Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Se de nye boligskatter i dit nabolag

Del

Om lidt træder de nye regler for boligskat i kraft. Ny opdateret version af den populære boligskatteberegner fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING, gør det nu muligt for boligejerne at se boligskatten i deres nabolag.

Tidligere på året lancerede Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING en boligskatteberegner, der på blot få sekunder giver en indikation af boligskatten i 2024 for en given ejendom – alene ved at indtaste adressen. Som noget nyt er boligskatteberegneren nu opdateret med en ny kortfunktion, som gør det muligt for boligejerne at se den forventede boligskat for alle omkringliggende ejendomme i deres nabolag.

  • Prøv boligskatteberegneren her.

»Siden vi lancerede vores boligskatteberegner, er der foretaget mere end en halv million beregninger. Det siger jo helt klart noget om, at boligskat er et emne, som i den grad optager danskerne. Og ikke mindst fortæller det, at mange savner konkret information om, hvad overgangen til det nye boligskattesystem vil få af betydning for netop deres økonomi,« siger Martin Dam Magnussen, der er udviklingsdirektør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

»Jeg er derfor rigtig glad for, at vi med boligskatteberegneren, har bidraget til at gøre et komplekst emne mere gennemskueligt. Og frem for alt, at vi forhåbentlig har medvirket til at afhjælpe noget af den usikkerhed, som mange – med rette – oplever rundt omkring i de danske hjem,« siger Martin Dam Magnussen.

Ny kortfunktion visualiserer boligskatten

Boligskatteberegneren gør det muligt at få et estimat for, hvad man skal betale i boligskat (ejendomsværdiskat og grundskyld) i 2024. Og som noget nyt bliver det nu samtidig muligt at se boligskatten i ens eget lokalområde – eller for en bolig, man f.eks. overvejer at købe:

»Det er svært at komme uden om, at boligskat er et centralt parameter, når danskerne kigger på bolig. Derfor har vi nu opdateret boligskatteberegneren med et kort, der visualiserer boligskatten i ens nabolag eller et område, man overvejer at bosætte sig i. Det håber vi kan være med til at gøre det mere håndgribeligt, hvad det økonomisk vil indebære at rykke teltpælene op og flytte,« siger adm. direktør i Nykredit Mægler, Mik Kristensen, og fortsætter:

»Samtidig gør kortet det muligt for boligejerne at få et overblik over, hvad boligskatten er for tilsvarende ejendomme i deres nabolag. Det kan give dem et peg om, hvorvidt deres ejendomsvurdering er retvisende eller skæv. Kortet kan selvfølgelig ikke stå alene. Der kan gøre sig forskellige forhold gældende, som indvirker på ejendomsvurderingen og som beregneren ikke har mulighed for at tage højde for. Men kortet kan tjene som en nyttig rettesnor.«

Rabat til nuværende boligejere, hvis skatten stiger

Boligskatteberegneren og den nye kortfunktion er tilgængelig på Andliving.dk. På kortet er det muligt at veksle mellem at få visualiseret bl.a. samlet boligskat i 2024 pr. kvadratmeter og skatteændring fra 2023 til 2024 foruden ejendoms- og grundværdi. En farveskala indikerer variationen i boligskatten eller skatteændringen inden for visningsfeltet.

Er man den nuværende indehaver af en ejendom, der stiger i skat, får man en årlig skatterabat. Det sikrer, at man ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 end man skulle have betalt med de nuværende regler. Rabatten trækkes fra boligskatten hvert år, indtil man sælger sin bolig. Den skal ikke betales tilbage. Hvis ens ejendomsvurdering – og dermed boligskat – efterfølgende stiger, kan man vælge at indefryse stigningen med et lån.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

NYE BOLIGSKATTEREGLER I 2024 – DET BETYDER DE FOR DIG26.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den betyder skattelettelser for 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Ro på skatten trods højere vurdering I 2024 skal boligejerne betale skat af en 2022-vurdering. For de fleste boligejere vil denne være højere end tidligere vurderinger. Det skyldes blandt andet at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil få højere vurderinger end tidligere. Som modsvar til de stigende vurderinger, har Folketinget vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den nye lov betyder, at satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver sænket med virkning fra 2024. Loven indeholder samtidig en række andre tiltag, der skal give tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye boligskatteregler: 1. Lavere skattesatser betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere. 2. Nuværende boligejere får en skatterabat, hvis deres ejendomsvurdering er steget så meget, at sk

DER ER IGEN KOMMET GODT GANG I DET DANSKE BOLIGMARKED25.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Boligmarkedet er kommet op i gear igen Der er igen kommet godt gang i det danske boligmarked, hvor både boligsalget og bolig-priserne nu har været stigende flere måneder i træk. Nye tal fra Boligsiden viser, at der i juni måned blev solgt 7.704 boliger. Dermed er boligsalget nu steget for tredje måned i træk. Udviklingen gør sig gældende for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Fra maj til juni steg hussalget således med 3,1 procent. Det er samtidig 4,3 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019, dvs. inden corona, hvor boligsalget boomede. Den positive udvikling sætter også sit præg på ejerlejlighedsmarkedet. Her er boligsal-get steget med 4,4 procent den seneste måned. Størst har fremgangen imidlertid været på sommerhusmarkedet. Her steg salget med hele 12 procent fra maj til juni. Det er samtidig 9,2 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019. Udviklingen kan dermed ikke alene tilskrives almindelige sæsonudsving. »Oven på no

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye