Syddansk Universitet

Professor med fokus på knogleskørhed, bryst- og prostatakræft

Del

Kent Søe er udnævnt til professor i cellebiologi og knoglepatologi ved Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital (OUH), og Forskningsenheden for Patologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU).

Professor Kent Søe, SDU og OUH
Professor Kent Søe, SDU og OUH

I det nye professorat er det Kent Søes mål ved hjælp af samarbejde både lokalt, nationalt og internationalt at udvikle nye kliniske og diagnostiske redskaber til en bedre og mere individualiseret behandling af særligt patienter med knogleskørhed, bryst- og prostatakræft. Det er målet, at dette skal gøres ved at integrere nye diagnostiske tiltag i patologien, biomarkører samt genetik og epigenetik. En aktiv involvering af patienter og pårørende i denne forskning og i forskningsenheden generelt vil også være et fokus punkt.

Fra 2006 og fremadrettet har Kent Søe specialiseret sig indenfor cellebiologisk forskning med knogleceller fra både raske personer og patienter – i særlig grad de knoglenedbrydende celler, osteoklaster. Men han har også igangsat flere kliniske forsøg, hvor fokus er på patienter med knogleskørhed samt bryst- og prostatakræftpatienter med metastaser i knoglerne. Netop dette forskningsområde vil være hans fortsatte fokus i professoratet

Kent Søe er uddannet biolog fra Aarhus Universitet i 1998, hvorefter han sammen med barn og hustru flyttede til Jena i Tyskland. Her forsvarede han i 2002 sin ph.d.-afhandling i biokemi ved Afdeling for Biokemi, Institute of Molecular Biotechnology og Friedrich Schiller University under vejledning af Prof. Frank Groβe. Efterfølgende blev han af Prof. Groβe ansat som forsker og underviser i Afdeling for Biokemi, hvor han ledte sin egen forskningsgruppe og også havde ansvaret for undervisning af biokemistuderende på universitet. Fra 1998 til 2006 koncentrerede Kents forskning sig om, hvordan kroppens celler kan reparere skader på vores arvemateriale så sygdom ikke opstår.

I 2006 rejste Kent med hustru og to børn tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som seniorforsker i Afdeling for Klinisk Cellebiologi på Vejle Sygehus ledet af professor Jean-Marie Delaissé. Kent Søe arbejdede på Vejle Sygehus fra 2006 til og med 2018 og blev desuden i 2012 adjunkt og i 2014 lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU. I 2019 fik han ansættelse som lektor ved Afdeling for Klinisk Patologi, OUH, og Forskningsenhed for Patologi ved Klinisk Institut, SDU og har siden 2021 også varetaget rollen som Forskningsleder i forskningsenheden.

Kent Søe vil varetage en 90% universitetsstilling som professor og en 10% klinisk stilling med diagnostiske opgaver. Ud over sine forskningsmæssige forpligtelser vil han også påtage sig rollen som forskningsleder af Forskningsenheden for Patologi, ved OUH og SDU.

Kent Søe er 51 år gammel og er vokset op på Vejle-egnen – mere konkret i den lille landsby, Skærup.

Fødselsdato: 11.05.1972

Kontakter

Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Professor, dr.med. Kim Brøsen, 70 år den 30. juli 202415.7.2024 14:57:59 CEST | Pressemeddelelse

Omdrejningspunktet for Kim Brøsens karriere har været ønsket om, at patienter får størst muligt gavn og færrest mulige bivirkninger ved at få den rigtige dosis af det rigtige lægemiddel til den rigtige pris, også benævnt rationel farmakoterapi. For mere end 40 år siden begyndte Kim Brøsen at forske i, hvordan arvelige forskelle i, hvor hurtigt lægemidler nedbrydes i leveren, har betydning for virkningen af lægemidler, og årtier før alle andre begyndte han at undersøge, om gentest før behandling kan bruges til at afgøre valg af lægemiddel og dosis. Han har især undersøgt antidepressiva, opioder og midler mod type 2-sukkersyge. Forskningsresultaterne er blevet offentliggjort i mere end 300 videnskabelige artikler og lærebogskapitler, som er blevet læst og flittigt citeret af andre forskere over hele verden. Faktisk så flittigt at han på et tidspunkt var den mest citerede forsker på Syddansk Universitet og blandt de mest citerede farmakologer i Verden. Kim Brøsen har altid haft et klart f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye