Ny formand for Arbejdsmiljørådet
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har i dag udnævnt Louise Høst til ny formand for Arbejdsmiljørådet. Louise Høst har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde og ledelse og har stor indsigt i det danske arbejdsmarked.
Louise Høst har i 9 år været direktør i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane. Fra 6. december tiltræder hun stillingen som administrerende direktør i Fjernvarme Fyn. Dertil kommer bl.a. poster som sekretariatschef hos Socialdemokraterne og kommunikationschef hos fhv. LO (nuværende FH).
Arbejdsmiljørådet rådgiver beskæftigelsesministeren om aktuelle arbejdsmiljøpolitiske spørgsmål. Desuden spiller Rådet en central rolle som bindeled mellem arbejdsmarkedets parter, beskæftigelsesministeren og de øvrige politiske beslutningstagere i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.
Arbejdsmiljørådet består af en formand og 20 medlemmer fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Louise Høst tiltræder formandsposten d. 1. januar og afløser Christina Lage, hvis periode udløber ved årsskiftet. Christina Lage har ikke ønsket at fortsætte i stillingen.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:
- Louise Høst har en dyb indsigt i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Med hendes faglige og personlige kompetencer er hun i høj grad kvalificeret til posten, og jeg glæder mig til samarbejdet. Samtidig vil jeg gerne sige tak til Christina Lage for den store indsats, hun har ydet gennem de sidste godt fem år.
Kommende formand for Arbejdsmiljørådet Louise Høst:
- Jeg glæder mig utrolig meget til at tiltræde som formand for Arbejdsmiljørådet. Det er jo her, de centrale aktører tager de vigtigste diskussioner om fremtidens arbejdsmiljø. Arbejdsmiljø er i den grad et hjertebarn for mig. Som direktør i Metroselskabet fik jeg øjnene op for, hvor nødvendigt det er at skærpe risikobevidstheden og skabe et trygt psykisk arbejdsmiljø, hvor alle kan bidrage til at styrke sikkerhedskulturen. Vi bør ganske enkelt ikke acceptere, at folk bliver syge eller kommer til skade af at gå på arbejde. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere meningsfyldt end at bidrage til, at alle kommer sikre og sunde hjem fra arbejde.
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
112,7 mio. kroner skal i 2024-2026 styrke indsatser for bedre arbejdsmiljø13.12.2024 10:18:19 CET | Pressemeddelelse
Partierne bag seniorpensionsaftalen har besluttet, at der i alt skal afsættes 112,7 mio. kroner for perioden 2024-2026 til det forebyggende arbejdsmiljøarbejde, som bliver varetaget af BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø.
Nyt tilsyn skal sikre ansatte ordentlige boligforhold30.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget to lovforslag, der giver myndighederne endnu stærkere værktøjer i kampen mod social dumping.
5.000 kr. ekstra i ældrecheck til pensionister med den laveste indtægt vedtaget i dag21.11.2024 11:52:14 CET | Pressemeddelelse
I dag vedtog et flertal i Folketinget en permanent forhøjelse af ældrechecken på op til 5.000 kr. til folkepensionister med de laveste indtægter. Den forhøjede ældrecheck tikker ind på kontoen hos cirka 300.000 folkepensionister i januar.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse
I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,
Handicappolitisk topmøde med fokus på unge uden uddannelse eller job21.11.2024 07:00:01 CET | Pressemeddelelse
Omkring 40.000 unge med et handicap i alderen 16-29 år har hverken en uddannelse eller er i beskæftigelse. Det viser en ny rapport fra VIVE på dagen, hvor der er Handicappolitisk topmøde på Christiansborg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum