Flere internationale medarbejdere kommer til Sydøstjylland

Del

I dag arbejder godt 7.400 internationale medarbejdere i Horsens, Hedensted, Odder og på Samsø. Det er 4.000 flere end for ti år siden. DI Sydøstjylland håber, at den positive udvikling fortsætter. Der er nemlig brug for flere medarbejdere til at besætte de lokale virksomheders ledige stillinger.

For ti år siden udgjorde de internationale medarbejdere seks procent af arbejdsstyrken i Sydøstjylland. I dag er andelen på 12 procent. I alt er det 7.400 medarbejdere med jobs på f.eks. industrivirksomheder, sygehuse, plejehjem, restauranter og i håndværksvirksomheder i Hedensted, Horsens, Odder og på Samsø.

Det viser en analyse fra Dansk Industri, der kortlægger andelen af internationale medarbejdere i landets 98 kommuner.

- Hvis vi skal have besat de ledige stillinger i vores lokale virksomheder, er det afgørende, at flere internationale medarbejdere vælger at slå sig ned her i Sydøstjylland. Vi mærker allerede nu, at de små årgange er på vej ind på arbejdsmarkedet, mens de store årgange går på pension. Derfor har vi hårdt brug for de internationale medarbejdere, og kommunerne har en vigtig rolle i forhold til at gøre det nemt at få papirarbejdet ordnet og resten af familien på plads i lokalområdet, siger bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg.

Den største gruppe af internationale medarbejdere i Sydøstjylland kommer fra Polen efterfulgt af Rumænien. Godt en tredjedel af de ansatte inden for områdets landbrug, skovbrug og fiskeri er internationale medarbejdere. Også servicefag, hotel- og restaurationsbranchen og industrien har mange internationale medarbejdere på lønningslisten.

- Særligt i Horsens, men også i både Hedensted og Odder er der mange industri- og byggevirksomheder, som gennem tiden er vokset og dermed har fået brug for flere medarbejdere. Derfor er det både naturligt og glædeligt, at mange internationale medarbejdere har fundet vej hertil for at bo og arbejde. Vi er også godt hjulpet af, at VIA tiltrækker internationale studerende, som efterfølgende finder vej til vores lokale virksomheder, siger Johannes Saugbjerg og tilføjer:

- Derfor er det også brandærgerligt, at det på Christiansborg er blevet besluttet, at antallet af udenlandske studerende på netop VIA fremover bliver meget mindre. Det kommer i høj grad til at ramme vores lokale virksomheder, som gerne vil ansætte dem.

I  Horsens står internationale medarbejdere for halvdelen af fremgangen i beskæftigelsen siden 2012. I Hedensted og Odder er det godt en tredjedel.

- I både Horsens, Hedensted og Odder er ledigheden nærmest lig nul, og det har den været meget længe. Derfor er det også helt åbenlyst, at vores virksomheder ville stå med langt flere ubesatte stillinger og store problemer, hvis ikke de internationale medarbejdere havde fundet vej hertil, siger Johannes Saugbjerg.

Antallet af internationale medarbejdere i hele Danmark er fordoblet i løbet af de seneste ti år fra 140.000 i 2012 til 290.000 i 2022. Stigningen er fortsat ind i 2023, hvor vi for flere måneder siden har rundet 300.000 internationale medarbejdere.

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Sydøstjylland Johannes Saugbjerg, telefon 76 28 48 75
Regional konsulent for DI Sydøstjylland Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

For yderligere information om DI Sydøstjylland: Chefkonsulent Anette Sørensen Mail: anes@di.dk Tlf. 7216 0213 Mobil: 3036 0265 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydøstjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye