Aarhus Universitetshospital

Ny PET/CT helkropsskanner på AUH har synsfelt på en meter

Del

Ny PET/CT helkropsskanner betyder, at undersøgelsestiden vil være markant kortere, og strålebelastningen betydeligt mindre. Det er en markant videreudvikling af de nuværende PET/CT skannere og får derved stor betydning for både diagnostik og forskning, særligt inden for diagnostik af børn og unge.

Ny PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital
Ny PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital Foto: Tonny Foghmar

Den 18. januar blev skanneren officielt indviet ved et arrangement med deltagelse og taler af regionsrådets første næstformand Hanne Roed, institutleder på Aarhus Universitets Institut for Klinisk medicin Jørgen Frøkiær, cheflæge Ate Haraldsen på Nuklearmedicin og PET samt sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth.

Synsfelt som fire almindelige PET-skannere

Cheflæge Ate Haraldsen glæder sig over, at helkropsskanneren, som er nummer to af sin art i Danmark, nu står på Aarhus Universitetshospital:

- Der er tale om et teknologisk kvantespring, som medfører en række markante fordele. En helkrops PET/CT har et synsfelt på godt 1 meter, hvilket svarer til 4 almindelige PET skannere i forlængelse. Skanneren er cirka 10 gange mere følsom, hvorved patienter enten kan skannes på meget kort tid, kan skannes med væsentlig mindre stråledosis eller en kombination heraf. Den korte skanningstid medfører, at bedøvelse til skanning næsten altid kan undværes, hvilket har særlig stor betydning, når der skannes børn.

Hjælp fra private donationer

Halvdelen af midlerne til helkropsskanneren er kommet fra private donationer, dels fra anonyme donatorer og dels fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Fondsdirektør Christine Wiberg-Lyng fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond udtaler:

- Den nye helkrops-PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital muliggør hurtigere og mere skånsomme undersøgelser med markant mindre doser radioaktivt sporstof. Samtidigt kan man med skanneren gennemføre helt nye typer af undersøgelser, som kan give ny viden omkring en række alvorlige sygdomme. Vi er glade for, at det med den ekstraordinære støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og andre støttegivere nu er muligt at tilbyde undersøgelser med den nyeste PET/CT-teknologi til glæde for patienterne.

Bag den anden halvdel af finansieringen af helkropsskanneren står henholdsvis Aarhus Universitet, Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital.

Kontakter

Billeder

Ny PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital
Ny PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital
Download

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.

Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.  

Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye