Beskæftigelsesministeriet

Ny formand for Arbejdsmiljørådet

Del

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har i dag udnævnt Louise Høst til ny formand for Arbejdsmiljørådet. Louise Høst har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde og ledelse og har stor indsigt i det danske arbejdsmarked.

Louise Høst har i 9 år været direktør i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane. Fra 6. december tiltræder hun stillingen som administrerende direktør i Fjernvarme Fyn. Dertil kommer bl.a. poster som sekretariatschef hos Socialdemokraterne og kommunikationschef hos fhv. LO (nuværende FH). 

Arbejdsmiljørådet rådgiver beskæftigelsesministeren om aktuelle arbejdsmiljøpolitiske spørgsmål. Desuden spiller Rådet en central rolle som bindeled mellem arbejdsmarkedets parter, beskæftigelsesministeren og de øvrige politiske beslutningstagere i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

Arbejdsmiljørådet består af en formand og 20 medlemmer fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Louise Høst tiltræder formandsposten d. 1. januar og afløser Christina Lage, hvis periode udløber ved årsskiftet. Christina Lage har ikke ønsket at fortsætte i stillingen. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- Louise Høst har en dyb indsigt i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Med hendes faglige og personlige kompetencer er hun i høj grad kvalificeret til posten, og jeg glæder mig til samarbejdet. Samtidig vil jeg gerne sige tak til Christina Lage for den store indsats, hun har ydet gennem de sidste godt fem år. 

 Kommende formand for Arbejdsmiljørådet Louise Høst:

 - Jeg glæder mig utrolig meget til at tiltræde som formand for Arbejdsmiljørådet. Det er jo her, de centrale aktører tager de vigtigste diskussioner om fremtidens arbejdsmiljø. Arbejdsmiljø er i den grad et hjertebarn for mig. Som direktør i Metroselskabet fik jeg øjnene op for, hvor nødvendigt det er at skærpe risikobevidstheden og skabe et trygt psykisk arbejdsmiljø, hvor alle kan bidrage til at styrke sikkerhedskulturen. Vi bør ganske enkelt ikke acceptere, at folk bliver syge eller kommer til skade af at gå på arbejde. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere meningsfyldt end at bidrage til, at alle kommer sikre og sunde hjem fra arbejde. 

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 202321.2.2024 08:15:19 CET | Pressemeddelelse

I december 2023 var der 3.005.900 lønmodtagere i job. Det er 1.300 flere end måneden før. Siden december 2022 er der dermed samlet set kommet 31.100 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.900 flere lønmodtagere fra november til december måned. I samme periode er der kommet 1.600 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - 2023 blev rundet af med endnu en rekord i beskæftigelsen. Det betyder, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for nye medarbejdere, og derfor har regeringen skarpt fokus på, at alle der kan, bidrager på arbejdsmarkedet. Det betyder også, at vi har gode chancer for at hjælpe nogle af de cirka 43.000 unge uden job eller uddannelse ind på arbejdsmarkedet. - Vi har allerede gjort meget for, at flere kommer i beskæftigelse. Vores aftale om lønløft i velfærdsfagene er lige nu ved at blive til virkelighed via de offentlige overenskomster, og vi har gjort det mere attraktivt for pension

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstal december 202331.1.2024 08:10:53 CET | Pressemeddelelse

I december 2023 var der 87.000 ledige. Det er 1.000 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 1,2 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Ledigheden steg i december igen en lille smule, men det rokker ikke ved, at vi fortsat har en meget sund økonomi med god aktivitet i virksomhederne. Vi har i Danmark en meget lav ledighed, og det skal vi udnytte til at få alle med på arbejdsmarkedet. - Vi har en gruppe på cirka 43.000 unge, der har svært ved at komme i job eller i gang med en uddannelse. Dem skal vi hjælpe videre nu, hvor ledigheden fortsat er lav. - Selvom ledigheden stiger lidt, mangler mange virksomheder og velfærdssektoren fortsat medarbejdere. Derfor har vi gjort det muligt fortsat at tage faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Og så skal vores trepartsaftale om lønløft sikre nok medarbejdere i velfærdssektoren, hvor der mangler arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202322.1.2024 08:11:54 CET | Pressemeddelelse

I november 2023 var der 3.005.600 lønmodtagere i job. Det er 3.200 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden november 2022 er der dermed samlet set kommet 32.600 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.900 lønmodtagere fra oktober til november måned. I samme periode er der kommet ca. 300 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Der er travlt på de danske virksomheder, hvor beskæftigelsen fortsat stiger og efterspørgslen efter arbejdskraft er høj. Derfor har regeringen fokus på, at så mange som overhovedet muligt bliver en del af arbejdsmarkedet. For eksempel har vi nu chancen for at hjælpe de cirka 43.000 unge uden job og uddannelse ind på arbejdsmarkedet. - Vi har indgået aftale om lønløft og bedre arbejdsvilkår i det offentlige, så flere vil arbejde i vores velfærdssektor. Vi har fjernet modregningen, så det er mere attraktivt for pensionister og efterlønnere i sundhedsvæsenet at arbejde fl

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye