Professor med fokus på knogleskørhed, bryst- og prostatakræft
Kent Søe er udnævnt til professor i cellebiologi og knoglepatologi ved Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital (OUH), og Forskningsenheden for Patologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU).

I det nye professorat er det Kent Søes mål ved hjælp af samarbejde både lokalt, nationalt og internationalt at udvikle nye kliniske og diagnostiske redskaber til en bedre og mere individualiseret behandling af særligt patienter med knogleskørhed, bryst- og prostatakræft. Det er målet, at dette skal gøres ved at integrere nye diagnostiske tiltag i patologien, biomarkører samt genetik og epigenetik. En aktiv involvering af patienter og pårørende i denne forskning og i forskningsenheden generelt vil også være et fokus punkt.
Fra 2006 og fremadrettet har Kent Søe specialiseret sig indenfor cellebiologisk forskning med knogleceller fra både raske personer og patienter – i særlig grad de knoglenedbrydende celler, osteoklaster. Men han har også igangsat flere kliniske forsøg, hvor fokus er på patienter med knogleskørhed samt bryst- og prostatakræftpatienter med metastaser i knoglerne. Netop dette forskningsområde vil være hans fortsatte fokus i professoratet
Kent Søe er uddannet biolog fra Aarhus Universitet i 1998, hvorefter han sammen med barn og hustru flyttede til Jena i Tyskland. Her forsvarede han i 2002 sin ph.d.-afhandling i biokemi ved Afdeling for Biokemi, Institute of Molecular Biotechnology og Friedrich Schiller University under vejledning af Prof. Frank Groβe. Efterfølgende blev han af Prof. Groβe ansat som forsker og underviser i Afdeling for Biokemi, hvor han ledte sin egen forskningsgruppe og også havde ansvaret for undervisning af biokemistuderende på universitet. Fra 1998 til 2006 koncentrerede Kents forskning sig om, hvordan kroppens celler kan reparere skader på vores arvemateriale så sygdom ikke opstår.
I 2006 rejste Kent med hustru og to børn tilbage til Danmark, hvor han blev ansat som seniorforsker i Afdeling for Klinisk Cellebiologi på Vejle Sygehus ledet af professor Jean-Marie Delaissé. Kent Søe arbejdede på Vejle Sygehus fra 2006 til og med 2018 og blev desuden i 2012 adjunkt og i 2014 lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU. I 2019 fik han ansættelse som lektor ved Afdeling for Klinisk Patologi, OUH, og Forskningsenhed for Patologi ved Klinisk Institut, SDU og har siden 2021 også varetaget rollen som Forskningsleder i forskningsenheden.
Kent Søe vil varetage en 90% universitetsstilling som professor og en 10% klinisk stilling med diagnostiske opgaver. Ud over sine forskningsmæssige forpligtelser vil han også påtage sig rollen som forskningsleder af Forskningsenheden for Patologi, ved OUH og SDU.
Kent Søe er 51 år gammel og er vokset op på Vejle-egnen – mere konkret i den lille landsby, Skærup.
Fødselsdato: 11.05.1972
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
Første læger fra SDU i Esbjerg har aflagt lægeløfte25.6.2025 18:51:24 CEST | Pressemeddelelse
Historisk dag på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital: De første kandidater i medicin er færdiguddannede
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum