Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater introducerer Musikteaterlandshold: En nøje udvalgt samling af hybridmusikere til fremtidens musikteater

Del

I sine bestræbelser på at skabe det bedste og mest visionære musikteater, lancerer Østre Gasværk Teater sit eget Musikteaterlandshold, bestående af nogle landets bedste freelancemusikere. Musikteaterlandsholdet bliver et hold af 29 faste musikere, der hver især spiller mellem 3 til 15 instrumenter og tidligere har samarbejdet til dagligt samarbejder med flere store danske musikere eller indgår i diverse forestillinger.

Fotograf Søren Malmose

I den ikoniske bygning på Østerbro har Østre Gasværk Teater som mission at udnytte det fantastiske rum og fusionere musik og teater på en nytænkende måde. Det har resulteret i lanceringen af den banebrydende teknologi TheatreMax® og medført publikumssuccesen Another Brick In The Wall, Part 5, der har solgt mere end 90.000 billetter. Nu tager teatret endnu et skridt i sin mission. I dag lancerer teatret ’Musikteaterlandsholdet’, som er en samling af 29 ekstraordinære hybridkunstnere og musikere, der vil spille en uundværlig rolle i fremtidige teaterforestillinger på Østre Gasværk Teater. Med Musikteaterlandsholdet vil teatret på Østerbro være med til at samle viden og skabe udvikling og dermed bidrage til den danske musical- og musikteaterscene. 

De 29 musikere er udvalgt af teaterchef Søren Møller. Gruppen af musikere har en bred aldersspredning og en rig erfaringsbaggrund inden for både musik- og teatermiljøet. Samtidig er der kønsmæssig ligevægt blandt de optagne.  

”Med 29 dygtige hybridkunstnere og musikere, der hver spiller på mellem 3-15 instrumenter og synger på et højt niveau, vil Musikteaterlandsholdet forstærke og hæve den unikke kunstneriske oplevelse, som Østre Gasværk Teater er kendt for. Musikteater, hvor musikken og musikerne er en integreret og central del af hver forestilling. Tilmed bidrager Musikteaterlandsholdet med performancefaring, kunstnerne ikke nødvendigvis opnår på konservatoriet, da der er tale om færdigheder, der ligger i grænselandet mellem konservatorierne og scenekunstskolen ” siger Søren Møller.  

Fælles kunstnerisk viden 
I dagens teaterverden ser vi ofte musikere deltage i forestillinger, men de har ofte kun kort tid fra prøvestart til premieren til at udvikle fælles viden og sprog. Det vil Musikteaterlandsholdet gøre op med. De vil arbejde på at etablere dette fælles sprog mellem forestillingerne, hvilket betyder, at de går ind i hver prøveperiode med en dyb og fælles erfaring og kunstnerisk viden til brug i udviklingen af lydbilledet på Østre Gasværk Teater. 

Musikteaterlandsholdet skal være en aktiv del af forestillingerne og forstærke Østre Gasværk Teaters allerede enestående kunstneriske udtryk. Publikum kan forvente at opleve forestillinger, hvor musikken og kunstnerne i endnu højere grad går hånd i hånd og løfter teateroplevelsen til nye højder. 

I fremtidige forestillinger vil omkring 8 af de 29 musikere blive udvalgt til den pågældende forestilling. I mellemtiden vil Musikteaterlandsholdet fortsætte med at forfine deres færdigheder, når de jævnligt mødes og øver.  

Vidtfavnende erfaringer  
I første omgang har Østre Gasværk Teater ingen planer om at tilføje nye medlemmer til Musikteaterlandsholdet de kommende år. Dette sker med det formål at fastholde den enestående viden blandt deltagerne og skabe kontinuitet i deres kunstneriske vision. 

De udvalgte musikere og kunstnere kommer hver især med imponerende bagkataloger. Spillerne på Musikteaterlandsholdet har bl.a. spillet med eller produceret for: Lars H.U.G, Loveshop, Lucky Lo, Jonah Blacksmith, Peter Sommer, Malte Ebert, Christoffer, Ida Nielsen, Søren Huss, Marie Key, The William Blakes, Ida Gard, De Nattergale, DR Big Band, Al Agami, Rasmus Nøhr, MØ, Alex Vargas, Bobo Moreno, Tina Dickow, Nikolaj Bentzon, Hugo Rasmussen, GRO, Jeanett Albeck, Kira Skov osv. 

Listen af forestillinger, som musikerne har medvirket i, er også lang og tæller bl.a. Another Brick in The Wall, Part 5, GASOLIN, I dit korte liv, Ellers Mange Tak, Hair, Les Miserables, Mamma Mia, Bonnie & Clyde, Teaterkoncert C.V. Jørgensen, A Clockwork Orange, Jesus Christ Superstar, Come Together, Lazarus osv. 

De 29 musikere, der i første omgang bliver en del af Musikteaterlandsholdet, er:  

Amanda Krogh Nielsen, Anders Regland Farstad, Anders Rothmann, Anne Kirstine Winkler, Carl Erik Rasmussen, Christian Peter Sekjær, Cipa Pape, Gustav Nyboe Hagner, Gustav Schriver, Helle Hansen, Jonathan Heegaard Jespersen, Julie Møller Christiansen, Karen Duelund Guastavino, Kristoffer Nybye, Lo Esrare, Mads Horsbøl, Marika Thinggard, Mette Hommel, Michala Østergaard Nielsen, Mikkel Schnettler, Ned Ferm, Peter John Warner, Rumle Sieling Langdal, Sara Flind Nielsen, Sofie Hedia Hejslet, Stephan Grabowski, Søren Bigum, Ulla Pihl, Valdemar Littauer Bendixen. 

For yderligere information og forespørgsler kontakt: PR konsulent Kristine Sindberg, 24860184, kristina@sindbergkommunikation.dk 

Nøgleord

Links

Østre Gasværk Teater

Morten Grunwalds Plads 1

2100 København Ø

www.gasværket.dk

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye