Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Hvor blev børnene af?

Del

Finansminister Nikolai Wammen har fremlagt Finansloven for 2024. Selvom aftalen er historisk bred, er der langt fra tilfredshed over alt.

På Københavns Rådhus står en uforstående børne- og ungdomsborgmester tilbage. Han havde med stor nysgerrighed set frem til præsentationen, men han står noget skuffet tilbage.

- Det var godt nok en kold afvaskning. Hvor er børnene i den nye Finanslov? I en tid, hvor der er råd til gaver i et omfang, der kan samle partierne fra Nye Borgerlige til Alternativet, er jeg skuffet over, at der ikke er fundet penge til specialområdet, siger Jakob Næsager børne- og ungdomsborgmester i København.

I København bruges der 1,25 mia. kr. på børn med særlige behov i dagtilbud og skoler. I 2024 stiger behovene med yderligere 146 mio. kr. Det havde borgmesteren gerne set at man havde haft for øje i Finansloven.

- Det er underligt, at man ikke evner at give kommunerne en håndsrækning med specialområdet i Finansloven. Vi har virkelig brug for hjælp med de stigende udgifter. Det gælder ikke kun i København – men over en bred kam. Navnlig er det påfaldende i lyset af det stort anlagte skoleudspil fra september. Er det virkelig allerede glemt i november, nu hvor pengene skal deles ud, afslutter borgmesteren. 

Kontakter

Jakob Næsager (K)Børne- og ungdomsborgmester i København

Tlf:23 48 80 12

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Årets højdespringer i kommunernes skoletrafiktest vil afsætte flere penge til færdselsundervisning: Københavnske børn skal være landets bedste trafikanter18.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rådet for Sikker Trafik har udpeget Københavns Kommune som årets højdespringer i kommunernes skoletrafiktest. Men nu skal indsatsen skærpes yderligere, så de københavnske børn bliver landets bedste til at navigere i trafikken. Derfor vil børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, Konservative, sætte flere penge af til færdselsundervisning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye