Aarhus Universitet Technical Sciences

Talentfulde unge fra Midtjylland møder fremtidens fødevarer og landbrug på AU Viborg

Del

Lørdag den 18. november besøger op mod 140 unge fra Akademiet for Talentfulde Unge | Midt AU Viborg for at blive klogere på fremtidens bæredygtige fødevarer og landbrug i selskab med forskerne fra Aarhus Universitet. Pressen er inviteret.

Insekters bidrag til bæredygtigt landbrug, grisekød med et lavere klimaaftryk, velsmagende retter med bælgfrugter og kultiveret kød. Det er blot nogle af emnerne for de workshops, der er på programmet, når op mod 140 unge fra Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midtjylland besøger Aarhus Universitets nye uddannelsescampus AU Viborg.Temaet for dagen er fremtidens bæredygtige landbrug, og set i det lys er de unge landet det helt rigtige sted. Det fortæller Jørgen E. Olesen, der er institutleder på Institut for Agroøkologi på AU Viborg:

”Vi har glædet os rigtig meget til at byde de unge fra Akademiet for Talentfulde Unge velkomne til AU Viborg til en dag, hvor vi sammen kan sætte fokus på den grønne omstilling af vores landbrug og fødevareproduktion. Vi glæder os til at vise dem, hvordan forskerne fra Aarhus Universitet arbejder hen imod en grønnere fremtid, og måske endda inspirere dem til selv at vælge en uddannelse på det her vanvittigt vigtige område,” siger Jørgen E. Olesen.

Akademiet for Talentfulde Unge| Midt (ATU) er et toårigt program for dygtige og fagligt engagerede gymnasieelever- og Hf-elever, der har til formål at inspirere og udfordre eleverne fagligt og forberede dem på en akademisk karriere. Årgang 2021 er klar til at runde deres tid som en del af ATU af med et spændende afslutningsseminar: 

”Vi ser frem til at, at alle vores elever skal bruge en dag på AU Viborg, hvor de får mulighed for at fordybe sig i flere af de fagligheder og forskningsprojekter, der er i gang på stedet. Temaet for dagen er, hvordan forskning på AU Viborg kan være med til at bidrage til at gøre fremtidens landbrug mere bæredygtigt, og det er vi sikre på, er et tema, der har de unges interesse,” siger Anne Harrits, der er leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Midt. Hun fortsætter:

”Samtidig præsenterer vi også et både arkæologisk perspektiv og et internationalt perspektiv på landbrug, som skal være med til at skabe en forståelse blandt eleverne af, at de nye teknologiske løsninger, der skal være med til at sikre den grønne omstilling, ikke kan stå alene. Der skal både international, geopolitisk og kulturel forståelse og indsigt til, for at teknologien reelt kan skabe en grøn omstilling.

Tid og sted

Arrangementet begynder kl. 13.15 med velkomst af Anne Harrits, leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Midt. Kl. 13.20 åbner Jørgen E. Olesen, institutleder på Institut for Agroøkologi, dagen med en introduktionsforelæsning, hvorefter de unge skal ud og arbejde i forskellige workshops. Dagens faglige program afsluttes med en fælles opsamling, hvor eleverne deler dagens erkendelser med hinanden.

Dagen dokumenteres af en journaliststuderende.

Det er muligt at interviewe både Anne Harrits og Jørgen E. Olesen fra kl. 14 til 14.30.

Sted: AU Viborg, Blichers Allé 20, 8830 Tjele. Introduktionsforelæsningen foregår i det store auditorie i hovedbygningen (Bygning 8814- lokale 3075).

Nøgleord

Kontakter

Mathilde AndersenUddannelsesrådgiverFaculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet

(kan svare på praktiske spørgsmål)

Tlf:42 66 24 71m.andersen@au.dk

Om Akademiet for Talentfulde Unge

Formålet med Akademiet for Talentfulde Unge er at give gymnasie- og Hf-elever med akademisk potentiale et bredere og mere kontinuert tilbud med intellektuelle udfordringer og erfaringer, der opkvalificerer deres daglige arbejde, styrker deres studiekompetencer og naturligt leder dem til en videregående uddannelse. Udover at udvikle deres faglige og studiemæssige kompetencer får de samtidig et socialt netværk af ligesindede. Det er desuden akademiets mål og opgave at skabe tætte samarbejdsrelationer mellem de gymnasiale ungdomsuddannelser, de videregående uddannelser og de fremmeste virksomheder i regionen

Læs mere om Akademiet for Talentfulde Unge i Midtjylland >>

Om AU Viborg

AU Viborg – Forskningscenter Foulum er Danmarks grønne campus, hvor vi gennem uddannelse og forskning baner vejen for den grønne omstilling. Med udgangspunkt i solid forskningsbaseret viden om jord, planter, dyr, fødevarer, ingeniørvidenskab, klima og miljø går vi forrest i udviklingen af et samfund, hvor jordens ressourcer vedligeholdes, og hvor intet går til spilde.

Læs mere om AU Viborg >>

Fra sommeren 2024 byder AU Viborg velkommen til de første studerende på tre nye uddannelser i Veterinærmedicin, Plante- og fødevarevidenskab og Dyrevidenskab. 

Læs mere om de tre nye uddannelser >>

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye