Socialpædagogerne

Socialpædagoger får historisk stort lønløft

Del

Der er stor tilfredshed hos Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, efter at resultatet af trepartsforhandlingerne om lønløft til grupper af offentligt ansatte i dag blev præsenteret. Det er en historisk situation, slår han fast og mener, at lønløftet er en kæmpe anerkendelse af den forskel, som socialpædagoger gør for udsatte borgere.

Offentligt ansatte socialpædagoger modtager med trepartsaftalen et stort og varigt lønløft. Foto: Ricky John Molloy
Offentligt ansatte socialpædagoger modtager med trepartsaftalen et stort og varigt lønløft. Foto: Ricky John Molloy

Hovedparten af landets socialpædagoger kan se frem til at få 2.500 kroner mere om måneden i løn. Det står klart, efter at regeringen og arbejdsmarkedets parter i dag kunne præsentere resultatet af trepartsforhandlingerne om et lønløft til udvalgte grupper af offentligt ansatte.

Offentligt ansatte socialpædagoger modtager med aftalen et stort og varigt lønløft, som bliver indfaset frem mod 2026. Det er samlet set et rigtigt godt resultat for hele det specialiserede socialområde, mener formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen.

”Socialpædagoger er med i trepartsaftalen, og det er en historisk og vigtig aftale. Socialpædagoger har med aftalen fået 690 millioner kroner i ekstraordinært lønløft. Det er et historisk stort beløb og er aldrig sket før. Det er en kæmpe anerkendelse af den forskel, som socialpædagoger hver dag gør for mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne. Det har vi kæmpet for længe, og nu har vi et resultat, som har været værd at vente på. Derfor er jeg en meget glad og stolt formand for Socialpædagogerne,” siger han.

Lønløft skal styrke fundamentet under velfærden

Trepartsaftalen betyder, at en socialpædagog i gennemsnit vil få cirka 2.500 kroner mere om måneden i løn, når beløbet er fuldt indfaset. Beløbet dækker både et stort og varigt lønløft til socialpædagoger og ekstra tillæg for at arbejde på skæve tidspunkter.

Socialpædagogernes formand peger derfor på, at lønløftet skal være med til styrke kvaliteten og fagligheden på det specialiserede socialområde.

”Rekruttering er også en stor udfordring på det specialiserede socialområde. Der mangler uddannede socialpædagoger til at sikre borgerne kvalitet og faglighed. Et så stort og varigt lønløft vil gøre det mere attraktivt at uddanne sig til socialpædagog og arbejde på det sociale område. Trepartsaftalen og pengene til et løft af socialpædagogers løn bærer vi nu over i overenskomstforhandlingerne. Her vil vi forhandle med arbejdsgiverne om den endelige udmøntning af trepartspengene og også knokle videre for at sikre de bedste lønvilkår og arbejdsvilkår for socialpædagoger i den nye overenskomst,” siger Benny Andersen.

Pressekontakt:

Niels Søndergaard

Tlf. 23 69 18 99 / nis@sl.dk

Nøgleord

Billeder

Offentligt ansatte socialpædagoger modtager med trepartsaftalen et stort og varigt lønløft. Foto: Ricky John Molloy
Offentligt ansatte socialpædagoger modtager med trepartsaftalen et stort og varigt lønløft. Foto: Ricky John Molloy
Download

Om Socialpædagogerne

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte udsatte børn, unge og voksne og mennesker med handicap og psykiske lidelser.

Følg pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Fortsat fald i ansøgere kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse15.3.2024 15:45:07 CET | Pressemeddelelse

Antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen fortsætter med at falde, viser dagens tal for kvote 2-ansøgninger. Det kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse, som kan tiltrække flere unge til blandt andet den socialpædagogiske retning på uddannelsen. Tilstrækkelig faglighed på socialområdet er afgørende for kvaliteten i indsatsen til mennesker med handicap, psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne.

Socialpædagogernes formand: Ny overenskomstaftale er ’virkelig god’ for regionalt ansatte socialpædagoger20.2.2024 12:26:04 CET | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen landede en aftale mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om en ny overenskomst for landets regionalt ansatte medarbejdere. Det er en virkelig god aftale, fortæller Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Han forhandler for socialpædagoger på det regionale område, som blandt andet arbejder på højt specialiserede botilbud, psykiatriske afdelinger og sikrede institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye