3 Danmark

3 afslutter 2023's sidste kvartal med vækst i kundebasen

Del

Teleselskabet rundede sidste kvartal af 2023 af med igen at levere kundevækst, og dermed formår 3 at vækste kundebasen i alle fire kvartaler af 2023. Et stærkt trådløst netværk og fokus på kunderne er nøglerne til 3’s solide fremgang, forklarer 3’s topchef Morten Christiansen.

Med en kundetilvækst på mere end 7000 nye kunder i fjerde kvartal har 3 nu totalt 1,589 mio. kunder i Danmark. Det betyder samtidig, at 3 har formået at vækste kundebasen i alle årets fire kvartaler i 2023. 

I Q4 rundede 3 desuden en omsætning på 767 millioner DKK, hvilket er en vækst på 2 procent (12 millioner DKK) sammenlignet med fjerde kvartal i 2022. Dertil voksede serviceomsætningen også til 506 millioner DKK, hvilket svarer til en vækst på 3,5 procent (17 millioner DKK) mod samme kvartal sidste år.


Kundefokus årsag til vækst 

Afslutningen på fjerde kvartal understreger, at 3 kontinuerligt har formået at levere stabil vækst i et marked, der ellers er præget af hård kamp om kunderne. Regional CEO for 3 i Østrig, Sverige og Danmark, Morten Christiansen, mener, at 3’s vækst især skyldes virksomhedens uafladelige fokus på at gøre både produkter og services relevante for kunderne. 

“Det er en velkendt sandhed i telebranchen, at vi kæmper om et begrænset antal kunder. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er skarpe på at give kunderne nøjagtigt det, de har brug for. For hvis vi er relevante for kunderne, og vi forstår deres behov, leverer vi også vækst. Her viser tallene for fjerde kvartal, at vi har fat i den lange ende,” siger Morten Christiansen.


Danmarks stærkeste netværk   

Det uafhængige analysehus Opensignal kårede i efteråret 3’s netværk som Danmarks stærkeste, og netværket er siden da blevet endnu stærkere. 3 er nemlig meget tæt på at være færdige med modernisering og opgradering til 5G i det eksisterende netværk. Parallelet udbygger 3 sit netværk med flere hundrede nye positioner i hele kongeriget, for at gøre netværket endnu mere fintmasket og øge kapaciteten yderligere i takt med at flere og flere kommer fra 4G og over på 5G-netværket. 

3 har desuden oprustet netværket kraftigt i områder, der hidtil ikke har haft megen trådløs kapacitet, eksempelvis på Langeland, hvor selskabet har 11 antennepositioner og flere er på vej. I den forbindelse har 3 indgået et partnerskab med det lokale forsyningsselskab Ø/strøm, hvor kunderne kan få adgang til 3’s trådløse 5G-netværk med en særlig intropris via Ø/strøm.     

“Selvom det er fantastisk, at vi snart er færdige med at opsætte 5G-udstyr i vores prisvindendende netværk, så er det bare første skridt på vejen mod at fastholde vores førerposition i markedet. Så snart vi har opsat 5G i den sidste antenneposition, fortsætter vi med at rejse nye master i områder, hvor der er behov for ekstra kapacitet. For at fastholde vores førerposition på markedet, må vi altid spørge, hvordan vi kan optimere og gøre en forskel for både eksisterende og nye kunder,” afslutter Morten Christiansen. 

Derfor har teleselskabet løbende investeret i netværket, hvilket også har indvirkning på virksomhedens EBITDA.

Q4-regnskab for 2023: Highlights  

Nye kunder: +7000 

Samlet kundebase: 1,589 mio. kunder  

Omsætning: 767 mio. DKK mio. kr.  

Serviceomsætning: 506 mio. DKK mio. kr.   

Driftsresultat før afskrivninger (EBITDA): 72 mDKK 


Om regnskabstallene  

Disse tal vil indgå i 3 Danmarks årsregnskab for 2023 og rapportering til de danske myndigheder. Bemærk, at kundetallene afviger fra det regnskab, som 3’s ene ejer Investor AB i Sverige offentliggør i dag. Der er forskel på de to opgørelser, da Investor AB opgør antallet af kunder på en anderledes måde, end 3 gør i Danmark. Forskellen ligger i, hvornår en kunde kategoriseres som aktiv og dermed skal tælles med. På den baggrund anbefaler vi, at danske medier, analytikere mv. tager udgangspunkt i nærværende udmelding fra 3.


Link til Opensignal-rapporten: 

Denmark, August 2023, Mobile Network Experience Report | Opensignal 

Nøgleord

Kontakter

Om 3

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 4G og 5G mobilnetværk. 3’s mere end 1,5 mio. kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 73 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 Danmark har kontor i et Københavns nye bydel, Carlsberg Byen, hvor vi beskæftiger ca. 650 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra 3 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3 Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye