Ombold

Succesfuld randrusiansk fodboldaktivitet for socialt udsatte inviterer til fodboldstævne

Del

Onsdag den 22. november lægger Arena Randers rammer til fodbold, fællesskab og forandring, når Dronninglund Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune og OMBOLD inviterer til fodboldstævne for mennesker i udsatte positioner.

Spillere siger tak for kampen
Spillere siger tak for kampen OMBOLD

Op mod 12 hold forventes at deltage i stævnet, og det betyder, at Arena Randers vil lægge (kunst)græs til omkring 80 udsatte fodboldspillere, der skal have et afbræk fra dagligdagen med fodbold og fællesskab.  

Fællesnævnerne for spillerne er, at de kæmper (eller har kæmpet) med misbrug, hjemløshed eller psykisk sårbarhed, og derfor har de brug for at være en del af et fællesskab, hvor der bliver taget højde for, hvem de er.

Mellem kampene kan det være muligt at fange spillere, trænere, socialfaglige medarbejdere og OMBOLD-medarbejdere til evt. interviews eller spørgsmål.

En succesfuld OMBOLD-træning i Randers

I Randers samarbejder Dronningborg Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune, DBU Jylland og OMBOLD om at inkludere socialt udsatte mennesker på tilpassede/ordinære hold eller som frivillige i Dronningborg Boldklub.

SAMForeningen havde i forvejen en fodboldtræning for byens udsatte mennesker i Tøjhushaven og har ved flere lejlighed deltaget i OMBOLDs landsdækkende mesterskaber for mennesker i udsatte positioner. Det er den indsats, som der er blevet bygget videre på i samarbejdet, der går under navnet ’Inklusion i fodbold Danmark’.

Der er stadig OMBOLD-træning i Tøjhushaven, men spillerne er ved flere lejligheder inviteret til sociale arrangementer i Dronninglund Boldklub, og nogle spillere har også trænet med på de ordinære hold i klubben. Tilbage i maj nåede inklusionsprojektet endnu en milepæl, da tre spillere fra OMBOLD-træningen fik debut på Dronninglunds serie 5-hold. Det er i sig selv en stor succes, da mennesker i udsatte positioner ofte står uden for det traditionelle foreningsliv, og dermed ikke får gavn af de postive mentale og fysiske gevinster, der er ved at være en del af fællesskabet i foreningslivet. 

Et trygt positivt fællesskab 

Samarbejdsprojektet har været i gang siden marts, men selvom projektet har ambitiøse inklusionsmål, så er det vigtigt for alle parter at bibeholde OMBOLD-træningen i Tøjhushaven, ligesom det også er planen, at holdet fra Tøjhushaven skal deltage i OMBOLD-stævner, hvor spillerne mødes i et positivt fællesskab med ligesindede fra hele landet.    

De vante omgivelser skaber tryghed for spillerne, og netop trygheden er væsentlig for, at spillerne kan have træningen som fast holdepunkt i deres hverdag.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Spillere siger tak for kampen
Spillere siger tak for kampen
Download

Links

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

OMBOLD-logo

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold11.4.2024 10:55:46 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

Helsingør Kommune inviterer udsatte borgere til at blive en del af fællesskabet i lokal fodboldklub4.4.2024 07:43:33 CEST | Pressemeddelelse

Helsingør Kommune, Snekkersten IF og OMBOLD vil bekæmpe ensomhed, social isolation og stofmisbrug med fodbold og et positivt fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i Snekkersten IF, hvor alle udsatte borgere kan spille fodbold gratis hver uge. Fodboldkonceptet er udviklet af NGO’en, OMBOLD, der bruger fodbolden til at skabe positive livsforandringer for udsatte og hjemløse mennesker i hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye