DUF: Nye ungdomsdelegater klar til at tale unges sag i FN
Silke, Nikolaj, Sigurd og Abdulkarim er udpeget af DUF til at være Danmarks nye ungdomsdelegater til FN. De deltager i FN-topmøder og repræsenterer danske unge i de vigtigste globale spørgsmål om demokrati, klima, jobskabelse og ligestilling. Danmark har i alt otte ungdomsdelegater til FN, hvor halvdelen bliver skiftet ud hvert år. De fire nye ungdomsdelegater tiltræder den 1. januar 2024 og har mandatet til udgangen af 2025.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udpeger fire nye ungdomsdelegater til at repræsentere danske unge på den internationale scene i FN; en ordning, der har eksisteret stort set alle år siden 1972. Rækken af tidligere ungdomsdelegater tæller bl.a.: Pia Olsen Dyhr, Troels Lund Poulsen, Jeppe Bruus og Søren Brostrøm.
Danmarks nye ungdomsdelegater er:
Silke Birkenborg Andersen er ny ungdomsdelegat til FN inden for Demokrati og Partnerskaber og er indstillet Radikal Ungdom.
Nikolaj Rosenkilde Kølbæk er ny ungdomsdelegat til FN inden for Faglært Uddannelse og Jobskabelse og er indstillet af Fagbevægelsens Ungdom.
Sigurd Seindal Krabbe er ny ungdomsdelegat til FN inden for Klima og Miljø og er indstillet af KFUM Spejderne.
Abdulkarim Harakow er ny ungdomsdelegat til FN inden for Ligestilling og SRSR og er indstillet af Red Barnet Ungdom.
De fire nye ungdomsdelegater tager over fra Cecilia Zade Iseni (Demokrati og Partnerskaber), Rasmus Kemp (Faglært Uddannelse og Jobskabelse), Marcus Taulborg (Klima og Miljø) og Signe Gertz Jensen (Ligestilling og SRSR).
Ungdomsdelegaterne har baggrund i og er indstillet af en række forskellige samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Men når de træder ind i rollen som FN- ungdomsdelegat, repræsenterer de ikke kun deres organisation, men indgår i danske delegationer på vegne af den brede danske ungdom.
”Vores ungdomsgeneration er samfundsbevidste”
Christine Ravn Lund, der er forkvinde i DUF, glæder sig over udpegelsen af de nye ungdomsdelegater til FN og ser frem til at følge dem i deres arbejde.
”Det er afgørende at have ungdomsdelegater repræsenteret ved bordet på et internationalt plan, når der tages beslutninger, som på alle måder kommer til at have en stor indvirkning for nuværende og kommende generationer. De tematikker, Danmarks ungdomsdelegater arbejder med, er essentielle for samfundets udvikling, og deres tilstedeværelse er derfor af stor betydning”, fortæller Christine Ravn Lund.
”Vores ungdomsgeneration er samfundsbevidste og er med til at tage ansvar for nogle af de største problemer, der findes inden for eksempelvis demokrati, ligestilling og klimahandling. Derfor giver det også kun mening at have stærke danske ungerepræsentanter i FN. Jeg ser meget frem til at følge deres arbejde”.
Med udpegningen af de fire nye ungdomsdelegater består det samlede hold pr. 1 januar 2024 af:
- Demokrati og Partnerskaber: Silke Birkenborg Andersen og Jacob Blasius
- Faglært Uddannelse og Jobskabelse: Nikolaj Rosenkilde Kølbæk og Maria Bøge Blenstrup
- Klima og Miljø: Sigurd Seindal Krabbe og Lise Coermann Nygaard
- Ligestilling og SRSR: Abdulkarim Harakow og Sofie Kallehauge Larsen
Kontakter
Asger Bach HolstPresse- og kommunikationskonsulentDUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Tlf:24404709Tlf:24404709abh@duf.dkBenjamin Kinimond MeierInternational specialkonsulent
Ansvarlig for ungdomsdelegatprogrammet
Dansk Ungdoms Fællesråd
Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er paraplyorganisation for 78 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.
Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Gentofte Kommune vinder 2. pladsen om at blive Årets Ungdomskommune 202528.2.2025 11:38:39 CET | Pressemeddelelse
Gentofte Kommune vinder i år 2. pladsen i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. Det er DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der uddeler prisen, som har eksisteret siden 2006, til den kommune, der gør en særlig indsats for det gode ungdomsliv. De seneste år har DUF ligeledes hædret 2. og 3. pladsen, fordi flere kommuner gør et særligt indtryk og et godt stykke arbejde med at sikre unge gode kommuner at være en del af.
Billund Kommune tager 3. pladsen i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune 202527.2.2025 14:49:29 CET | Pressemeddelelse
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler hvert år prisen til Årets Ungdomskommune til en kommune, der gør noget særlig for unge. Billund Kommune vinder årets 3. plads for indsatser, der inddragger børn og unge i beslutninger om eget liv.
Helsingør Kommune er Årets Ungdomskommune 202527.2.2025 09:42:28 CET | Pressemeddelelse
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler prisen som Årets Ungdomskommune 2025 til Helsingør Kommune. Dommerpanelet tildeler kommunen prisen for at arbejde for at skabe stærke fællesskaber for unge.
Lærerstuderende er ny næstforperson i Dansk Ungdoms Fællesråd7.12.2024 14:55:38 CET | Pressemeddelelse
Afgående forperson for landets lærerstuderende, Anneline Larsen er i weekenden blevet valgt som næstforperson for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, som er en paraplyorganisation for 78 frivillige børne- og ungeorganisationer.
DUF: Fire nye ungdomsdelegater klar til at repræsentere danske unge i FN28.11.2024 10:32:43 CET | Pressemeddelelse
Emilia, Aksel, Mette og Emely er udpeget af DUF til at være Danmarks nye ungdomsdelegater til FN. De deltager i FN-topmøder og repræsenterer danske unge i de vigtigste globale spørgsmål om demokrati, klima, jobskabelse og ligestilling. Danmark har i alt otte ungdomsdelegater til FN, hvor halvdelen bliver skiftet ud hvert år. De fire nye ungdomsdelegater tiltræder den 1. januar 2025 og har mandatet til udgangen af 2026.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum