Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Presseinvitation: Europas CCUS-spillere samles i Aalborg

Del

Danmark er vært for EU-Kommissionens konference om CO2-fangst, anvendelse og lagring – også kaldet CCUS-Forum. Konferencens formål er at sætte fart på udviklingen af et europæisk CCUS-marked og infrastruktur.

CO2-fangst, anvendelse og lagring er i højsædet, når politikere, organisationer og virksomheder mødes til konference i Aalborg den 27. og 28. november. Det er kun tredje gang, at EU-Kommissionen samler både nationer og den europæiske CCUS-branche i de samme lokaler – og denne gang er det Danmark, der er vært.

EU-kommissær for Energi Kadri Simson deltager i konferencen med repræsentanter fra den europæiske CCS-branche, nationale og internationale beslutningstagere, H.K.H. Kronprinsen og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard. I løbet af konferencen vil EU-Kommissionen bl.a. give et indblik i kommende strategiske CCUS overvejelser.

450 aktører og myndigheder fra hele CCUS branchen vil drøfte alt fra nationale strategier og standarder til infrastruktur og lagermuligheder. Derudover er der arrangeret site-visits, bl.a. hvor et pilotanlæg til CO2-fangst vil blive indviet.

Pressen er velkommen til at deltage i nedenstående program. Tilmelding skal ske senest fredag d. 24. november kl. 08.00 hos pressekontakt@kefm.dk

Adresse: Nordkraft, Kjellerups Torv, 9000 Aalborg

Program: 

Mandag d. 27. november

  • 08.30 – 09.30: Velkomstkaffe og registrering.
  • 09.30: Konferencen åbner med velkomsttale fra borgmester Lasse Frimand Jensen.
  • 09.35: Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard holder tale.
  • 09.45: Energikommissær Kadri Simson deler Kommissionens strategiske CCUS-overvejelser.
  • 10.35: Energikommissær Kadri Simson, H.K.H Kronprinsen, klimaminister Lars Aagaard og Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen tager i samlet flok på site-visits. Der vil være transport til pressen. 
  • 10.45: Første stop er Aalborg Portland, hvor et nyt pilotanlæg til CO2-fangst bliver indviet.
  • 11.45: Afgang til næste site-visit.
  • 11.55: Port of Aalborg præsenterer bl.a. et PtX-testanlæg og Danmarks første storskala CO2-modtageanlæg.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

KF24: Klimamålet for 2030 er rykket tættere på30.4.2024 12:00:01 CEST | Pressemeddelelse

Årets Klimastatus og -fremskrivning viser, at Danmarks udledning forventes reduceret med 68 procent i 2030, hvilket rykker 70-procentsmålet i 2030 tættere på opfyldelse. 2025-målet forventes opfyldt. Særligt landbrug og transport er de sektorer, der står for størstedelen af udledningerne i 2030. Derudover udestår et betydeligt implementeringsarbejde frem mod 2030. Klimastatus og -fremskrivning 2024 sendes nu i offentlig høring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye