Fynske Bank

Mille Schnell henter de voksne, når de sakker bagud

Del

En af de nominerede til Kammeratskabsprisen 2023 er Mille Schnell fra løbeklubben Bogenseløberne på Nordfyn. Som klubbens yngste medlem er det 14-årige løbetalent ikke bleg for at ‘hente’ de ældre med-løbere, når de sakker bagud på klubbens løbeture.

Det 14-årige løbetalent, Mille Schnell, fra løbeklubben Bogenseløberne på Nordfyn er en af de nominerede til Kammeratskabsprisen 2023.
Det 14-årige løbetalent, Mille Schnell, fra løbeklubben Bogenseløberne på Nordfyn er en af de nominerede til Kammeratskabsprisen 2023. Fynske Bank

De syv nominerede til Kammeratskabsprisen 2024 er fundet. En af dem er den 14-årige løber Mille Schnell, som tre gange om ugen er med, når Bogenseløberne tilbagelægger lange distancer.

Hun er klubbens yngste medlem, mens alderspræsidenten har rundet 70 år. Heldigvis har løbeklubben plads til alle og brug for en som Mille Schnell, der altid tager ansvar for humøret og sine med-løbere, når de sakker bagud.

- At være en god kammerat i en løbeklub handler blandt andet om at ’hente’ dem, som har en dårlig løbedag. Det vil sige, at jeg selv sætter farten ned og holder dem med selskab, opmuntrer dem og får dem med op til feltet. Andre gange sætter man måske bare tempoet ned og løber sammen med dem, så de ikke løber alene. Selvom jeg er lidt yngre end de andre, synes de for det meste, at det er ret fedt, at jeg kommer og hjælper, siger Mille Schnell.

Det er netop det, der er fremhævet i indstillingen, som Mille Schnells træner, Anja Skovbo Rønnebro, har sendt ind og som Kammeratskabsprisens jury har nomineret Mille Schnell på baggrund af.

- Mille er et frisk pust og en gave for klubben. Hun har fundet en sportsgren, hun er god til, og vi er sikre på, at vi får hende at se på forskellige sejrsskamler, når hun bliver gammel nok til at deltage i officielle løb. Hun viser vilje og stædighed, også selvom hun ikke har en eneste jævnaldrende i klubben. Det er skønt at have hende med, lyder det.

De tre ugentlige løbeture er altid om aftenen. Her løber Mille Schnell typisk 10 kilometer med en gennemsnitshastighed på 5 minutter og 30 sekunder pr. kilometer. Det gælder også på de kolde og mørke vinteraftener.

- Det handler jo bare om at tage noget lys på og passe på bilerne, siger hun.

Løbeturene giver ro i hverdagen

Mille Schnell fik første gang øjnene op for løb, da hun og klassekammeraterne blev kastet ud i at løbe triatlon som en del af skoleidræt. Siden har sportsgrenen også hjulpet hende personligt. Løb giver nemlig ro, siger hun.

- Når jeg løber, slår jeg hjernen fra. Man tænker ikke på andet end at sætte det ene ben foran det andet, og det kan virkelig være afslappende, selvom løb også kan være hårdt. Det hjalp mig blandt andet til at koncentrere mig bedre i skolen, siger Mille Schnell.

Som nomineret til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ har hun allerede vundet 3.000 kr. Hvis hun ender med at vinde prisen, der uddeles til Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætspark 20. januar, er hun stadig ikke helt sikker på, hvad pengene skal bruges på.

- Det er en beslutning, jeg kommer til at tage sammen med resten af holdet. Vi har før holdt nogle gode sociale arrangementer, så vi skal nok finde på noget, siger hun.

Det er ottende gang, Fynske Bank uddeler Kammeratskabsprisen. Det sker i forbindelse med arrangementet Fynske Bank Sportslørdag 20. januar i Odense Idrætspark.

Kontakter

Billeder

Kort om Fynske Bank

Fynske Bank har 10 filialer på Fyn, i Trekantområdet og i Aarhus. Hovedkontoret ligger i Svendborg med sæde for bestyrelse og direktion. Banken beskæftiger i dag cirka 190 medarbejdere. Mere information på www.fynskebank.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye