København sætter ind mod diskrimination
Københavns Kommune og Institut for Menneskerettigheder går sammen om indsats mod diskrimination. Fra mandag kan københavnerne møde Diskriminationslinjen i gadebilledet.

Fra Husum Torv til Sundbyvester Plads og fra Rådhuspladsen til Rigshospitalet. I uge 50 vil københavnerne sandsynligvis støde på en af de cirka 250 plakater med Diskriminationslinjen, der er fordelt ud over hele byen.
Københavns Kommune gør nemlig som led i sin nye handleplan mod diskrimination opmærksom på Diskriminationslinjen, der yder gratis rådgivning og juridisk hjælp til ofre for diskrimination.
”København er en global by med mere end 180 nationaliteter. Forskelligheden er et kæmpe aktiv for byen. Men nogle gange føles det som det modsatte for den enkelte. Det kan vi som storby med internationalt udsyn ikke være tjent med, og derfor bakker jeg op om Diskriminationslinjen,” siger Jens-Kristian Lütken, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.
På Institut for Menneskerettigheder er håbet, at flere borgere vil benytte deres gratis rådgivningstilbud og gå videre med sager om uretmæssig diskrimination.
”Vi ved, at der er behov for at sætte mere ind mod diskrimination. Derfor er det et vigtigt skridt, at landets hovedstad har taget dette initiativ og støtter op om ofre for diskrimination,” siger Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder.
Flere nye undersøgelser peger på, at mennesker med minoritetsetnisk eller grønlandsk baggrund i høj grad oplever at blive mødt med fordomme og diskrimination i Danmark.
Diskriminationslinjen er åben på 3269 8666 fra mandag til torsdag kl. 12.00 til 15.00.
Kontakter
Jeanette Ringkøbing RothenborgPressechefInstitut for Menneskerettigheder
Tlf:32 69 89 00jero@humanrights.dkThor Stefansson HiisBeskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune
Tlf:2156 5524yu9a@kk.dkFølg pressemeddelelser fra Institut for Menneskerettigheder
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Institut for Menneskerettigheder
Danskere ved mindre om menneskerettigheder end de nordiske naboer9.12.2024 14:16:52 CET | Pressemeddelelse
Stor fællesnordisk befolkningsundersøgelse afslører markante forskelle i skandinavernes kend-skab til og syn på grundlæggende menneskerettigheder.
Frygt skaber selvcensur i den offentlige debat5.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver 10. borger afholder sig fra at deltage i demonstrationer eller ytre deres mening til borgermøder af frygt for blandt andet verbale og fysiske angreb, viser Institut for Menneskerettigheders undersøgelse af ytringsfrihedens vilkår i Danmark anno 2024.
Skoleelever oplever udbredt mobning relateret til etnicitet31.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halvdelen af skoleelever med minoritetsetnisk baggrund udsættes for mobning med deres hudfarve, nationalitet, religion eller kultur. Knap en femtedel af eleverne med ikkevestlig baggrund fortæller om nedværdigende adfærd fra deres lærer. Det fremgår af ny undersøgelse blandt skoleelever i 6. og 9. klasse, som Børns Vilkår og Institut for Menneskerettigheder står bag.
Ny aftale om abort styrker kvinders selvbestemmelse og retssikkerhed3.5.2024 11:30:30 CEST | Pressemeddelelse
Med ny politisk aftale rykkes abortgrænsen fra 12. til 18. uge, og de regionale abortsamråd nedlægges. Et stort fremskridt for kvinders ret til selvbestemmelse, mener Institut for Menneskerettigheder.
Uønsket seksuel opmærksomhed udbredt på erhvervsskolerne24.1.2024 10:56:47 CET | Pressemeddelelse
Mere end hver fjerde kvindelige elev på 17 år eller derunder oplever uønsket seksuel opmærksomhed på erhvervsskolerne. Institut for Menneskerettigheder anbefaler, at undervisningsmiljøloven ændres, så erhvervsskolerne har pligt til at gribe ind over for seksuel chikane.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum