Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU: Ja til tænketank og større bredde

Del

Folkebevægelsen mod EU vil være en mere alsidig bevægelse og drive en tænketank, som kan engagere flere i en kritisk EU-debat. Det står klart efter organisationens landsmøde i Aarhus den 28.-29. oktober 2023, hvor medlemmerne gav grønt lys til ny politisk kurs.

Landsmøde 2023 i Folkebevægelsen mod EU blev afholdt i weekenden d. 28. og søndag d. 29. oktober på Katrinebjergskolen i Aarhus.
Landsmøde 2023 i Folkebevægelsen mod EU blev afholdt i weekenden d. 28. og søndag d. 29. oktober på Katrinebjergskolen i Aarhus. Foto: Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU’s initiativer skal fremadrettet give organisationen evnen til at involvere både modstandere af EU og dem, der har EU-kritiske synspunkter og er åbne overfor at kæmpe for politiske forbedringer i det danske samfund.

Formålet er at gøre Folkebevægelsen mod EU mere relevant for en bredere del af befolkningen.

– Vi er glade for, at medlemmerne har støttet dette skifte i vores tilgang. Det giver os mulighed for at være mere relevante og effektive i vores kamp mod de negative konsekvenser af EU-medlemskabet. Og for dansk demokrati og selvbestemmelse, udtaler Susanna Dyre-Greensite, formand for Folkebevægelsen mod EU. 

Til at understøtte denne udvikling vil Folkebevægelsen mod EU etablere en tænketank, som skal stå for indsamling, bearbejdning og formidling af viden om EU's politik og praksis. Dette projekt vil omfatte samarbejde med eksperter og specialister indenfor relevante områder. Et arbejde, der desuden skal ske i samspil med organisationens lokalkomiteer rundt om i landet.

Konkret besluttede landsmødet, at: ”fremover skal Folkebevægelsen mod EU omlægge sit virke fra et fokus på opstilling til EU-valg til at være en bevægelse, der både driver tænketanksvirksomhed og fortsætter det hidtidige oplysende og mobiliserende bevægelsesarbejde i komiteerne - understøttet af landskontoret – samt driver kampagnevirksomhed imod ophævelse af EU-forbeholdene og nye traktater med videre.”

Den nye politiske kurs understreger også ønsket om at forbedre det danske samfund gennem konkrete politiske forslag. Folkebevægelsen mod EU ser derfor med optimisme frem mod den kommende periode, hvor man målrettet vil styrke positionen som en progressiv drivkraft for forandring.

– Med etableringen af vores tænketank ønsker vi at styrke vores indsats gennem målrettet vidensopbygning og -formidling til offentligheden. Dette vil hjælpe os med at levere konkrete politiske forslag til at forbedre samfundet uden EU, lyder det fra formanden, Susanna Dyre-Greensite. 

– Vi ser frem til at samarbejde med organisationer og partnere, der deler vores værdier eller har en faglig viden, der kan styrke vores arbejde. Vi ønsker at skabe en åben dialog og mobilisere flere kræfter til kampen mod EU's negative påvirkning.

For yderligere information kontakt: Susanna Dyre-Greensite, formand for Folkebevægelsen mod EU, på telefon: 21652917 og/eller mail: susanna@folkebevaegelsen.dk

Nøgleord

Kontakter

Folkebevægelsen mod EU’s formål er at bringe Danmarks medlemskab af EU til ophør.

Folkebevægelsen mod EU er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for selvbestemmelsesret og for et selvstændigt Danmark i et frit internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye