Industriens Uddannelser

Ildsjæl modtager legat fra Metalindustriens Lærlingeudvalgs Jubilæumslegat

Del

Julesurprise: Formand for Erhvervsskolernes Elevorganisations, Julie Kølskov Madsen, modtager 30.000 kr. fra Metalindustriens Lærlingeudvalgs Jubilæumslegat.

Julie Kølskov Madsen var tirsdag den 19. december taget på arbejde i København på Erhvervsskolernes ElevOrganisation i den tro, at der ventede en helt almindelig arbejdsdag forude. Men det skulle snart ændre sig. Kl. 9 overraskede bestyrelsen fra Metalindustriens Lærlingeudvalgs Jubilæumslegat Julie med en tidlig julegave.

Som formand i Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) arbejder Julie Kølskov Madsen på at forbedre forholdene for danske erhvervsuddannelseselever. Og det er netop for hendes indsats som formand for EEO, at hun i dag blev overrasket med croissanter og ikke mindst et legat på 30.000 kr. som anerkendelse for hendes indsats.   

Rollemodel og stor indsats
 - Julie yder en beundringsværdig indsats som formand for EEO, samtidig med at hun har gennemført uddannelsen til smed. Det vil vi gerne anerkende. Vi har brug for unge kvinder i metalindustrien, og Julie er en rollemodel for andre, der overvejer samme levevej, så det er meget fortjent, at Julie får et jubilæumslegat, siger Erling Jensen, fungerende formand i legatbestyrelsen og faglig sekretær i Dansk Metal. 
 
Signe Tychsen Philip der er næstformand i legatbestyrelsen og underdirektør i Dansk Industri, stemmer i.  
 
- Det er ikke en ubetydelig indsats, der udløser sådan et legat. Det kræver mod at påtage sig det ansvar, det er at gå forrest og kræve forandringer. Og det mod har Julie. Derfor får hun legatet som et skulderklap for det engagement, hun lægger i sit eget fag, såvel som i hele erhvervsuddannelsesområdet, siger Signe Tychsen Philip. 

Julies uventede julegave

Hvad pengene skal bruges til, ved Julie Kølskov Madsen endnu ikke. Hun skal starte med at finde sine ben efter en overvældende morgen, hvor hun med egne ord blev taget på sengen. 

- Jeg er så glad, men også overrasket. Jeg havde slet ikke set det komme. Det er en glimrende julegave her et par dage før jul. Det er glædeligt, at mit arbejde, som formand for EEO har skabt opmærksomhed, og at jeg blandt andet på den baggrund får overrakt dette legat, siger Julie Kølskov Madsen.  

Julie fortsætter et år endnu som formand for EEO, på trods af, at hun for nyligt blev udlært smed. Simpelthen fordi hun ikke kan lade være med at kæmpe elevernes sag og sikre kvalitet i uddannelserne.

- Jeg vil fortsætte med at kæmpe for elevers trivsel og sikre kvalitet på bl.a. erhvervsskolerne.  

Julie Kølskov Madsen blev færdig som smed i sommeren 2023 fra virksomheden Hardi International A/S. Lige nu arbejder hun fuldtid som forperson i EEO, hvor hun har været aktiv siden starten af 2021. Hun er 22 år og bor på Lolland. 

Nøgleord

Kontakter

Stephanie FasenJuridisk assistent, stud.jur., Industriens Uddannelser

Tlf:31316658sfa@iu.dk

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Ændrede overgangskrav skal styrke metaluddannelserne1.12.2023 13:38:46 CET | Pressemeddelelse

Nu skal der flere lærlinge på metalindustriens erhvervsuddannelser. Det skal en ændring af uddannelsernes overgangskrav være med til at sikre. Ændringen betyder bl.a., at lærlinge ikke længere skal undervises i fx tekstanalyse på grundforløb 2, men i stedet møder faget dansk i den øvrige undervisning. Dermed bliver kravene mellem grundforløbet og hovedforløbet mere relevante, og det skal understøtte, at flere vælger og gennemfører uddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye