Ny PET/CT helkropsskanner på AUH har synsfelt på en meter
Ny PET/CT helkropsskanner betyder, at undersøgelsestiden vil være markant kortere, og strålebelastningen betydeligt mindre. Det er en markant videreudvikling af de nuværende PET/CT skannere og får derved stor betydning for både diagnostik og forskning, særligt inden for diagnostik af børn og unge.
Den 18. januar blev skanneren officielt indviet ved et arrangement med deltagelse og taler af regionsrådets første næstformand Hanne Roed, institutleder på Aarhus Universitets Institut for Klinisk medicin Jørgen Frøkiær, cheflæge Ate Haraldsen på Nuklearmedicin og PET samt sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth.
Synsfelt som fire almindelige PET-skannere
Cheflæge Ate Haraldsen glæder sig over, at helkropsskanneren, som er nummer to af sin art i Danmark, nu står på Aarhus Universitetshospital:
- Der er tale om et teknologisk kvantespring, som medfører en række markante fordele. En helkrops PET/CT har et synsfelt på godt 1 meter, hvilket svarer til 4 almindelige PET skannere i forlængelse. Skanneren er cirka 10 gange mere følsom, hvorved patienter enten kan skannes på meget kort tid, kan skannes med væsentlig mindre stråledosis eller en kombination heraf. Den korte skanningstid medfører, at bedøvelse til skanning næsten altid kan undværes, hvilket har særlig stor betydning, når der skannes børn.
Hjælp fra private donationer
Halvdelen af midlerne til helkropsskanneren er kommet fra private donationer, dels fra anonyme donatorer og dels fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Fondsdirektør Christine Wiberg-Lyng fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond udtaler:
- Den nye helkrops-PET/CT skanner på Aarhus Universitetshospital muliggør hurtigere og mere skånsomme undersøgelser med markant mindre doser radioaktivt sporstof. Samtidigt kan man med skanneren gennemføre helt nye typer af undersøgelser, som kan give ny viden omkring en række alvorlige sygdomme. Vi er glade for, at det med den ekstraordinære støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og andre støttegivere nu er muligt at tilbyde undersøgelser med den nyeste PET/CT-teknologi til glæde for patienterne.
Bag den anden halvdel af finansieringen af helkropsskanneren står henholdsvis Aarhus Universitet, Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital.
Kontakter
Mai BakmandKommunikationsmedarbejderLedelse og Kommunikation
Tlf:2361 7499mabakm@rm.dkBilleder
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.
Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.
Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Metabolisk syndrom påvirker overlevelsen for brystkræftoverlevere10.1.2025 14:07:04 CET | Pressemeddelelse
Forstyrrelse i kroppens forbrænding af fedt og sukker er forbundet med større risiko for tilbagefald og død hos personer, som har haft brystkræft.
Operationen bliver mere skånsom på ny operationsstue med røntgenudstyr20.12.2024 08:29:21 CET | Pressemeddelelse
De første karkirurgiske patienter er blevet behandlet på en ny hybridstue på Aarhus Universitetshospital
Eksperter er enige: Behandling af tuberkulose hos migranter kan blive bedre19.12.2024 12:41:22 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt ekspertpanel sætter fokus på, hvordan migranter i Europa kan beskyttes bedre mod tuberkulose og få bedre behandling.
Fæcestransplantation giver nyt håb for diabetespatienter med svære maveproblemer19.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
"Det ligner et gennembrud," siger professor om dansk studie, der viser lovende resultater for en ny behandling mod diabetisk gastroenteropati.
Patienter får revolutionerende sygehusbehandling derhjemme18.12.2024 08:21:20 CET | Pressemeddelelse
På få år er fæcestransplantation blevet transformeret fra en kompliceret behandling på hospitalet til en enkel behandling, som kan foregå derhjemme. Det sparer både hospital og patienter for tidskrævende hospitalsbesøg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum