BASF A/S

BASF og Stena Recycling indgår europæisk partnerskab om genanvendelse af batterier til elbiler

Del

BASF, verdens største kemiske virksomhed og producent af batterimateriale, og Stena Recycling, en af Europas førende genbrugsvirksomheder, har indgået et nyt partnerskab. Målet er at etablere en værdikæde for genanvendelse af batterimateriale på det europæiske marked for elbiler.

Målsætningen med samarbejdet er at udvikle en proces for genanvendelse af batterimateriale som lithium, nikkel og kobolt og opnå en højere genanvendelsesgrad af metallerne. De første trin i processen er indsamling, vurdering og forbehandling af udtjente lithium-ion-batterier. Herefter skal batterimaterialet klargøres til masseproduktion. Det sker gennem både mekanisk og kemisk behandling af materialerne.

Stena Recycling i Halmstad, Sverige, kommer til at varetage indsamlingen af de udtjente lithium-ion-batterier og batteriproduktionsskrot samt produktionen af det, man kalder ”sort masse”, et sort pulver, der består af de adskilte og makulerede dele fra batteriet. Den ”sorte masse” bliver herefter sendt til videreforarbejdning og genvinding af de værdifulde metaller med henblik på at producere nye katodeaktive materialer til nye lithium-ion-batterier. Den forarbejdning kommer til at foregå på BASF’s metalraffinaderi i Schwarzheide, Tyskland. Det er planen, at modellen på sigt skal overføres til andre raffinaderier i Europa.

”Elektrificeringen af samfundet er kun lige begyndt, og vi ønsker at sætte skub i en cirkulær tilgang til batteriproduktion. Samarbejde og partnerskaber mellem brancheaktører er afgørende for en vellykket grøn omstilling. Med denne aftale på plads styrker Stena Recycling sin position som en af de førende genbrugspartnere i Europa til både batteriproducenter og bilindustrien,” siger Marcus Martinsson, produktområdechef Batterier hos Stena Recycling Group.

”Ved at indgå i et samarbejde med Stena Recycling får BASF adgang til et stort netværk til indsamling af batterier i de skandinaviske lande. Gennem partnerskabet kan vi skabe en værdikæde for batterier til elbiler, målrettet batteri- og bilproducenter,” siger Dr. Daniel Schönfelder, formand for BASF's Catalysts-division, som også er ansvarlig for virksomhedens batterimateriale- og batterigenbrugsforretning. "Dette er et vigtigt skridt hen imod en cirkulær økonomi for det europæiske batterimarked for elbiler."

"Det er et fantastisk samarbejde, hvor Stena Recycling og BASF kan arbejde sammen om at understøtte etableringen af en europæisk værdikæde for batterier til elbiler. Stena Recycling har årtiers erfaring og bidrager med sit store netværk og ekspertise på området for genbrugstjenester i de nordiske lande," siger Mark Meier Vice President for Norden og Baltikum, BASF.

OM BASF BATTERIMATERIALER OG GENANVENDELSE 
BASF er en førende global leverandør af avancerede katodeaktive materialer (CAM) til lithium-ion-batterimarkedet, der leverer højtydende CAM til verdens største celleproducenter og til førende platforme for OEM'er. Derudover tilbyder vi sourcing og håndtering af basismetaller samt løsninger til genanvendelse af batterier i et lukket kredsløb.

BASF batterimaterialer og genanvendelse er en del af BASF’s Catalysts division. Divisionens portefølje omfatter også miljøkatalysatorer og metalløsninger samt proceskatalysatorer. Kunderne tæller en lang række brancher, herunder bilindustri og transport, kemikalier, plast eller energi. Yderligere oplysninger om BASF’s Catalysts division findes på internettet på www.catalysts.BASF.com.

OM BASF
Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Mere end 111.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2022 havde BASF en omsætning på EUR 87,3 milliarder. Læs mere på www.basf.dk.

OM STENA RECYCLING 
Stena Recycling er en af Europas førende genanvendelsesvirksomheder, der tilbyder omfattende løsninger inden for genanvendelse og cirkulære tjenester. Hvert år genanvendes omkring seks millioner tons affald og udtjente produkter fra mere end 100.000 kunder på tværs af en række brancher. Ved at holde ressourcerne i kredsløb spiller Stena Recycling en vigtig og central rolle i overgangen til en cirkulær økonomi. Ud over selve genanvendelsen støtter Stena Recycling også sine kunder i deres udvikling mod bæredygtige forretningsmodeller gennem sin konsulentvirksomhed Stena Circular Consulting. Stena Recycling er en del af Stena Metall Group. 

OM STENA METALL GROUP 
Stena Metall Group har otte forretningsområder og aktiviteter på omkring 220 lokationer i ni lande. Nettoomsætningen for koncernen i alt i sidste regnskabsår var 44.334 mio. svenske kroner. Hvert år genanvendes og forædles seks millioner tons affald og udtjente produkter, og kunderne forsynes med mange essentielle råmaterialer, stålprodukter og brændstoffer til skibe. Gennem forskning og udvikling arbejder Stena Metall på at imødekomme fremtidens udfordringer med nye, bæredygtige løsninger. Stena Metalls 4.400 medarbejdere arbejder tæt sammen med partnere og kunder om at skabe værdi både ud fra et forretningsmæssigt perspektiv og for miljøet og samfundet. Få mere at vide på www.stenametall.com 

Kontakter

BASF A/S

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Omkring 111.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2022 havde BASF en omsætning på EUR 87,3 milliarder. Læs mere på www.basf.dk

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye