En europæisk digital id-tegnebog er på vej

Del

EU-landene er blevet enige om at skabe en fælles europæisk digital id-tegnebog – også kendt som en wallet. Den vil danskerne kunne bruge til at identificere sig med på tværs af EU og til at signere online.

Inden for nogle år får alle danskere i EU mulighed for at få en europæisk digital id-tegnebog. I EU-sammenhæng er man nemlig blevet enige om en aftale, der forpligter alle EU-medlemsstater til at stille en digital id-tegnebog til rådighed for borgerne.

En digital id-tegnebog vil kunne bruges til at identificere og autentificere sig i offentlige og private digitale tjenester i EU, ligesom det vil være muligt at signere digitale dokumenter. Id-tegnebogen vil også kunne rumme andre digitale beviser –  for eksempel på sigt ens digitale kørekort eller uddannelsesbevis. Når de digitale beviser er gemt sikkert i den nye wallet, vil de være gyldige i hele EU.

”Jeg er glad for, at vi i EU er blevet enige om rammerne for en fælles europæisk digital id-tegnebog. Nu begynder det tekniske arbejde, og om nogle år vil danskerne kunne tage den i brug. Den digitale id-tegnebog vil gøre det nemmere for alle danskere at bekræfte deres identitet, signere aftaler og logge ind på digitale tjenester. Et godt eksempel på en digital løsning, som vil gøre livet lettere for mange danskere – og gøre det lettere at være EU-borger på tværs af EU”, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Rådets pressemeddelelse kan læses her.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet

Ny omfattende undersøgelse: Den digitale demokratiske samtale er under pres31.3.2025 07:00:22 CEST | Pressemeddelelse

For første gang nogensinde har danske forskere undersøgt borgernes adgang til, deltagelse i og opfattelse af det digitale demokrati. Undersøgelsen viser, at grundbetingelserne for det digitale demokrati er på plads. Men den viser også, at over halvdelen af danskerne ikke tager del i debatter om samfundsforhold online. Hver femte borger ville egentlig gerne deltage, men afholder sig fra det, fordi tonen er for hård. Det skaber en skævvridning i debatten, som sætter den digitale demokratiske samtale under pres.

Færre borgere har brug for hjælp til offentlige digitale løsninger24.3.2025 09:27:04 CET | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse zoomer ind på borgernes behov for hjælp til offentlige digitale løsninger. I løbet af de seneste to år er andelen af borgere, der har brug for hjælp, faldet næsten 6 procentpoint. Der er ifølge digitaliseringsminister Caroline Stage fortsat behov for at sætte skub på arbejdet med hjælp og vejledning til de borgere, der oplever udfordringer med de digitale løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye