DI Aalborg

Bølgepap fra Nørresundby udløser DI-pris

Del

Med rødder i 125 års erfaring har Boxen Emballage A/S udviklet sig til at blive innovativ virksomhed, som bringer dagligdags bølgepap helt op på den grønne dagsorden. Som et godt eksempel på en virksomhed, der gør en ”usynlig”, men væsentlig forskel, modtog Nørresundby-virksomheden i dag DI Aalborg Initiativpris 2023.

DI InitiativPrisen 2023 blev overrakt af borgmester Lasse Frimand Jensen og bestyrelsesleder i DI Aalborg, Peter Birkegaard, til Rune Jørgensen, indehaver af Boxen Emballage
DI InitiativPrisen 2023 blev overrakt af borgmester Lasse Frimand Jensen og bestyrelsesleder i DI Aalborg, Peter Birkegaard, til Rune Jørgensen, indehaver af Boxen Emballage Henrik Marcher Larsen

- Emballage er et led i værdikæden, som ikke altid får så meget opmærksomhed. Men ikke desto mindre har indpakning af varer en stor betydning for ressourceforbruget, CO2-udledningen og miljøet generelt. Derfor er det afgørende for os allesammen, at emballageindustrien bliver ved med at søge grønne og innovative løsninger, konstaterer Peter Birkegaard, som er bestyrelsesleder i DI Aalborg.

Boxen Emballage A/S har i samarbejde med deres leverandør været med til at udvikle “Next Generation bølgepap”, som sparer miljøet ved mindre brug af papirfibre, mindre transport og op til 15 pct. mindre CO2-udledning ift. traditionelle papkasser. Materialet er desuden 100 pct. genanvendelig, baseret på råvarer fra FSC®-certificerede skove og 100 pct. bio-nedbrydelig. Som seneste tiltag har virksomheden i efteråret 2023 investeret i digitale og miljøvenlige print, som gør, at de undgår spild og ikke behøver at sende restvand til rensning.

 - Vi har en lang historie, og vi er adskillige generationer med ”pap på hjernen”, så derfor ved vi lige præcis, hvordan vi skaber de bedste og mest miljøvenlige produkter til vores kunder, uden det behøver at blive dyrere, lyder det fra direktør og indehaver Rune Jørgensen.

Grøn omstilling er god forretning

Noget tyder på, at Boxen Emballage A/S har fået det grønne og det forretningsmæssige til at hænge godt sammen. I løbet af de sidste tre år har virksomheden skabt en resultatmæssig vækst på hele 250 pct., mens de i samme periode er vokset fra 19 til 26 medarbejdere.

 - Vi ser jo rigtig tit, at hvis man lykkes med at koble innovation og ny teknologi, så får du ikke bare bedre produkter, men også en langt mere effektiv produktion med mindre spild. Nytænkning, teknologi og grøn omstilling hænger simpelthen uløseligt sammen, og det er dejligt at kunne hylde en virksomhed, som får det hele til at harmonere, lyder det fra DI-lederen.

Spurgt til opskriften bag den flotte succes, mener direktør og ejer, Rune Jørgensen, at den starter hos medarbejderne.

 - Vi vægter ordentlighed og en god kultur over alt andet. Resten skal nok komme lige så stille, hvis vi har et godt sted at være. Det er det vigtigste for mig, lyder det afsluttende fra direktøren.

Prisen blev overrakt tidligere i dag af DI Aalborgs bestyrelsesleder, Peter Birkegaard, samt borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen. 

Fakta om Initiativpris 2023

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er bestyrelsen for DI Aalborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen blandt foreningens ca. 1.100 medlemmer.

Særligt kriterie i 2023: Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Kontakter

Kontakt for yderligere informationer
Seniorchefkonsulent Henrik Marcher Larsen, DI, heml@di.dk, 40158858
Presserådgiver Nis Peder Kolby, DI, nipk@di.dk, 40323400

For yderligere information om DI Aalborg: Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen Mail: heml@di.dk Tlf. 3377 3962 Mobil: 4015 8858 Sekretær Susanne Graversen Mail: sug@di.dk Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye