PROSA

Tillykke til ny digitaliseringsminister Mia Wagner – et spændende valg

Del

PROSA, forbundet af it-professionelle ønsker Mia Wagner tillykke med udnævnelsen som Digitaliserings- og ligestillingsminister.

Det er et spændende valg – Wagner er en person, som har stort kendskab til iværksætteri, og det tror jeg kommer IT-virksomhederne til gavn, fordi mange netop begynder som start ups. Vi glæder os meget til at se udviklingen af digitaliseringsministeriet med Mia Wagner i spidsen, siger formand for PROSA, forbundet af it-profesionelle Niels Bertelsen.

I samme forbindelse påpeger formanden, at det er vigtigt, at kommer ekstra fokus på it og digitalisering, samt at it-eksperter, som arbejder med systemer og udvikling af AI får en endnu større rolle i forhold til at rådgive ministeriet.

Vi har brug for en stærk minister og et stærkt ministerium til at samle trådene på et af de vigtigste områder. Det er ingen hemmelighed, at PROSA ikke er voldsomt imponerede af det ny digitaliseringsudspil, bl.a. fordi udspillet kan forstærke i en i forvejen kedelig tendens, hvor forståelse af teknologi fastholdes som et mandligt domæne og arbejdsområder, og fordi der mangler fokus på, at systemer skal rulles mere fornuftigt og borgervenligt ud fremover. Vi håber meget, at Mia Wagner vil samle op her og lytte til os og andre i it-faget, fortsætter Niels Bertelsen.

Niels Bertelsen takker også Marie Bjerre for hendes indsats som minister siden årsskiftet.

Marie Bjerre kickstartede et helt nyt ministerium, som PROSA længe havde efterlyst. Hun har fået sat fokus på it, AI og digitalisering. Hun har også skabt muligheder for digitalt udsatte borgere og indført digital fritagelse. Hun har helt klart sat et vigtigt aftryk, som nu skal løftes videre og gerne til endnu større højder, siger Niels Bertelsen.

Han fastslår samtidig, at PROSA vil gøre deres for at klæde den ny minister på med viden om it-faget og de udfodringer, som er vigtige inden for området.

Der er en stående invitation til kaffe, og vi vil da også løbende fremsende ønsker og politiske tanker til Mia Wagner og ministeriet. Det handler om en af de mest afgørende brancher og fag, og hele fundamentet under vorres fremtid, så det er vigtigt, at vi har et godt samarbejde med ministeriet, siger han.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

PROSA anmoder justitsministeren om at opløse KL ved lov1.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PROSA - Forbundet af It-professionelle har i dag, 1. april 2024, anmodet Justitsministeren om at ophæve Kommunernes Landsforening (KL) ved lov. Baggrunden for denne opsigtsvækkende anmodning skal findes i Datatilsynets nylige påbud til 53 kommuner omkring videregivelsen af skoleelevers personoplysninger til Google (kendt som Chromebook-sagen). Her har KL argumenteret for, at de ønsker at fortsætte kommunernes ulovlige brug af Chromebook og mener, der er et behov for lovliggørelse af forholdet gennem en indgriben fra Folketinget.

Fire fagforeninger går sammen om at styrke arbejdsforhold og vilkår i spilbranchen – lancerer fælles website8.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Spilbranchen har i mange år været kendetegnet ved lav organiseringsgrad, lavere lønninger end den øvrige it-branche og pressede arbejdsforhold. Ofte må spiludviklere forlade branchen efter få år, fordi vilkårene er så pressede. Der er samtidig blevet spekuleret i, at mange medarbejdere har spiludvikling som passion, og det har kunnet udnyttes til at presse lønninger og hæve arbejdstiden. Spilbranchen tiltrækker samtidig mange udenlandske udviklere, som ikke har samme blik for rettigheder og arbejdsvilkår i den danske model.

PROSA om digitaliseringsudspil: På rette vej, men slet ikke ambitiøst nok16.11.2023 13:59:30 CET | Pressemeddelelse

De it-professionelles fagforening, PROSA, er ved første gennemsyn af regeringens nye digitaliseringsudspil ikke specielt begejstrede: "Teknologiforståelse er stadig blot et valgfag i Folkeskolen, og der er ikke for alvor sat rammer for udrulning af digitale offentlige systemer. Kun 800 millioner kroner over 4 år til digital udvikling. Men mange gode takter i forhold til efteruddannelse, implementering af AI og grøn energi". Det konstaterer PROSAs formand, Niels Bertelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye