Efter 25 år med talentudvikling - ungdommen er stadig for vild
Nysgerrighed og idérigdom var to fællesnævnere for prisvindere i alle kategorier, da Projekt Forskerspirer blev afholdt for 25. gang.
Det landsdækkende talentprogram Projekt Forskerspirer fejrer i år 25-års jubilæum.
Ved årets præmieoverrækkelse og afslutning på Københavns Universitet blev jubilæet fejret med fokus på projektets værdier: At gymnasieelever bliver del af et fællesskab, hvor de kan udforske vilde ideer; at eleverne får tid til fordybelse og at unge mennesker får indblik i forskningens verden.
I år har 58 talentfulde gymnasieelever gennemført projektet, hvor de gennem seminarer og samarbejde med forskere er dykket ned i forskningens verden med udgangspunkt i et selvvalgt emne.
12 gymnasieelever var nomineret til prisen som Årets Projekt Forskerspirer 2023 indenfor humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.
De fire vindere er:
- Humaniora: Josephina Østeril Nitter Sørensen fra Odense Katedralskole med projektet Sprogets betydning for identitet og tilhørsforhold til Grønland
- Naturvidenskab: Laurits Kromann Larsen fra Svendborg Gymnasium med projektet Kvantitativ analyse af Losslandskabet i Sigmoid
- Samfundsvidenskab: Catharina Kurrild-Klitgaard fra Herlufsholm Gymnasium med projektet Populistisk ungdom? – sammenhængen mellem populisme, politisk uvidenhed og alder
- Sundhedsvidenskab: Luna Bennesen fra Tårnby Gymnasium & HF med projektet Personcentreret brug af Motor Imagery og Action Observation i rehabiliteringen efter stroke
For alle vinderne og nominerede har det været en stor oplevelse at præsentere deres projekter til Projekt Forskerspirers Præmieoverrækkelse og afslutning i Københavns Universitets Festsal.
- Det har været meget lærerigt at deltage. Jeg er blevet meget motiveret af at møde de andre engagerede forskerspirer til seminarerne, siger Laurits Kromann Larsen.
Prorektor for uddannelse Kristian Cedervall Lauta inviterede til fejring af jubilæet og årets deltagere og nominerede.
-Det er fantastisk at møde unge, der kaster sig ud i forskningsprojekter. Nu har Projekt Forskerspirer eksisteret i 25 år, og ungdommen er heldigvis stadig for vild: Idérig, nysgerrig og åben for at lære nyt. Det er en fornøjelse at være vidende til, siger Kristian Cedervall Lauta.
FAKTA om Forskerspirer
Projekt Forskerspirer er et landsdækkende talentprogram for gymnasieelever, der drives af Københavns Universitet i samarbejde med Aarhus Universitet. Elever i 2. g. eller 1. hf på de gymnasiale ungdomsuddannelser kan deltage.
Gymnasieeleverne får i løbet af deltagelsen mulighed for at udvikle deres akademiske talent ved at fordybe sig i et emne, de brænder for, og udvikle et forskningsdesign i samarbejde med en forsker. Projektet sendes til bedømmelse hos en videnskabelig jury, der udvælger de tre bedste projekter i hver kategori. Det bedste projekt i hver kategori vinder muligheden for at udføre sit projekt.
Nøgleord
Kontakter
Rikke Bøyesen
Tlf:28750413forskerspirer@adm.ku.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Ny rektor: Københavns Universitet kan levere endnu mere til verden12.12.2024 10:15:16 CET | Pressemeddelelse
VAGTSKIFTE Professor og prorektor David Dreyer Lassen bliver Københavns Universitets rektor fra 1. marts 2025.
Forskerspirer: Unge talenter har i år undersøgt plante-ører, emojibrug, mænds holdninger til prævention og kostens påvirkning på psoriasis28.11.2024 16:58:25 CET | Pressemeddelelse
Årets fire forskerspirer 2024 blev kåret ved Projekt Forskerspirers præmieoverrækkelse og afslutningsarrangement den 28. november på Københavns Universitet. I år har 82 talentfulde gymnasieelever gennemført projektet, hvor de gennem seminarer og samarbejde med forskere er dykket ned i forskningens verden med udgangspunkt i et selvvalgt emne.
Institutleder bliver ny dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet28.11.2024 10:23:22 CET | Pressemeddelelse
Professor Bo Jellesmark Thorsen overtager 1. januar dekanposten efter dekan Katrine Krogh Andersen, som siden 1. januar 2020 har stået i spidsen for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.
Presseinvitation: Fejring af talentfulde forskerspirer14.11.2024 13:13:06 CET | Presseinvitation
Torsdag den 28. november kl. 13.30-15.30 inviterer Københavns Universitet pressen til fejring af vinderne af Forskerspirer-konkurrencen 2024.
Niels Bohr Bygningen indviet af H.M. Kongen29.10.2024 20:05:14 CET | Pressemeddelelse
Københavns Universitet markerede åbningen af Niels Bohr Bygningen med en reception og officiel indvielse af H.M. Kongen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum