Hedensted Kommune

Prisregn over virksomheder ved nytårskur i Hedensted Kommune

Del

Linddana A/S i Tørring modtager Erhvervsprisen, HL-Repro A/S i Hedensted Bæredygtighedsprisen, Det Lille Økori ApS i Ølsted Iværksætterprisen, mens den nye CSR-pris, der tildeles en virksomhed, som har udvist et særligt ansvar i forhold til unge, går til Havnens Café & Isbar ApS i Juelsminde.

Billede af prisvindere
Prisvinderne fra årets nytårskur i Hedensted Kommune. Fra venstre mod højre HL-Repro A/S, Linddana A/S, Havnens Café og Isbar & Det Lille Økori Aps

Hedensted Kommune er gennem de seneste 12 år af Dansk Industri udpeget til en af landets absolut bedste og mest erhvervsvenlige kommuner. De tætte bånd mellem kommunen og erhvervslivet og det fælles fokus på i et konstruktivt og forpligtende samarbejde at skabe de bedst mulige vilkår for erhvervslivet blev understreget af borgmester Ole Vind ved kommunens nytårskur 4. januar på Tørring Gymnasium.

Traditionen tro blev der i forbindelse med nytårskuren uddelt priser til lokale virksomheder, som over en kortere eller længere årrække har udmærket sig inden for deres branche lokalt, nationalt eller internationalt. I år blev der for første gang uddelt hele fire priser på nytårskuren.

Miljøvenlige flishuggere – Linddana A/S

Erhvervsprisen 2023 går til Linddana A/S i Tørring, der siden starten i 1980 har markeret sig blandt verdens førende inden for udvikling og produktion af miljørigtige flishuggere. En målrettet miljøvenlig produktudvikling, som for fem år siden sikrede virksomheden en fransk innovationspris for verdens første elektriske flishugger. Dommerkomitéen har også lagt vægt på, at virksomheden udviser et stort engagement i forhold til sit lokalområde og gør en stor indsats for at fastholde sine medarbejdere.

”Vi er naturligvis både meget stolte og ydmyge over at blive tildelt kommunens erhvervspris. Jeg vil udover at takke kommunen gerne benytte lejligheden til også at sende en stor tak til medarbejderne for deres store bidrag til, hvad vi har opnået som virksomhed inden for vores branche. Vi tænker klima ind i alle led af vores produktion. Vi har for eksempel i flere år købt klimarigtig strøm, og erhvervsprisen motiverer os til i endnu højere grad at gå forrest i den grønne omstilling. Vi glæder os også over, at dommerkomitéen har bemærket og lagt vægt på, at vi er en virksomhed med et stærkt lokalt engagement. Både det og vores fokus på større bæredygtighed føler jeg mig overbevist om, at erhvervsprisen vil bidrage til at skabe endnu større synlighed omkring,” siger Hans Anker Holm, CEO Linddana A/S.

Teknologi med stort potentiale – HL-Repro A/S

Modtageren af Bæredygtighedsprisen 2023 er virksomheden HL-repro A/S i Hedensted, som netop har kunnet fejre sit 50-års jubilæum. En virksomhed, som målrettet har arbejdet med at implementere FNs verdensmål og cirkulær økonomi i sin DNA, og som i samarbejde med amerikanske Digimarc er first-mover på en epokegørende teknologi, som vil erstatte de nuværende stregkoder i supermarkedet og derfor rummer potentialet til at løfte bæredygtighed til nye højder. HL-Repro A/S tegner sig således for en bæredygtighedsagenda, som andre lokale virksomheder kan spejle sig i.

”Vi har i år for 13. gang modtaget vores Green Network diplom. Motivationen var, at vi gerne ville være med til forbedre miljøet, og helt konkret skulle det ikke være vores skyld, at der ikke var fisk i Vejle Fjord. Så vi er meget stolte over anerkendelsen og vil bruge den i vores markedsføring. Men vi stopper ikke her. Der er stadig meget, der kan gøres bedre, og vi har sat nye målsætninger for fremtiden. Så modtagelse af Bæredygtighedsprisen 2023 gør at vi vil Keep up the good work. Vi har et fantastisk kompetent og erfarent personale, hvoraf mere end halvdelen har fejret 25 års jubilæum, så vi har også styr på arbejdsmiljøet. Takket være samarbejdet med vores medarbejdere er vi nået langt og vil selvfølgelig tilskrive dem en stor del af æren,” siger Niels Hansson, CEO hos HL-Repro A/S.

Iværksætter med socialt engagement – Det Lille Økori ApS

Iværksætterprisen 2023 tilfalder Det Lille Økori ApS i Ølsted, der med fokus på økologi og bæredygtighed og fra en beskeden start med salg fra en vejbod har skabt en bemærkelsesværdig virksomhed, som i dag har faste leverancer til lokale virksomheder og jyske top-restauranter. En skånsom men effektiv dyrkningsmetode og brug af overskudsvarme og kaffegrums fra lokale samarbejdspartnere indgår i produktionen af spisesvampe. Dommerpanelet har også lagt vægt på Det Lille Økoris sociale bæredygtighed, der blandt andet består i at skabe meningsfulde beskæftigelsesmuligheder for personer med psykiske udfordringer.

”Vi er dybt taknemlige over at modtage Årets Iværksætterpris. Prisen er en anerkendelse, som bevidner, at vi er på rette vej med vores vision om at innovere mindre landbrug, med fokus på gode råvarer, klimaet og ikke mindst mennesket. Vi håber at kunne være en inspiration for andre. En særlig tak skal lyde til alle kunder og samarbejdspartnere som har støttet op om vores mikro-landbrug,” lyder det fra indehaverne Sissel Uhrskov og Anders Morthorst Jensen.  

Holdånd og talentudvikling – Havnens Café & Isbar ApS

Havnens Café & Isbar ApS i Juelsminde blev på Nytårskuren første modtager af den nystiftede CSR-pris, der tildeles en virksomhed, som gør en ekstra indsats i forhold til både velfungerende og udfordrede unge med såvel dansk som anden etnisk baggrund, engagerer sig lokalt i forhold til skoler og institutioner.

Ifølge dommerpanelet formår indehaverne Pernille Juul og Marie Lund Knudsen at skabe holdånd og talentudvikling blandt medarbejderne. Deres strategiske tilgang til rekruttering gør dem i stand til hver sommer at tiltrække flere end 200 sæsonarbejdere, som gennemgår onboarding og oplæring ved hjælp af digitale løsninger, som gør det operativt sikkert for nye medarbejdere at være i virksomheden.

”Vi er meget stolte, glade og beærede over at modtage CSR-prisen. Og så endda som de første ever. Prisen giver en anerkendelse af, at vi bruger lang tid og energi på at digitalisere, gennemføre bæredygtighed og sammensætte personalestaben med diversitet. Det er en del af vores DNA, og ved at modtage denne pris får vi en tilkendegivelse på, at vi gør det rette. Det løfter vores egen stolthed og glæde i det daglige arbejde, og det kan forhåbentlig give inspiration til andre virksomheder. I bund og grund gør digitaliseringen, at vi har et bedre arbejdsmiljø med mindre stress, færre fejl, mindre miskommunikation, mindre madspild osv. Denne pris er en cadeau til alle nuværende og tidligere ansatte - for uden dem, ville det ikke være muligt. De viderefører vores ånd i det daglige ved at hjælpe og dygtiggøre den næste. Og forhåbentlig så gør vores gnist for at gøre en forskel på bæredygtighed og samfundsansvar det sandsynligt, at de viderefører den gnist - hvor end verden bringer dem hen,” siger Pernille Juul.

Kontakter

Hans Anker Holm, Adm. Direktør Linddana A/SAdm. direktørLinddana A/S

Tlf:25 53 65 36

Sissel Uhrskov og Anders M. JensenIndehavereDet Lille Økori ApS

Tlf:20 10 36 56

Claus Beyer JørgensenErhvervskonsulentHedensted Erhverv

Tlf:20 27 70 00

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

Mikkel Lindskov Petersen er ny direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab i Hedensted Kommune20.3.2024 18:40:37 CET | Pressemeddelelse

Mikkel Lindskov Petersen, der oprindeligt er uddannet arkitekt, har som først planchef og siden konstitueret direktør spillet en vigtig rolle i at realisere Hedensted Kommunes vækstambitioner de senere år. Fra 1. april 2024 overtager han posten som direktør for Vækst, Teknik & Fællesskab og får dermed hovedansvaret for at drive en stor del af Hedensted Kommunes vækstdagsorden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye