Ny uddannelse i Odense skal afhjælpe sundhedsvæsenets udfordringer
Allerede fra næste år bliver det muligt at læse en kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab på SDU i Odense. Målet er at uddanne kandidater, der blandt andet kan forebygge og afhjælpe sygdomme – med fokus på implementering, evaluering og digitalisering.
Sundhedsvæsenet er i disse år alvorligt belastet, og netop dette skal de nye kandidater i folkesundhedsvidenskab fra Syddansk Universitet i Odense forsøge at afhjælpe, når de er færdiguddannede.
”Fremtidens sundhedsvæsen står over for markante udfordringer. Både i forhold til kronisk syge, folkesygdomme, epidemier og ulighed i sundhed, men også i relation til knappe ressourcer og personalemangel. Derfor er der efterspørgsel på kandidater, der med afsæt i viden om forebyggelse af sygdomme og sundhedsvæsenet kan få ting til at ske”, siger dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ole Skøtt.
Da det forventes, at mange løsninger i fremtiden vil indeholde elementer af digitalisering, kunstig intelligens og teknologi, har uddannelsen også et øget digitalt fokus.
Kandidaterne kan frigøre varme hænder
Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab vil have fokus på implementering og evaluering og er målrettet de udfordringer, der findes i sundhedsvæsenet, når problematikker for eksempel. breder sig over et bredt felt af faggrupper.
”Formålet med uddannelsen er, at vores dimittender kan arbejde i komplekse problemfelter, omsætte viden til løsninger og lede processer med mange forskellige interesser. Fokus er praksisnært, og målet er, at det vi gør, vil kunne frigøre tid og hænder for det øvrige sundhedspersonale. De kan så i højere grad fokusere på deres kerneopgaver,” siger studieleder og professor Lau Caspar Thygesen, Statens Institut for Folkesundhed.
Uddannelsen er placeret på SDU i Odense, tæt på eksterne partnere i virksomheder, kommuner, regioner og sygehuse, der har stort fokus på implementering af nye løsninger inden for forebyggelse.
De første studerende starter i september 2024 i Odense – hvor uddannelsen er på dansk. Man kan i forvejen læse den veletablerede engelsksprogede kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab i Esbjerg.
Kontakter
Merete MunkUddannelses- og sekretariatschefDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
Tlf:6011 2926MMunk@health.sdu.dkLau Caspar ThygesenStudieleder og professorStatens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet
Tlf:6650 7771lct@sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny professor vil styrke forskningen i kampen mod aggressiv hjernekræft24.4.2025 10:32:27 CEST | Pressemeddelelse
Helge Thisgaard udnævnes til professor i medicinsk fysik ved Forskningsenheden for Nuklearmedicin, Klinisk Institut, SDU og OUH den 1. maj.
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum