Lolland Kommune

Stokkemarke Brandvagt mangler brandfolk

Del

Stokkemarke Brandvagt er i fare for at blive om- eller nedlagt, hvis der ikke kommer flere brandfolk.  

Antallet af brandfolk på brandstationen i Stokkemarke er gennem længere tid blevet mindre og mindre. Det får nu konsekvenser. Borgmester Holger Schou Rasmussen fortæller:

”Der er ikke længere brandfolk nok, og Stokkemarke Brandvagt er derfor i overhængende fare for at blive omlagt eller i sidste ende nedlagt. Det vil betyde, at der ikke længere vil være en brandbil tilgængelig i Stokkemarke, og alle opgaver skal i stedet klares med køretøjer og brandfolk fra Maribo og Nakskov. Det kan f.eks. være brande, der skal slukkes, redningsopgaver eller indsatser ved miljøuheld”.

Lolland-Falster Brandvæsen har længe ønsket at rekruttere flere brandfolk, og meget er allerede forsøgt; Med husstandsomdelt informationsmateriale, samtaler med potentielle nye brandfolk, hvervedage, deltagelse på ”Stokke Marked” og kampagner på blivbrandmand.nu. Desværre uden den nødvendige succes.

Nu er det ved at være sidste chance, hvis brandvagten skal fastholdes:    

Jeg vil opfordre alle, der har lyst, til at give det et skud. Vi har brug for flere gode folk, hvis vi skal fastholde et beredskab lokalt i Stokkemarke. Så hvis man går rundt med en drøm om at blive en del af brandvæsenets stærke sammenhold, og samtidig gerne vil være med til redde den lokale brandvagt, er det nu, man skal melde sig”, forklarer Holger Schou Rasmussen.  


Hvad kræver det?

Jobbet som brandmand er et deltidsjob. Stationen i Stokkemarke bliver kaldt ud ca. 30 gange om året.

Det er vigtigt, at man bor tæt på brandstationen. Man skal kunne møde på brandstationen indenfor 5 minutter, når man har vagt. Herudover skal man have en ren straffeattest og en almindelig fysik.

”Man behøver hverken at kunne løbe et maraton eller løfte et ton. Langt de fleste kan fint være med. Desuden kræver jobbet hverken uddannelse eller erfaring på forhånd – man vil blive lært grundigt op, når man kommer”, forklarer Holger Schou Rasmussen.

Al træning og uddannelse foregår hos Lolland-Falster Brandvæsen. Den obligatoriske introuddannelse varer 234 timer, hvorefter man er klar til at indgå i udrykningsgruppen. Herefter skal man deltage i en årlig vedligeholdelsesuddannelse på 24 timer.

Uddannelsen kan gennemføres af både mænd og kvinder, såvel som af personer med anden etnisk baggrund end dansk.

Mere information?

Hvis man vil vide mere, har spørgsmål til uddannelsen eller brandstationen, er man velkommen til at kontakte Lolland-Falster Brandvæsen pr. mail på post@lfbv.dk eller pr. telefon til 61 94 8000.

Der er desuden mere info på: Bliv Brandmand Nu - Bliv deltids- eller frivillig brandmand

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

Horslunde-elever tilbydes stabil løsning med det samme16.1.2024 08:14:29 CET | Pressemeddelelse

Horslunde Realskole meddelte den 11. januar Lolland Kommune, at skolen står overfor lukning. Siden da har kommunen arbejdet på højtryk for at vurdere mulige løsninger for eleverne, i tilfælde af, at generalforsamlingen i Horslunde Realskole beslutter at lukke skolen. Mandag holdt kommunen og bestyrelsen for Horslunde Realskole møde om mulighederne. ”Vi har lagt vægt på, at eleverne skal have så få skift som muligt, og derfor har vi valgt at tilbyde eleverne at starte på Byskolen, som vil være deres distriktsskole efter sommerferien. Det giver mulighed for en stabil løsning for det enkelte barn med det samme. Skulle der være forældre, der meget gerne vil benytte Horslunde Landsbyordning i forårsmånederne, er det også muligt”, siger udvalgsformand Thomas Bo Østergaard. Dialogen med bestyrelsen fra Horslunde Realskole har konkret resulteret i, at bestyrelsen vil indstille overfor generalforsamlingen den 29. januar, at skolen først lukker ved udgangen af februar måned. Det giver kommunen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye