NEXT Uddannelse København

Nyt gymnasium i Hvidovre: NEXT Enghøj Gymnasium slår dørene op til august

Del

Et nyt gymnasium med alle fire gymnasieuddannelser ser dagens lys efter Børne- og Undervisningsministeriet godkender fusionen mellem Hvidovre Gymnasium & HF og NEXT Uddannelse København. Gymnasiet bliver placeret i Hvidovre tæt på S-togsstation og A-linjen.

Unge kan søge ind på Enghøj Gymnasium allerede til marts og starte i august.
Unge kan søge ind på Enghøj Gymnasium allerede til marts og starte i august.

I november kunne NEXT Uddannelse København berette, at man arbejdede på en fusion med Hvidovre Gymnasium & HF. Fusionen er nu officielt godkendt af ministeriet, og det betyder, at gymnasiet i Hvidovre fra skoleåret 2024/25 sammenlægges med NEXT Sydkysten Gymnasium og bliver til et nyt gymnasium, NEXT Enghøj Gymnasium, som udbyder alle fire gymnasieuddannelser stx, hhx, htx og hf samt GIF (1-årigt gymnasialt indslusningsforløb).

NEXT er klar med investeringer

Det nye gymnasium kommer til at ligge på Hvidovre Gymnasium & HFs nuværende adresse, hvor NEXT-direktør Ole Heinager ser gode muligheder for at udvikle et stærkt gymnasium med både lokalt og regionalt rekrutteringspotentiale.

-   Vi ser et stort potentiale i det nye gymnasium, og vi er klar til at investere både i de fysiske rammer og den pædagogiske udvikling. Som udgangspunkt har vi sammenbragt to meget kompetente lærerteams i en rigtig god bygning. Det giver en masse spændende muligheder, og derfor er jeg sikker på, at vi allerede til august er klar med et attraktivt uddannelsestilbud til både de lokale unge i Hvidovre og de unge i de omkringliggende kommuner, som nu bl.a. får hhx- og htx-uddannelserne endnu tættere på, fortæller Ole Heinager om det nye gymnasium, som vil været let at komme til for unge fra bl.a. Ishøj, Vallensbæk og Brøndby Strand via S-togslinje A.

Rektorer glæder sig til at komme i gang

Ledelsen på Enghøj Gymnasium, rektorerne Camilla Kofod og Søren D. Elmgreen, arbejder lige nu hårdt for at nå at gøre alting klar til gymnasiets åbning til august.

- Arbejdet er i fuld gang. Vi vil være et gymnasium med store ambitioner og plads til alle, som gerne vil lære og være med til at skabe fællesskab i et inspirerende læringsmiljø, hvor virkeligheden er en del af undervisningen. Vi håber selvfølgelig, at forældre og unge på S-togslinje A vil se os som en oplagt mulighed til at vælge det lokale uddannelsestilbud, siger Camilla Kofod og forklarer samtidig valget af gymnasiets navn.

- Det har været vigtigt at give gymnasiet et nyt navn for at signalere, at det er en helt ny start for alle. Vores elever og lærere fra begge gymnasier skal føle, at det er deres gymnasium. Derfor har vi også involveret alle i processen med at finde det nye navn.  Navnet blev foreslået af en medarbejder, og det har været til afstemning hos eleverne og lærerne, slutter Camilla Kofod.

Det vil allerede være muligt at blive optaget på Enghøj Gymnasium til august. Ansøgningsfristen er 1. marts, og er man interesseret, afholder gymnasiet en orienteringsaften torsdag den 1. februar fra kl. 19-21. Her er det muligt at høre om både stx, hhx, htx og hf og planerne for det nye gymnasium generelt.

Kontakter

Billeder

Administrerende direktør på NEXT Ole Heinager
Administrerende direktør på NEXT Ole Heinager
Download
Rektor på Enghøj Gymnasium Camilla Kofod
Rektor på Enghøj Gymnasium Camilla Kofod
Download
Rektor på Enghøj Gymnasium Søren D. Elmgreen
Rektor på Enghøj Gymnasium Søren D. Elmgreen
Download
Mange unge i området omkring S-togs linje A får nemmere adgang til bl.a. htx og hhx
Mange unge i området omkring S-togs linje A får nemmere adgang til bl.a. htx og hhx
Download
Det nye gymnasium udbyder alle fire gymnasieuddannelser stx, hhx, htx og hf
Det nye gymnasium udbyder alle fire gymnasieuddannelser stx, hhx, htx og hf
Download

Vedhæftede filer

NEXT Uddannelse København

NEXT Udddannelse København er en stor uddannelsesinstitution med uddannelser på 12 adresser i København og Storkøbenhavn. NEXT udbyder gymnasieuddannelser, erhvervsuddannelser, 10. klasse samt kursus og efteruddannelse.

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye