Socialpædagogerne

Fortsat fald i ansøgere kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse

Del

Antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen fortsætter med at falde, viser dagens tal for kvote 2-ansøgninger. Det kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse, som kan tiltrække flere unge til blandt andet den socialpædagogiske retning på uddannelsen. Tilstrækkelig faglighed på socialområdet er afgørende for kvaliteten i indsatsen til mennesker med handicap, psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne.

Fremtidens pædagoguddannelse skal snart forhandles politisk på Christiansborg. Her lægger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, vægt på, at den socialpædagogiske retning på uddannelsen skal styrkes markant. Foto: Rikke Rhein-Knudsen
Fremtidens pædagoguddannelse skal snart forhandles politisk på Christiansborg. Her lægger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, vægt på, at den socialpædagogiske retning på uddannelsen skal styrkes markant. Foto: Rikke Rhein-Knudsen

I dag er tallene for kvote 2-ansøgninger til landets videregående uddannelser blevet offentliggjort. Tallene viser, at antallet af unge, som har søgt ind på pædagoguddannelsen, fortsætter med at falde. Siden sidste år er antallet af ansøgninger på kvote 2 til uddannelsen faldet med 13 procent.

Det store fald understreger behovet for en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse, som blandt andet kan tiltrække flere unge til det specialiserede socialområde, siger formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen.

”Det bekymrer mig, at antallet af ansøgere fortsætter med at falde. Vi har i den grad brug for det stik modsatte – altså at flere unge søger ind på pædagoguddannelsen. Det kræver uddannelse og faglighed at støtte mennesker med handicap, psykiske lidelser og udsatte børn, unge og voksne til et liv med muligheder og kvalitet. Derfor går det ikke, at det i dag er under halvdelen af de ansatte på landets socialpædagogiske arbejdspladser, som rent faktisk er uddannede socialpædagoger. Her kommer vi ikke uden om at styrke uddannelsen til socialpædagog, som er helt afgørende for kvaliteten på det specialiserede socialområde,” siger han.

Uddannelsen til socialpædagog skal styrkes

Fremtidens pædagoguddannelse skal snart forhandles politisk på Christiansborg. Her lægger Socialpædagogernes formand vægt på, at den socialpædagogiske retning på uddannelsen skal styrkes markant.

Blandt andet skal der være styrket fokus på socialpædagogiske metoder og målgrupper. En større andel af underviserne på den socialpædagogiske retning skal have erfaring fra praksis på det sociale område. Og der skal være mere kvalitet i de studerendes praktik på det brede socialpædagogiske felt.

”Det er en bunden opgave i vores samfund, at vi skal lykkes med at støtte blandt andet mennesker med handicap til livskvalitet og muligheder i livet. Det samme gælder for mennesker med psykiske lidelser og udsatte børn, unge og voksne. Vi ved fra undersøgelser, at borgerne trives bedre, kommer oftere i job og har færre indlæggelser i psykiatrien, når deres bosted har en højere andel socialpædagoger ansat. Det understreger, hvor vigtig faglighed – og nok af den – er på socialområdet. Derfor skal vi knokle for, at flere unge ser uddannelsen til socialpædagog som et attraktivt karrierevalg,” siger Benny Andersen.

Pressekontakt:

Niels Søndergaard

Tlf. 23 69 18 99

nis@sl.dk

Nøgleord

Om Socialpædagogerne

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne til et liv med kvalitet, udvikling og muligheder.

Følg pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Socialpædagogernes formand: Ny overenskomstaftale er ’virkelig god’ for regionalt ansatte socialpædagoger20.2.2024 12:26:04 CET | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen landede en aftale mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om en ny overenskomst for landets regionalt ansatte medarbejdere. Det er en virkelig god aftale, fortæller Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Han forhandler for socialpædagoger på det regionale område, som blandt andet arbejder på højt specialiserede botilbud, psykiatriske afdelinger og sikrede institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye