Østre Gasværk Teater

Sting-musicalen ”The Last Ship” får skandinavisk premiere på Østre Gasværk Teater

Del

I dag annoncerede den internationalt anerkendte musiker Sting, at hans musical ”The Last Ship” vil få skandinavisk premiere på Østre Gasværk Teater i foråret 2025.  
I dag overraskede den 17-dobbelte Grammy-vinder Sting et inviteret publikum på Østre Gasværk Teater med en særlig optræden, da han fremførte udvalgte numre fra ”The Last Ship”, som han har skrevet musik og tekst til. The Last Ship får premiere på Østre Gasværk Teater den 7. marts 2025, og skal derefter også spille i Musikhuset Aarhus fra den 9. maj.

Stings rødder går tilbage til den lille nordøstengelske havneby Wallsend i det nordøstlige England, nær Newcastle, Tyne and Wear. Barndomserindringerne har inspireret til det, der er blevet til musicalen ”The Last Ship”. Her tager Sting publikum med ind i en industrialiseret verden centreret om sin hjemstavn, og særligt det vidtrækkende skibsværft på havnen, der var nabo til hans barndomshjem. Skibsværftet var truet af lukning med en uundgåelig indvirkning på det hårdtarbejdende samfund til følge. 

Kernen i ”The Last Ship” er den personlige fortælling om Gideon Fletcher, en sømand født i Wallsend, der drager ud i verden og vender hjem til den lille havneby for at opdage, at den lille havneby er forandret for altid. Denne medrivende historie drejer sig om fællesskabets kamp og kærligheden og stoltheden for ens hjemby, noget Sting ønsker at fejre gennem musicalen.  
 
Forankret i traditionen af britisk folkemusik skaber Stings kompositioner et dybt, lyrisk univers befolket af en fascinerende rollebesætning. Fans kan også se frem til klassikere fra Stings anerkendte repertoire, herunder "All This Time", "Island of Souls" og "When We Dance." 

”The Last Ship” blev først gang opført i Chicago i 2014, med efterfølgende opførelser på Broadway året efter. Derefter debuterede musicalen i en opdateret version på Northern Stage i Newcastle og turnerede i Storbritannien og Irland. Kort efter medvirkede Sting i den nye forestilling ved opførelser i Toronto, Los Angeles og San Francisco, og nu har "The Last Ship" fundet vej til Østre Gasværk Teater i Danmark. Den ikoniske scene på Østerbro, kendt for sin innovative fusion af musik og teater ved hjælp af TheatreMax® teknologi, har haft succes med produktioner som "Another Brick in the Wall, Part 5," der har solgt over 90.000 billetter. 

Østre Gasværks rammer er som skabt til fortællingen 
Østre Gasværk Teaters unikke bygning, med sin smukke rå industrielle udtryk, komplementerer perfekt fortællingen om "The Last Ship." Lukningen af Swan Hunter-skibsværftet i Wallsend, et afgørende element i plottet, finder resonans i Østre Gasværk Teaters arkitektoniske potentiale, hvilket gør det til en ideel scene for den skandinaviske premiere på denne enestående musical. 

” Det er en mangeårig drøm der går i opfyldelse, når vi producerer The Last Ship. Fantastisk musik af selveste Sting til en vedkommende og rørende fortælling om udlængsel, afsavn, tilhør, forandring og kærlighed – i gasværkets unikke rå og samtidig magiske teaterramme kan det kun blive en enestående oplevelse. Vi glæder os helt vildt!”,” siger teaterchef, Søren Møller.   

Det nyetablerede Musikteaterlandshold vil spille en central rolle i at præsentere Stings fortolkning af den rige britiske folkemusiktradition for det danske publikum. 

Det kreative hold bag The Last Ship:

  • Thomas Agerholm, instruktør
  • Martin Konge, kapelmester
  • Benjamin la Cour, scenograf
  • Rebekka Lund, koreograf
  • Tim Høyer, lyddesigner
  • Helle Hansen, oversætter.

Der er åbne auditions til The Last Ship den 19. og 20. december. Tilmelding foregår via www.gasværket.dk 
 
Billetsalget til The Last Ship starter i morgen kl. 12.00 på følgende link: https://www.gasvaerket.dk/forestillinger/the-last-ship/  
 
Sting præsenteres af Martin Kierszenbaum/Cherrytree Music Company.  

For yderligere information og forespørgsler kontakt: PR-konsulent Kristina Sindberg: kristina@sindbergkommunikation.dk, 24860184

Billeder

Sting og Søren Møller
Sting og Søren Møller
Download

Østre Gasværk Teater

Centrum for innovativt musikteater og spektakulære musicals. Det er værket, der er stjernen.

- En del af Østerbro Teater

Morten Grundwalds Plads 1, 2100 København Ø

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye