FOA

Stop krigen og send nødhjælp til de civile nu!

Del

Regeringen skal presse på for en permanent våbenhvile i Gazakonflikten. Det bør ske nu, lyder en opfordring fra FOAs kongres i Aalborg.

”FOAs værdigrundlag bygger blandt andet på demokrati og solidaritet. Situationen i Gaza kalder på, at alle demokratiske kræfter i verdenssamfund står sammen og kræver permanent våbenhvile og nødhjælp til Gaza nu.

Over én million mennesker er ifølge FN internt fordrevet fra deres hjem. Den totale lukning af alle grænser ud af Gaza har gjort det umuligt for folk at flygte, og over titusinder mennesker har mistet livet. 80 procent af befolkningen er akut afhængig af humanitær støtte for at overleve.

Tusinder af bomber falder over et område ikke større end Langeland. Ingen vand, mad, elektricitet eller medicin. Imens bombes den eneste vej ud, og kritisk nødhjælp udefra nægtes adgang. En hel civilbefolkning holdes som gidsler, og atter tusindvis er dræbt. Næsten halvdelen af ofrene er børn.

Vi tager på det skarpeste afstand fra Hamas’ angreb den 7. oktober og Hamas’ gidseltagning af over 200 israelere. Den israelske modsvar med massiv bombning af Gaza er gruopvækkende voldsomt og har bragt et ufatteligt antal civile ofre heriblandt mange børn. Det bør verdenssamfundet på det kraftigste tage afstand fra.

FOA bakker op om den internationale fagbevægelse (ITUC) i kravet om permanent våbenhvile og opfordring til, at der arbejdes intenst på en afslutning af krigen. ITUC støtter en to-statsløsning og mener, at Israel skal leve op til FN’s resolutioner om de besatte områder, og at Israels nabolande må anerkende Israels ret til at eksistere som en selvstændig stat.

FHs næstformand Flemming Grønsund har udtalt ”det er ekstra vigtigt, at international fagbevægelse står samlet i en tid, hvor der er krigshandlinger så mange steder i verden” og støtter op om ITUCs nyvalgte formand Luc Triangle udtalelser.

Vi kan ikke fortsætte med stiltiende at se på, at uskyldige mennesker udsultes, indespærres og dræbes. Vi vil have stoppet alle angreb på civile.

Derfor opfordrer vi til, at regeringen lægger pres på at få en permanent våbenhvile, og at der bliver åbnet for den tiltrængte nødhjælp til Gaza.

Det internationale samfund bør gøre alt for at presse på for en fredelig løsning, som sætter en stopper for alle menneskerettighedskrænkelser og forbrydelser mod international lov.”

Kongresudtalelse vedtaget på FOAs 6. ordinære kongres 23. november 2023.

Nøgleord

Kontakter

Om FOA

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 169.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye