Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skoleborgmester foreslår skolefri på den kommende konges fødselsdag

Del

De københavnske skolebørn kan se frem til en ny fridag, hvis det står til den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager. Borgmesteren foreslår, at skolerne i fremtiden giver børnene fri på den kommende konges fødselsdag d. 26. maj.

Den konservative børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager foreslår at indføre en ny fast tilbagevendende fridag for byens skolebørn. Fridagen skal afholdes d. 26. maj på den kommende konges fødselsdag.

”Et tronskifte er en stor ting, som heldigvis forekommer meget sjældent. Jeg synes, at vi i fremtiden skal markere, at vi nu har fået en konge som regent ved at give skolebørnene fri på hans fødselsdage – den 26. maj.”

Det vil ikke koste eleverne vigtige undervisningstimer at inddrage dagen som fridag, da der med afskaffelsen af Store Bededag allerede nu skal findes en ny dag i skolernes kalender, som kan agere fridag for børnene. Antallet af skoledage skal nemlig fortsat holde sig på 200 dage om året.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye