Skal du have en tatovering? Så sørg for at bruge en tatovør, der er registreret ved Sikkerhedsstyrelsen
I Danmark er der krav om, at tatoveringssteder og tatovører skal være registrerede, før de lovligt må lave tatoveringer. En registreret tatovør skal leve op til en række krav, der gør det mere sikkert at blive tatoveret. Tjek altid, om en tatovør er registreret i Sikkerhedsstyrelsens tattooregister.
Mange danskere bliver hver dag tatoveret. Flere er gengangere, mens andre sætter deres fod hos en tatovør for første gang. Men fælles for alle er, at man udsætter sin krop for tatoveringsblæk, der skal ind under huden, og er der ikke styr på eksempelvis hygiejnen, kan processen og resultatet gå grueligt galt. Derfor stiller tatoveringsloven en række krav til de registrerede tatovører, som de skal leve op til.
- Tatovører arbejder bogstavelig talt på andres kroppe. Det er et stort ansvar, der kræver regler og krav, for at du som kunde trygt kan lægge din krop i deres hænder. Derfor bør du altid undersøge, om en tatovør er registreret, før du får en tatovering. Det er ikke anderledes, end at du også kun bør gå til en autoriseret læge. For tatoveringer er ikke risikofri, og bruger du en registreret tatovør, mindsker du risikoen for at få en infektion med i prisen, siger Søren Assenholt Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.
Ifølge tatoveringsloven er det lovpligtigt, at både tatoveringsstedet og dets tatovører skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen, der sikrer kontrol med branchen. Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med tatovørerne på vegne af Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
På et tilsyn gennemgår den tilsynsførende blandt andet blæk, hygiejne, tatovørens registrering og meget mere. Hvis nogle af disse forhold ikke er i orden på et tilsyn, kan Sikkerhedsstyrelsen give påbud om udbedring og i sidste ende indstille til bøder.
Tip os om uregistrerede tatovører på sik.dk
Tatoveringsloven gør det altså ulovligt at udføre tatoveringsarbejde, hvis man ikke er registreret i Sikkerhedsstyrelsens register.
- Det skal ikke være attraktivt at omgås reglerne. Så hvis vi opdager en uregistreret tatovør, bliver virksomheden politianmeldt og indstillet til en bøde. Vi bliver desuden ved med at indstille virksomheden til tvangsbøder, indtil virksomheden bliver registreret. Men vi kan desværre ikke være til stede ved alle bygninger og gadehjørner for at opdage de uregistrerede. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste til, at man giver os besked, hvis man kender en uregistreret tatovør, understreger Søren Assenholt Muff.
Man kan gøre Sikkerhedsstyrelsen opmærksom på tatoveringssteder eller tatovører, der ikke er registrerede, ved at udfylde formularen via www.sik.dk/tip.
LINKBOKS: SE, OM DIN TATOVØR ER REGISTRERET I SIKKERHEDSSTYRELSENS REGISTER
https://www.sik.dk/tattooregister
LINKBOKS: TIP OS OM UREGISTREREDE TATOVØRER ELLER TATOVERINGSSTEDER
Kontakt Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Et billigt køb på nettet kan blive dyrt for din sikkerhed19.11.2024 12:59:49 CET | Pressemeddelelse
Vi møder dagligt masser af tilbud og attraktive rabatter, når vi handler online. Særligt på de store online-markedspladser, der i stigende grad dominerer markedet og hvor man kan købe næsten hvad som helst. Men samtidig kan der følge risici og problemer med, hvis fabrikanten ikke har haft styr på produktsikkerhedsreglerne under fremstillingen. Derfor sætter Sikkerhedsstyrelsen nu gang i en kampagne, der skal få forbrugere til i højere grad at overveje sikkerheden, før de køber.
Styrelser i fælles opråb: Tænk dig om, når du lader op!14.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hver anden dansker har vaner, der i flere tilfælde er uhensigtsmæssige, når det kommer til sikkerheden omkring opladning af batterier og elektronik. Derfor går Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen nu ud med en fælles opfordring.
Mere end hver anden butik solgte alkohol- nikotin- eller tobaksprodukter til mindreårige på J-dag6.11.2024 10:01:27 CET | Pressemeddelelse
Da bryggerierne frigav julebryggen fredag den 1. november, var Sikkerhedsstyrelsen på kontrolbesøg rundt omkring i landets butikker for at sikre, at aldersgrænserne for alkoholsalg blev overholdt. Det var desværre ikke tilfældet ved mere end halvdelen af kontrollerne.
Nu skal du bruge ID, når du køber alkohol, nikotin, e-cigaretter og tobak på nettet1.10.2024 09:36:20 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 1. oktober 2024 skal du verificere dig med MitID eller gyldigt billed-ID, når du køber nikotin-, tobaks-, e-cigaret- og alkoholvarer på internettet. Dette sker som et led i regeringens forebyggelsesplan, rettet mod børn og unges nikotin-, tobak- og alkoholforbrug.
Et klik med musen efter nikotin kan nu gøre dig kriminel4.7.2024 08:36:33 CEST | Pressemeddelelse
Den 1. juli 2024 trådte nye regler i kraft, der gør det forbudt blandt andet at købe og indføre ulovlige e-cigaretprodukter med nikotin. Det er nu ulovligt at bestille blandt andet engangs-e-cigaretter med nikotin og nikotinvæsker med kendetegnende aroma af andet end mentol og tobak hjem fra nettet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum