3 Danmark

Kong Frederik samlede hele Danmark: Knap 300.000 danskere deltog i fejringen

Del

D. 31. december 2023 overraskede Dronning Margrethe hele Danmark, da hun i sin nytårstale annoncerede sin abdikation. Søndag kl. 15 trådte den ny udråbte kong Frederik 10. så ud på balkonen på Christiansborg Slot, hvor cirka 300.000 mennesker var mødt op for at fejre den nye regent i følge 3insights.

Tronskifte 14. juanuar 2024
Tronskifte 14. juanuar 2024

Der var sort af mennesker i København søndag d. 14. januar 2024, da tilskuere fra hele kongeriget havde trodset vinterkulden og var mødt op på Christiansborg Slotsplads for at se Danmarks nye konge træde ud på balkonen for at møde folket for første gang.

Ca. 174.000 var mødt op på og omkring pladsen for at deltage i fejringen af Kong Frederik 10. Det viser tal fra 3insights, der har indsamlet anonymiserede mobilitetsdata fra de mastepositioner, der befinder sig i området omkring Christiansborg Slot, Kongens Nytorv og Amalienborg. Omsat i procent svarer det til, at der var omkring 370 procent flere mennesker i på Christiansborgs Slotsplads, sammenlignet med en gennemsnitlig søndag.

”Det er første gang i næsten 900 år, at en monark abdicerer i Danmark, og det er således en historisk dag, der giver en os ekstraordinær mulighed for at få spændende data om interessen i sådanne begivenheder. Det har altid været en udfordring at vurdere antallet af tilskuere til større arrangementer, hvor tilskuere ikke behøver billet for at deltage. Ved at se på anonymiserede mobilitetsdata kan vi se, hvor mange der cirka har været til stede under fejringen af den nye konge, samt hvor længe tilskuerne har opholdt sig omkring slotspladsen og på ruten fra Amalienborg til Christiansborg,” siger Jeppe Waidtsløw, Head of Business Development i 3.

De mange tusinde fremmødte var meget bevidste om, at de var vidner til et unikt øjeblik i Danmarkshistorien. Derfor skulle det også foreviges og deles på sociale medier, forklarer Stefan Ring Støhrmann, Head of Network Operations i 3:

“Den mængde data, der blev brugt foran Christiansborgs Slotsplads, svarer til de tal, vi ser på Roskilde Festival fredag aften, hvor der er flest mennesker foran Orange Scene. Det er helt vilde tal, og vi er glade for, at vi ikke havde nogen nedbrud, selvom der var spidsbelastning på netværket,” siger han.

Desuden var det også første gang for 3, at 5G-trafikken overgik 4G-trafikken til et offentligt arrangement, hvor der var så mange mennesker samlet.

Danskerne fulgte også med fra stuerne

Derudover var der også mange, der så med hjemmefra. Netværksdata fra 3 viser nemlig, at der også var godt gang i danskernes streaming. Da kongen skulle proklameres for folket og trådte ud på balkonen på Christiansborg kl. 15, lå datatrafikken 300% over samme tidspunkt søndagen forinden. I 3 kunne man se, at der under Kongens tale til folket nærmest ikke blev foretaget opkald, hvorefter tallet steg igen.

Der blev i dén grad fulgt med i hele kroningsceremonien fra start til slut, hvor 3, mens kroningsceremonien stod på mellem 13 og 17, kunne se en stigning på 133% i dataforbruget på netværket i forhold til samme tidspunkt den foregående søndag.

Her mødte folk op:

  • Christiansborg: 174.000 svarende til en stigning på 370 procent sammenlignet med den forrige søndag
  • Kongens Nytorv: 52.000 svarende til en stigning på 247 procent sammenlignet med den forrige søndag
  • Amalienborg: 73.000 svarende til en stigning på 152 procent sammenlignet med den forrige søndag


Sådan er datasættet indsamlet:

Datasættet er indsamlet i tidsrummet 14-15 på alle tre lokationer d. 14/1-2024. Det har vi gjort ved at se, hvor mange mobiltelefoner, der var til stede på pladserne for at give et estimat af, hvor mange deltagere, der befandt sig her. Der er altså tale om, at vi bruger anonymiserede mobilitetsdata til at sige noget om, hvor mange mennesker, der var samlet til fejringen af kongen.

Kontakter

Links

Om 3

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 4G og 5G mobilnetværk. 3’s mere end 1,5 mio. kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 73 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 Danmark har kontor i et Københavns nye bydel, Carlsberg Byen, hvor vi beskæftiger ca. 650 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra 3 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3 Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye