Stokkemarke Brandvagt mangler brandfolk
Stokkemarke Brandvagt er i fare for at blive om- eller nedlagt, hvis der ikke kommer flere brandfolk.
Antallet af brandfolk på brandstationen i Stokkemarke er gennem længere tid blevet mindre og mindre. Det får nu konsekvenser. Borgmester Holger Schou Rasmussen fortæller:
”Der er ikke længere brandfolk nok, og Stokkemarke Brandvagt er derfor i overhængende fare for at blive omlagt eller i sidste ende nedlagt. Det vil betyde, at der ikke længere vil være en brandbil tilgængelig i Stokkemarke, og alle opgaver skal i stedet klares med køretøjer og brandfolk fra Maribo og Nakskov. Det kan f.eks. være brande, der skal slukkes, redningsopgaver eller indsatser ved miljøuheld”.
Lolland-Falster Brandvæsen har længe ønsket at rekruttere flere brandfolk, og meget er allerede forsøgt; Med husstandsomdelt informationsmateriale, samtaler med potentielle nye brandfolk, hvervedage, deltagelse på ”Stokke Marked” og kampagner på blivbrandmand.nu. Desværre uden den nødvendige succes.
Nu er det ved at være sidste chance, hvis brandvagten skal fastholdes:
”Jeg vil opfordre alle, der har lyst, til at give det et skud. Vi har brug for flere gode folk, hvis vi skal fastholde et beredskab lokalt i Stokkemarke. Så hvis man går rundt med en drøm om at blive en del af brandvæsenets stærke sammenhold, og samtidig gerne vil være med til redde den lokale brandvagt, er det nu, man skal melde sig”, forklarer Holger Schou Rasmussen.
Hvad kræver det?
Jobbet som brandmand er et deltidsjob. Stationen i Stokkemarke bliver kaldt ud ca. 30 gange om året.
Det er vigtigt, at man bor tæt på brandstationen. Man skal kunne møde på brandstationen indenfor 5 minutter, når man har vagt. Herudover skal man have en ren straffeattest og en almindelig fysik.
”Man behøver hverken at kunne løbe et maraton eller løfte et ton. Langt de fleste kan fint være med. Desuden kræver jobbet hverken uddannelse eller erfaring på forhånd – man vil blive lært grundigt op, når man kommer”, forklarer Holger Schou Rasmussen.
Al træning og uddannelse foregår hos Lolland-Falster Brandvæsen. Den obligatoriske introuddannelse varer 234 timer, hvorefter man er klar til at indgå i udrykningsgruppen. Herefter skal man deltage i en årlig vedligeholdelsesuddannelse på 24 timer.
Uddannelsen kan gennemføres af både mænd og kvinder, såvel som af personer med anden etnisk baggrund end dansk.
Mere information?
Hvis man vil vide mere, har spørgsmål til uddannelsen eller brandstationen, er man velkommen til at kontakte Lolland-Falster Brandvæsen pr. mail på post@lfbv.dk eller pr. telefon til 61 94 8000.
Der er desuden mere info på: Bliv Brandmand Nu - Bliv deltids- eller frivillig brandmand
Nøgleord
Kontakter
Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune
Tlf:23 24 91 80Peter SøeLolland-Falster Brandvæsen
Tlf:61 94 80 10ps@lfbv.dkFølg pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Elever som valgte Søllested Skole, da Horslunde Skole lukkede, har fortsat kørsel27.6.2025 10:58:11 CEST | Pressemeddelelse
Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de elever som valgte at starte i Landsbyordningen i Søllested, da skolen i Horslunde lukkede, fortsat kan blive befordret, selvom busrute 774 mellem Horslunde Terminal og Søllested Landsbyordning lukker pr. 29. juni 2025. Ordningen gælder for de elever, som kommer direkte fra den lukkede skole i Horslunde, samt for de elever, der dags dato har ladet sig indskrive i Landsbyordningen i forvisning om, at de kunne køre til skole med bus. Forældrene skal, som hidtil, betale hvad der svarer til buskortet på den tidligere rute. Den særlige aftale om befordring gælder i maksimalt 7 år. Således kan elever, der er indskrevet og starter i 0. klasse efter sommerferien, gøre deres skolegang færdig i Søllested Landsbyordning. Da der er tale om frit skolevalg skal alle eleverne, der benytter ordningen betale et beløb svarende til et almindeligt buskort. Tine Vinther Clausen, der er formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, fortæller: "I forbindel
Ny unik partnerskabsmodel vil støtte borgere med svær overvægt og skabe øget trivsel og sundhed gennem social effektinvestering27.6.2025 09:42:53 CEST | Pressemeddelelse
Et unikt offentlig-privat samarbejde med base på Lolland vil skabe bedre livskvalitet og sundere fremtidsudsigter for borgere med svær overvægt i Region Sjælland. Projektet "Et Liv i Balance" er netop søsat og skal vise vejen for fremtidens sundhedsvæsen gennem en ny samarbejdsmodel.
Alle borgmestre i øst står sammen: Byg flåde i Rødbyhavn – Østdanmark har det, der skal til17.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Tjek potentialet i øst. Sådan lyder en fælles opfordring til Regeringen fra samtlige borgmestre på Sjælland og Lolland-Falster, der ønsker at bringe Rødbyhavn i spil som nyt nationalt kraftcenter for Forsvarets flådebyggeri.
Høj kvalitet i kommunens dagtilbud: Børne- og Skoleudvalget sikrer bedre rammebetingelser5.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny tildelingsmodel, ny støttestruktur, ekstra midler og gæstehuse til de mindste. Det er nogle af de tiltag, der skal være med til at skabe en høj faglig kvalitet i kommunens dagtilbud i de kommende år.
Rikke Jensen stopper som direktør i Lolland Kommune2.6.2025 14:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter otte år som direktør i Lolland Kommune er det blevet tid til at prøve noget nyt. Sådan kan regnebrættet gøres op for Rikke Jensen, der har valgt at sige sit job op med udgangen af juni måned. Det betyder i første omgang en omrokering af direktionens ansvarsområder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum