OKNygaard A/S

Gårdrum danner grøn ramme for nyt byggeri i Aarhus N

Del

Til nytår skal et nyt byggeri på Rødkløvervej i Aarhus stå klar. Både byggeri og gårdrum begynder for alvor at tage form med et væld af elementer og detaljer.

Der bliver knoklet både ude og inde, oppe og nede for at blive klar til aflevering af de 209 nye lejeboliger på Rødkløvervej i udkanten af Christiansbjerg i Aarhus. Mellem og omkring bygningerne er anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard i gang med at opbygge terræn, anlægge boldbane, bygge små terrasser foran de nederste lejligheder og snart følger den afsluttende beplantning, som kommer til at give hele byggeriet en grøn ramme, både til gavn for beboere og lokalområdet. 

OKNygaards projektleder Martin Høj mener, at de nye beboere godt kan se frem til at flytte ind: 

”Som udførende anlægsgartner og entreprenør på de udendørs arealer oplever vi, at der er et helt andet fokus på design, anvendelse og kvalitet end tidligere. Der er kommet langt flere boliger i Aarhus, og derfor gælder det om at have noget at byde på – også selvom målgruppen blandt andet er unge og studerende, som tidligere i høj grad måtte tage, hvad der var. For os gør det kun opgaven endnu mere relevant og spændende.”  


Grønt, æstetisk og funktionelt

Når vi vender kalenderbladet fra 2023 til 24, er de nye boliger klar til indflytning. Hvor der tidligere var 10 parcelhuse, er der i dag en karrébebyggelse i varierende højder og et multifunktionelt gårdrum.

Folkene fra OKNygaard har således stået for jordarbejde, belægning, fliser og beplantning – både inde i gårdrummet og omkring byggeriet, hvor der anlægges ’lommeparker’, som skal fungere som små, grønne oaser for hele området.

”Det har været en prioritet både at skabe et attraktivt gårdmiljø, som ikke bare er pænt at kigge ud på fra boligerne, men hvor der også er en masse fede anvendelsesmuligheder. Derudover er byggeriet også åbnet op mod omgivelserne ved både at have små terrasser på ydersiden af de nederste lejligheder og skabe plantede miljøer, der hænger godt sammen med området øvrige grønne områder,” siger Martin Høj. 

Gårdrum på tagdæk sætter krav til materialer og faglighed

En stor del af gårdrummet bygges ovenpå p-kælderen, hvilket giver andre krav til materialer, så trykket ikke bliver for stort. I de beplantede arealer udlægges en speciel taghavejord, der kan optage en del vand og vejer meget lidt i tør form. Det færdige gårdrum får et samlet højdespring fra højeste til laveste punkt på cirka 3,5 meter. Derfor etableres støttemure, trapper og skråninger til at optage forskellen, men det er ifølge Martin Høj også med til at skabe et helt særligt gårdmiljø.

”Gangstier laves i én type belægningssten, og der ved opholdsarealer er valgt en blanding af fire forskellige fliser, og trapperne er opbygget med forskellige typer trin. Det giver en masse spil i udtrykket og gør i det hele taget, at der sker en masse i gårdrummet, uden det bliver for meget. Der er altså virkelig tænkt over detaljerne, så ud over at det selvfølgelig er sjovere for os at arbejde med det, er det med til at gøre området langt mere attraktivt,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Download
Martin Høj, OKNygaards projektleder på Rødkløvervej.
Martin Høj, OKNygaards projektleder på Rødkløvervej.
Download

Om OKNygaard A/S:

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende. Vi har konstant fokus på at reducere vores klimaaftryk, øge biodiversiteten, bidrage til et bedre miljø og skabe trivsel.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 11 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os.

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye