også et opgør med arbejdsgange, som gav mening engang, men som nu skal væk. Det er grøn handling, der virker."

Den nye bekendtgørelse, som er en revision af sideaktivitetsbekendtgørelsen fra 2015, træder i kraft den 1. juli.

Nøgleord

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye